Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@timkoemkamatko ..z elastického jednolícu sa vôbec nevytahaju kolienka...skor z toho menej elastického..ale zase ked sa to operie..a vyžehlí..skoro vobec nevidno...a šila som aj z fineribu..tie limetkovo zelené..včera som ich pridala..mali s me ich 1x nasebe..ale podla mna budu v pohode... 😝 mám po babách aj 5 ročné šité legíny..z elastických látok..nosené..a nevytahané..podľa mna čím viac elastanu tam je..tým je lepšia látka na legínky..
@ucitelka70 .. 🙂 🙂 všetko naj k tvojim meninám 😉
@beky52 romantik mám taky doma, budu si z něj šít pro sebe, až se k tomu dostanu 😀
@michamicha ..mne sa moc páči...najprv som ušila dvojičkám..potom pre veľké baby niečo 😝 ..ak zostane z nej..tak nejaké to tričenko mám napláne aj preseba...už mám 3/4 nohavice z fialoveho piké..tak k nim budu užasnééé..nie?? 😀 😀
Hezky vecer, muzu se na neco zeptat?
Jsem teprve budouci latkarka, absolutne nezrucna az na zaklady hackovani, ale tchyne plete cepicky a svetricky a tak. Zajimalo me, jestli by pak bylo jednoduche ji dat nejaky navod na vlnaky, az budu chtit. Aby tam byla ta velikost, vzor, strih a cokoli jineho, co je nutne.
Diky 🙂
FARBENMIX
uff, tak jsem pro zacatek objednala strihy.. a az se prohrabu zbytkem, tak objednam i stuhy. bohuzel ted nemam nejak moc casu, ale do konce tydne bych to mela stihnout.
brou noc!
@janinek pozri odkaz tu: http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?c...
@komisakpd vidím, že som prišla s krížom po funuse. Tak už vieš cvakať, super 🙂 .
holky prosím jaký je rozdíl mezi jednolícem a oboulícem?? je oboulíc třeba silnější?děkuji 🙂
@beky52 díky za prianie....... 😉
holky jedna OT potřebovala bych se vrátit do práce jen na odpoledne ale kojím myslíte že když mu dáme jednu flašku denně s UM něco pokazíme?ted dostává odtříkané taky z láhve a dobrý problém přisát se nemá 😖
@lenasss pri prvom som si myslela, že nemám dosť mlieka, tak som tiež tak robila, že som odstriekala, aby mal dosť na noc... ledvo sme do polroka nejako dotiahli kojo... ale to je ťažko povedať. Keby som mohla, tak UM nedám ani za nič, som rada, že som nemusela riešiť dilemu s prácou, lebo ešte aj teraz by som zostala doma aj viac ako len do 3ročkov ☹
čauky! po dlouhé době píšu. Nedočítám. Všechny výtvory naprosto luxusní. Tak už jsme přestěhovaní, ale zatím bez zapojeného netu a nevím jak dlouho to bude trvat. Už se těším, až zase začnu šít.
@lenasss tak svět se nezboří, ale záleží jak je dítko háklivé na změny (může odmítat UM nebo začne odmítat MM - tak to udělal můj syn, když dostal umělý příkrm) - já bych teda raději odstříkala do zásoby a dala MM než UM 😉
@piecee oboulíc mívá vyšší gramáž no a hlavně je z obou stran stejný, tak jen tak nepoznáš, kde je líc a rub, ale jednolíci, co jsem měla v ruce, tak všechny byly o dost tenčí než oboulíci - např. z oboulícu bych letní tričko neušila - bylo by teplé
Ahoj, holky nevychází v té poslední tabulce (mtx, W a J) ty W patenty moc drahé??? 1bm za cca 180??? 😕
@piecee Ono záleží taky odkud. Měla jsem jednolíc a oboulíc z MTX a jednolíc je tenká tričkovina a oboulíc byl o dost tlustší spíš na teplé pyžamo. Zase oboje z Wendy mi přišlo skoro stejné, tam jsem rozdíl, pokud jsem neotočila na rub moc nepoznala.
Moc chválím všechny výtvory.
Holky, jaký materiál je vhodný na letní tričko (pro mne)? Já šila jen fineribu a to je moc tlusté. Zase nechci takové plandací, ale skoro obtažené, tak se mi jednolíc obyč taky nezdá moc vhodný. Myslíte, že jednolíc elastický vhodný bude? V ruce jsem ho neměla, tak nevím.
@mooncaa já si nemůžu vynachválit ten oranžový jednolíc z wendy, třeba oproti jednolícu z mtx je trošku silnější, prostě pěknej matroš na tričko 😉 z mtx mám bílý jednolíc, nevim už jakou gramáž a je to strašně slaboučký, vůbec nevím co z toho budu šít a to toho mám asi 3 metry 😅 jsem byla hamižná a teď mi to tu leží 😝
@crawler jenže je problém že odstříkám tak max 60ml a to je málo tak jsem myslela že kdyby to náhodou nestačilo dostal by umělé at nemusí pořád za mnou jezdit ještě jsem ted přemýšlela že řeknu že si ho vezmu sebou bude spinkat v kočárku nebo si ho dám někam k sobě a vyzkouším jestli to tak půjde
@lenasss @season ...že by byly o tolik lepší než MTX??? 😅 😅 😅 ....
@lilly2711 krásný, i to obšití aplikací 😵 S tím mě se moc nedaří...tak radši moc neaplikuji 😅 😅
@beky52 ty jedeš. Kdy to stíháš? Taková kvanta...ale moc pěkný......k fialovému karu...Nika už má z něj taky pyžamo, jen jsme nestihli nafotit... 🙂
I všechny ostatní výtvory jsou parádní .....zas jste mě navnadili k šití 😀 😀 😀

@lucijan navod:
http://www.galeriemarina.cz/uzivatel/zichr/blog...