Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@beky52 pocuvaj ty si krajcirka aj vyucena?lebo mas pekne spracovane a sijes kvanta,no je fakt ze mas aj na koho 😀
@lilly2711 krasne tricka,a ta aplikacia nena chybu 😵 ,to presitie tych lupenou,to si niecim asi podlepovala?lebo ti to uzasne sedi 😵 a vobec nevlni 😕
@katka82 tak take tricka by sa aj nasim chalanom pacilo,tie nazehlovacky si vyrabas sama?alebo to niekde kupujes?
@timkoemkamatko jej tak toto sa ti podarilo 😵 ,Emka ocividne spokojna 😀
ja nesijem deti chore,tak beham okolo nich a vecer nemam uz chut 😝
@timkoemkamatko ..díky...ja mám navšetko čas..čo chcem 😀 ..telku nekukám.. 😝 ale skoro 2 roky som nič neušila..kým boli malé.. ☹ ...ináč aj ty máš pekné veci...tie šortky máš z akej látky tiež mtx?suprové
@timkoemkamatko ...pěkné výtvory...Malé jsi určitě říkala: ...a ted se usměj..." 😀 😀 ne?
@beky52 ...telku ani ja nepozeram (to skor noviny precitam), a aj tak nemam cas ☹ ... kratase su z bavlneneho platna- kupene u nas v obchode
@palosek ...ano, ano Timko jej pri foteni hovoril,"Emka povedz syyyyr", a Emka ako vzdy zopakovala po nom 🙂
ani ja nepozerám telku.... nič tam nie je... radšej brázdim tu na MK----
dnes som si ušila sveter z fineribu - fialový pružok..... zajtra ešte vyšijem gombíkové dierky
@papajka7 ..ale mám priemyslený stroj Brother,,prešívačku..staru..som ju kupila z firmy..kde som šila..mám k nej aj tu páskovačku..ale to patrilo na druhý stroj..ale šikovný manžel mi to spravil tak...že sa dá..potom mám coverlock tiež Brother.....šijací stroj Singer..kufríkový..priemysl.owerlovku..Siruba..a obnitkovčku 3 nitovku..Kurbel....ja som namiesto auto investovala do šij.strojov.. 😝
@ucitelka70 a potom pridaj aj fotky... 😉
@beky52 musíš mať aj zvlášť dielnu na tieto stroje..... dokonca priemyselné, tie idú asi na 380 V však?
@beky52 no jo, pridám, ešte musím rozžehliť, a gombíky s dierkami.... dúfam, že stihnem zajtra
@ucitelka70 ..jasne moja..polku spálne 😀 ..ale mám izbu s látkami aj s veľkým stolom..kde strihám....ano priemyslené idu na 380..
@timkoemkamatko ...ved správy su aj na nete 😉 ale m oc ma nezaujémaju..stále ma rozhodia 😠 ..radšej nevedieť 😉 ..pekná látočka..
@ucitelka70 ..a toto som ušila preseba..z akciovky od Wendy..obliekla som na dceru 😉
HOLKY PŘIPOMÍNÁM ŽE ZÍTRA VEČER VE 20.00 SE UZAVÍRÁ TABULKA TAK NA TO JEŠTĚ KOUKNĚTE A DOPLŇTE DO MINIMA KDE VÁM TŘEBA JEN KOUSEK CHYBÍ 😉 PŘIDALA JSEM JEŠTĚ NĚJAKÉ LAMY 😀
ahoj, vratila jsem se z chalupy a supky dupky do siti, aby se mi nezkratily zily. Dite potrebovalo letni spaci pytel, tak jsem vytvorila tento retro recy - retro, protoze ta latka je asi 30 let stara, recy, protoze vnitrek je vyrazene jersey povleceni. Celkem dobry, usiju jeste, jen musim trosku poupravit strih.
tady toho vám chybí tři metry tak pokud by byl zájem http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@katka82 hihi, beruskovou cepku jsem zrovna taky dosila..
ja ted mela 2 dny naordinovaneho siciho volna, bo me naprd overlock.. navlikla jsem cervene nite a uplne se mi rozhodil a neslo s nim nic delat.. tak jsem to nechala vyhnit, dneska tam dala nite tyrkysove a ejhle, uz zas jde bez problemu. ale kdyz tam vratim ty cervene, tak zase je rozstelovany. a ja potrebuju sit cervene!!! 😠
HOLKY JE TO V PR...... NĚKDO VYMAZAL CELÉ mtx TO JE TEDA DOBRÉ JESTLI SI PAMATUJETE CO JSTE TAM MĚLI TAK TO TAM DOPIŠTE

@palosek sorry, ja som to zle prečítala, robím MTXhromadu, tam tie ceny tak nesedia 😝