icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

evaon
14. máj 2012

@dankakk Pajcla a upravila som strih z jednej mikiny, ktoru mam rada.
@caramilla Je to zavesene na klinci a drzi to silou vole 🙂

sinala
14. máj 2012

@evaon moc hezké,
já šiju na normálním stroji, nemám tam ani OL steh, jen jakýsi elastický. Je fakt, že jsem toho zatím moc neušila z pružných materiálů, zatím se to dá, ale šila jsem zatím jen jedno merino tričko. Ušít šlo, dceři na lyžáku malinko popraskalo 🙂 ( ale to jsem šila rovnostehem, protože cikcakem se mi to vlnilo a ten elastický šev jsem objevila nedávno 😀 ). Dle zkušsností holek je šití s OL nebe a dudy 😀 😀 😀

wewe22
14. máj 2012

ahojte nechystate sa objednavat nejake pul latky?

animal
14. máj 2012

@caramilla ano ano, vzorovaný soft se dělá na zakázku, ale mám strach, aby odběr motivu nebyl v mnoha metrech, můžu se poptat.

Jinak jsem se informovala na to, jestli nebudou také prodávat kalhotovinu v jiných parametrech a prej že ne. Psala jsem jim, že se v tom nedá chodit, že je to extrémě neprodyšné a na to, že je to tenší varianta softu je to na ho...o 😀

mikulka45
14. máj 2012

@lilly2711 bundicka nema chybu 😵 ta vzorovana latka jej dodala paradny smrnc!
@evaon velmi pekne, nepovedala by som, ze si zaciatocnicka 😉 tiez sijem obyc strojom a niekedy je to na nervy, ale da sa...no ja som nikdy nesila na OL, to by som asi inak hovorila 😀
@caramilla najkrajsia je ta zlta!

boudova
14. máj 2012

@lillyzelvicka ano používám, pokud báru nešoupnu rovnou pod vodu, tak používám medvídka.

caramilla
14. máj 2012

@animal no, myslim, ze to bylo na role, ale vem si, jak my bereme soft, stejne to bereme po kilometrech:D Podle me, kdyby se vymyslel nejaky hezky vzor unisex, tak se vezme klidne 200 m 😀 😀 😀 😀 Jako z nasi strany problem nebude na odber, spis u tebe na to, aby se to dalo zpracovat 😀 Jako napadu na to, jake vzory bych tam chtela, je mraky... 😝

lenasss
14. máj 2012

HOLKY POSLALA JSEM HROMADNÝ EMAIL OHLEDNĚ HROMÁDKY POKUD BY NĚKOMU NEPŘIŠEL TAK SE OZVĚTE 😉

ucitelka70
14. máj 2012

@caramilla tá Tvoja Jasmínka je fakt už profíčka..... a baví ju to, predpokladám.... a pofoť aj šmýkačku z balkona pre zaujímavosť :D

jemi
14. máj 2012

@lenasss mail přišel, kdyby náhodou bylo víc te Lamy slívy, tak si klidně nějaký menší kousek vemu (na doladění k tomu mému šedivému-klidně pár cm)

@caramilla ta klouzačka mě taky zajímá 🙂

já dělám prvně objednávku z vtc, tak když to všechno dobře dopadne, můžu udělat někdy hromádku, bohužel teď na to není čas...

mikulka45
14. máj 2012

Aby to nevyzeralo, ze nic nerobim, pridavam aj ja nejake vytvory. Tricka z mylly upletov, tricka z fineribu a recyklovane jeansy...
Teraz sijem nejake letne veci...neverila by som, kolko sa toho da pokazit na obycajnom tricku 😝 param uz neviemkolky krat 😠

lilly2711
14. máj 2012

Čauky, vďaka všetkým za pochvaly. Ráno skúšala aj modelka a sedí super. Kapucňa je trochu väčšia, lebo je z iného strihu, ale to neva.
Vkladám link na stránku, kde majú tú bavlnu. Nie je najlacnejšia, ale ak to je len na kombinovanie, tak sa dá. Ak by ste náhodou niektorá nejakú chceli, budem objednávať sebe. Bavlna je tenká, ale dobre sa z nej šije, je tuhšia na omak ale mali sme z toho aj gate a ušli. Nemám odskúšané ako dlho to vydrží vodeodolné ( keď prší dlho vonku nechodíme )ale stránka kde to predávajú je dobrá, mám odskúšaný tovar, predávajú pre deti - Hilco a pod. veľa z toho nájdete v Ottobre.
http://www.dotsnstripes.co.uk/view_product.cfm?...
http://www.dotsnstripes.co.uk/view_product.cfm?...

@mikulka45 dik, už dlho čakala na využitie, nejako som nevedela zladiť s inými až k softu padla super.

