icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nika
26. apr 2012

jinak jsem testla balík těch prostřihů 🙂 co se tu objevil, velmi rychle dodáno, balíky dva, jeden došel čistě bílý, druhý barevný, převládala klasická modrá 🙂 ael i zelenkavá, krámová a oranžová 🙂 na naučení šít je to dobrý materiál, na testování 🙂 za tu cenu 🙂

terezita
26. apr 2012

@lilly2711 pridat se muzes, neni problem 😉
@jemi jojo, dopadne to tak 🙂 a pak se v tom bugru zacnu hrabat 😀
@caramilla paradni! no ja se divila, zes je nesila podle tohohle strihu.. 😅 hele a na ty gate od prima dvojky jsem koukala vcera a teda podobnost vice nez ciste nahodna.. 😀 😀 😀 a ze jim to blbe neni, pajcovat! 😀
@nika jojo v patek, abyste mi pak zacly posilat nejakou zalohu a pristi tyden objednavam

jieff
26. apr 2012

@caramilla zase krásný🙂
@crawler taky moc chválim, je to fakt supr, ještě si sama uděláš střih, to ty moje pokusy moc dobře nekončí, ale zatim jich moc nebylo😉
a přidávám svoje doposud největší dílo... soví mikina z Ottobre. Je z fleesu, šilo se to krásně, dlouuho (já to rychlejc neumim) a jsou tam chyby, např křivě našitý zip (už mám v tabulce přihozený stylefix!!) ale mam z ní ohromnou RADOST!Toník taky, ani jí v tom vedru nechtěl sundat! 🙂
a na tričku (z blešáku) je pajc z Ruttu nuttu, není tak hezký jako originál jak už to u pajců bývá že😉
A ještě tulipány pro @terezita

caramilla
26. apr 2012

@terezita není no:( Hele, tahle opajcovala i naši omítku na baráku!
http://www.fler.cz/zbozi/lehke-softshellove-kal...
http://www.fler.cz/zbozi/letni-softshellove-kal...
😀 😀 😀

macin73
26. apr 2012

Může mi, prosím, někdo prozradit, jaký je rozdíl mezi těmi klasickými služkami FM a touto? http://www.farbenmix.de/shop/Neues/chirp-orname... Díky!

petkasv
26. apr 2012

@caramilla bože to už fakt není normální, prosim tě, já být tebou tak bych byla maximálně vytočená, nejhorčí je, že s tím zas nemůžeš nic dělat ☹

jinak nedočítám 7stránek, výtvory určitě krásný 🙂

medvi11
26. apr 2012

@macin73 to je zřejmě lemovací stuha, něco jako šikmý přeložený zahnutý šikmý proužek...

animal
26. apr 2012

@caramilla já ji tam napíšu komentáře češ ?????? ve smyslu jako že se nestydí takhle kopírovat, že paní caramilla to má origo a mnohem hezčí 🙂 což, to by nebyl špatný nápad ne?

boudova
26. apr 2012

@animal ti to hned smaže 😉

animal
26. apr 2012

@boudova se uvidí 🙂

zojec
26. apr 2012

ja som prave podala asi moj zivotny vykon.. zips som presivala asi 5x, ale konecne viem ako na to 😀 dakujem @terezita za vcerajsi navod 🙂 no tak skoro zipsy sit nebudem.. tak ma to vytocilo, ze ani napad na aplikaciu som nemala, som tam svihla nazehlovacky 😉 a nabuduce ak nejake niekedy bude, uz nedam na golier dve vrstvy softshelu, sa mi to zda dost tvrde..
strih som robila sama a tak to aj vyzera, som nedomyselal, ze sa mi to dole bude krutit.. ak bude sil, tak to este presijem nejak 😖
a mala si ju samozrejme nechce vobec vyskusat 😠

lillyzelvicka
26. apr 2012

@caramilla tak ta podobnost ta je 😉
@zojec pěkná vestička, buď si to předem našpendli nebo dej lemovací gumičku 😉