@macin73 ale čosi....aj ja som nad tým špekulovala a tiež to nie je úplne tiptop, ale šitím sa učím. A moje deti milujú oblečenie odo mňa. Neskutočne poteší, keď mi povedia na kúpenú vec, že tá odo mňa je 100x lepšia 😀

@caramilla dik, no čakám už len na ten kalhotový softshell a potom to bude maratón 😀 😀 😀 Samko sa už vypytuje, lebo som mu sľúbila bundu.A tie tvoje sukne....nádhera, ako vždy. 😉

mikulka45
14. máj 2012

Mimochodom ten bambusovy uplet z mylly ma trochu sklamal, na prvy omak je sice makkunky a teply, ale zda sa mi, ze dost zmolkuje a vytahuju sa na nom ocka ☹

animal
14. máj 2012

@caramilla tak pokud chcete, můžeme to zkusit třeba i 2 vzory, můžu se poptat

já bych byla za šedý podklad 😀

lillyzelvicka
14. máj 2012

@mikulka45 žmolkuje a dost se vytahuje ale zase je to bambus a pěkné barvičky 😉

daisyr
14. máj 2012

@wewe22 a kolik bys toho PUL chtěla? mám tu ještě přebytky z mylly 🙂 hnědou s kytkami a dávám do oběhu ještě i kousek koutkovýho - zelenkavého viz. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

daisyr
14. máj 2012

@mikulka45 to mě mrzí, já ho ještě neprala, tak nevím, ale je pravda, že je jinak příjemný

wewe22
14. máj 2012

@daisyr no ja by som potrebovala skor vacsi vyber bo kamoska chce aby som jej usila plienky a na deti v bavlnke momentalne moc toho neni a hlavne som chcela aj nejake minky inak dik

mooncaa
14. máj 2012

@animal Vzorovaný soft bych brala, teda záleží na vzoru. Já naopak hlasuji pro barevný. Šedou používám na kalhoty, ta mi stačí jednobarevná, ale bundu já radši barevnou. Nejlépe, zelinkavou, fuchsiovou případně modrou.

Syn má zelinkavou kupovanou bundu s kostičkama, vypadá to jako podklad na piškvorky, nebo tetris a různé oblasti jsou různou barvou - jiným odstínem zelinkavé až khaki. Ale vzor bych nechala na Caramille, ta má super nápady.

maroubrabeach
14. máj 2012

@wewe22 no minky mam aj ja. ale iba minky. a pulku zvlast, takze jedine ze by si si zosila minky s pulkou = minky pul. budu o nieco hrubsie. pozri: http://handricky.eu/index.php?route=product/cat...
ja tak sijem malej.

stassy
14. máj 2012

Ženy, když šijete na OL, máte všechny čtyři nitě ve stejné barvě a délce? Jakože všude třeba 5000y? Přemýšlím, že si nakoupím takový ty základní barvy (žlutá, červená, růžová, modrá, zelená, hnědá) a přemýšlím, jestli je potřeba mít všechny kóny velké.. Páč to je pak spousta peněz, že.. 😅

lillyzelvicka
14. máj 2012

@stassy ne teda jak kdy ale mám základ v konech pak plno 5000m je tam větší barevnost a takhle si kupuju dle barvy materiálu nemám ráda když mi to odstínově nesedí 😉

daisyr
14. máj 2012

@wewe22 tak minky asi jen z USA

maroubrabeach
14. máj 2012

@stassy posledne 2 mam velke (tie sa opotrebovaju naraz) a prve dve male. tak ako pises, ponevadz vela prachov

mooncaa
14. máj 2012

@stassy Já jsem nakoupila 4x jen černou, bílou a hnědou ostatní mám 2x, tím, že doplním stejnou barvou ale malou koupenou v galanterce apod., nebo ručně převinu. Převinování je vopruz, v galanterce sice občas seženu i stejnou barvu, ale nekvalitní a trhá se. Při ceně kóny v Hardu za 22 - 30 Kč, kdy v galanterce za 500m dám 20 Kč (a v blbé kvalitě) jsem se rozhodla příště nešetřit a nakoupit vše 4x. Protože to pak je pohoda, vrazit tam 4 špulky a neblbnout u toho.
A radím nekupovat základní barvy, ale juknout doma na látky a koupit místo zelené zelinkavou, modré taky správný odstín. Nebo kouknou na mtx / wendy / soft a barvy vybírat podle těch látek co prodávají.

kuna
14. máj 2012

@evaon kup si kráčející patku ke svému stroji a pak ty úplety šij falešným OL stehem s touto patkou. Já jsem s ní úplety šila v pohodě, zvenku je to od OL k nerozeznání.

stassy
14. máj 2012

@lillyzelvicka Já mám třeba hodně ráda výrazné prošití, takže i tmavé látky šiju většinou krémovou nití 😅 , orientačně si teď házím nitě do košíku a přemýšlím, které vzít a které ne.. Si totiž říkám, že třeba růžové a fialové látky bych klidně šila jednou barvou - malinovou.. 😀

evaon
14. máj 2012

Vzorovany funky soft :o)

jemi
14. máj 2012

Tak můj počin na kterej pyšná rozhodně nejsem. Ela vyrostla z jedněch botiček a říkala jsem si, že ji podobné jen větší ušiji ze softu co mi zbyl. No střih jsem zvětšila nějak špatně protože bota sedí dost blbě, jednou jsem to přešívala, ale nemám náladu se s tím víc trápit. Stejně ty boty bude mít tak 3x a to kdyby byla venku zima a byla by na rukou...

@caramilla potřebovala bych poradit ohladně patek, mám jen univerzal, prusvitnou a zipovou, koukala jsem po te na overlocový steh, ale nevím jestli ten steh musí mít i muj stroj, nebo s tou patkou ho už budu mít?

michamicha
14. máj 2012

já jsem pro vzorovaný soft 😵 jinak jsem včera zjistila, že musím předělat ty nohavice u letních softek 🙄 jsou dole moc široký a musim vymyslet jinak to zakončení, asi tam udělam normální tunýlek na gumu a celkově je asi zkrátim a na podzim kdyžtak ušiju jiný, když budou Vojtovi tyhle krátký...