terezita
26. apr 2012

@caramilla tak to je uz vyssi level! no a pockej az naklonujou i jasmi.. 😀 😀 😀 me to prave na tom fleru vcera trklo, bo driv tam snad nikdo neprosival ty kapsy tim kvitkovanym stehem.. a najednou jsem ho videla na gatich, cos nesila ty 😅
@jieff juu, dekuji, ty jsou nadherny! ale ta mikina s tricem taky, libi mooc!
@macin73 tohle je lemovka. ja ji budu brat, se mi libi 😀 a desne nerada je delam 😅

animal
26. apr 2012

@terezita mě třeba na těch vyšívacích strojích se..e, že těch vyšívacích vzorů pro kluky je tam málo, takže když jsem prošívala kapsy u mikiny a bundy, tak byl malý výběr. pro ty holky je toho haba kůk. Takže já ty vyšívací stehy na ty kluky moc nepoužívám, že si nic hezkého nevyberu.

lillyzelvicka
26. apr 2012

@animal ty máš col?

animal
26. apr 2012

@lillyzelvicka nééé nestraš 🙂 to by musel být asi zavěšený na skobě ve stropu, bo bych ho neměla kam dát 🙂 já mluvila o dekoračních stezích na obyč strojích - mám Veronicu 707 Excelent

medvi11
26. apr 2012

Hip hip huráááá!!! Vojta se dostal na oba víceleté gymply, je fakt dobrej! 😀 😀 😀

lillyzelvicka
26. apr 2012

@animal já myslela nedávno se to o nich mluvilo ale já to nestíhám dočítat 😀 a co jaká je ta veronika 707 excelent?

daisyr
26. apr 2012

@caramilla no, jukla jsem na ty odkazy na fler a fakt teda se s nějakou originalitou nese...ou a obšlehnou, co můžou 😠

animal
26. apr 2012

@lillyzelvicka no kdyby měla ten odstřih nitě, tak paráda, ale pokud bych měla volit znovu stroj, tak bych od něj chtěla třeba klidně jen 5 vyšívacích stehů, hlavně navlékač nití a ten odstřih nitě

kalman
26. apr 2012

@caramilla harem soft úžasný 😀 a ta tvoje modelka , nemám slov 😀 😀 😀

sufik1
26. apr 2012

Stala se nehoda, jsem dneska zas vlezla do mráze... Takže mají nové úplety za ceny jako 49,- a 69. Foto je z mobilu, takže nic moc. Na webu ani všechny nejsou. Ale bacha na kvalitu, některé fakt nic moc. http://www.dumlatek.cz/624-uplety-69-

třeba tyhle jsou super na fotce, ale v reálu fakt nic moc. Zatáhnete a hned se rozjednou a jsou vidět bílé pruhy a není to vůbec elastický. Já brala tenhle http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/5803-vzo... a ten je na omak moc příjemný.

Na fotce je takový pěkný bílo zelený, ale to je žebro.

macin73
26. apr 2012

@terezita a lemovka se používá na olemování látky? omlouvám se, ptám se asi jako jouda 😕

sufik1
26. apr 2012

a ještě jsem konečně zas něco ušila. Obrovské velké nákupní tašky s víkem a zmenšováním. Ideální na madlo kočáru i přes rameno. Návod a střih na blogu http://susu-sufik.blogspot.com/2012/04/velke-na...

palosek
26. apr 2012

@zojec dobrá vesta 😉 Právě nad ní jsem dnes uvažovala, když tu bylo tak teplo a malou jsem ještě nechtěla nechat běhat po zahradě jen v triku...kdybych ji už tak měla ušitou 😀 😀 😀

zojec
26. apr 2012

@palosek no ja som si to hovorila uz od jesene 🙂 a az teraz, ked ma byt zajtra 27 stupnov som sa do nej dokopala 😀
@sufik1 tasky super, hlavne ta macickova latka je krasna 😉

kalman
26. apr 2012

Dnes som trochu aj šila 🙂

palosek
26. apr 2012

@caramilla soft elegance herém perfektní 😵 😵 😵 😵 ...Kvízová otázka...za jak dlouho budou na Fleru u jiného prodejce??? 😅 😅 😅 😅 Vůbec ti tvé rozhořčení nezávidím a ani se mu nedivím... 😖 Ale hlavu vzhůru...bylas PRVNÍ 😉

ucitelka70
26. apr 2012