icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
25. máj 2012

ahojte dievcata 🙂 uz som par dni doma aj s malinkym 🙂 prisla som vas pozdravit.. nejak vas nestiham 😖 ale ani sit.. nejake zaujimave hromadky? 😀 😀 😀

boudova
25. máj 2012

@terezita no vidíš 🙂 já je mám ještě ve skříni, chodím se s nima mazlit a čekám, až mi to šití pude líp a pak teprve do nich šmiknu, ale teď nevím, nemám přikoupit 😀 😀 😀 😀 😀 😀

eldwen
25. máj 2012

@jemi ahoj, nekde jsme cetla, ze u tech co maji rodice celiakii je dobre zavadet co nejdrive, dokud je dite zcasto sledovane - bud se to projevi nebo no, a u tech, co maji jenom alergii na lepek zase co nejpozdeji, jako se vsemi potencialnimi alergeny

dankakk
25. máj 2012

@zojec tak blahozelam k miskovi🙂 my sme mali takého maleho bobaka presne pred rokom🙂

terezita
25. máj 2012

@boudova uz mas tabulku na mtx hotovou? 😀 😀 😀 si je chci pripsat! 🙂

komisakpd
25. máj 2012

dievcata...poradte..kde kupit latku na take "lanove nohavice" pre m na...vdaka...a este jedna vec..novavice pre deti..take na vonku..aka latka je najvhodnejsia...nechcem teplaky...vdaka

komisakpd
25. máj 2012

@zojec vitaj doma..aj som na teba myslela ze kedy sa ukazes...ale chvala Bohu ze ste zdravi a ze ste doma..uz len nabehnut na rezim...aspon ako taky...a potom budes stihat aj MK aj sit 🙂)

boudova
25. máj 2012

@terezita neblázni 🙂 já mám do příští mateřské útrum 😀 😀 😀 😀 a budu na sebe tvrdá!!!

papajka7
25. máj 2012

@dankakk aha tak ten nemam,ja som si myslela ci to nahodou nemas s akcioveho z wendy tem mam doma

a tu je foto mm trika som spokojna,len by sa zislo este ozivit ale neviem co,ci nieco nakreslit farbami na textil,alebo aplikaciu ?alebo ani nic 😅

macin73
25. máj 2012

@papajka7 triko mi přijde dokonalé takto 😎

ianitka
25. máj 2012

ahojte, vleziem Vam tu troska mimo vec -ale chcem sa spytat, ci ste pri svojich potulkách netom nenedabili na latku - najlepsie bavlnu v kombinacii zelena a tyrkys, prip. modra, s bielou?

papajka7
25. máj 2012

a prvy krat sa mi podaril priekrcnik,jupiii 😵

jemi
25. máj 2012

@boudova no já se zapojila do hromádek prvně a když počítam i softshell co bude, tak za tento měsíc (farbenmix, mtx, wendy, strima, soft) jsem utratila 4tisíce za šití, právě přemýšlím, zda taky ty moje objednávky z Dity tábor a VTC nenechám na později, ale zase teď mám ještě mateřskou na rodičáku to bude horší....

boudova
25. máj 2012

@jemi já to radši nesčítám, ale mm už má podezření, kde končí moje mateřská 🙂 ale už jen jedna a pak rodičák ☹ to bude o něčem jiném

terezita
25. máj 2012

@boudova hele ja nemam uz ani rodicak.. 😅

boudova
25. máj 2012

@terezita hustý 😕

boudova
25. máj 2012

@terezita jo vidíš a já nemám o rodičák ještě ani zažádáno

terezita
25. máj 2012

@boudova at to neprosvihnes 😀
no jo, holt si na to siti sitim musim vydelat.. 😅 😀

boudova
25. máj 2012

@terezita to se dá prošvihnout? 😲 😲 😲 teď jsi mě vyděsila, večer už se na to radši podívám

terezita
25. máj 2012

@boudova ja nevim.. 😀 za nas to bylo jinak..

animal
25. máj 2012

@boudova jj dá se to prošvihnout a automat ti to daj na 4 roky .-D

jemi
25. máj 2012

@boudova neboj já volala na sociálku asi před měsícem, že si to chci zařídit a pani mi říkala, ať přijdu později, že dopředu to vypisovat nesmí a stačí přijít 5 dní před koncem mateřské( já plánují jít trošku dřív).

A kdybys to prošvihla, tak ted se dá ta délka jednou za půlroku měnit, tak i kdyby ti to oni nastavili špatně, tak si to hned změní, jak budeš potřebovat.

boudova
25. máj 2012

@animal to neva 🙂 já se stejně nemám kam vracet, byla jsem na dobu určitou 😀 😀 😀

piecee
25. máj 2012

@mooncaa a prosím tě ještě jsem se chtěla zeptat z čeho jsi šila tu protipylovou síťku?

zojec
25. máj 2012

@season balik dorazil, dakujem krasne 😉 teraz su tam asi najkrajsie latky 😀 😀 a dik aj za mini pidi ponozky 😉

jieff
25. máj 2012

@jemi já bych taky s lepkem po naší zkušenosti počkala. Máš alergii nebo celiakii? Mě se po porodu taky objevila alergie na lepek ve formě exemu. Trvalo rok než jsme přišli na to co to dělá a Toník dostával lepek brzy a pak se mi v roce taky začal osypavat...Po tyhle zkusenosti bych počkala, říkají klidně i po jednom roce začít s lepkem u potenciálně alergických. Ale názorů je spousty, jedna doktorka mi řekla, že dokud pije MM má se dávat lepek, že si střeva líp zvyknou...je pravda, že v tom roce už jsem nekojila tolik, možná už mu to MM tolik v trávení lepku nepomáhalo a exem se rozjel...no každopádně s druhým počkám s lepkem dýl...když jsme na to citliví...

jemi
25. máj 2012

@jieff já mám právě celiakii (lepek mi ničil střeva), ale odkdy mám bezlepkovou dietu, tak se mi zlepšila i pleť, za 15 dní budeme mít výsledky, z genetiky zda má dcerka predispozice na celiakii, ale ať to dopadne jakkoli nevím kdy zavádět, ted plánuji jít na gastro, tak se doktora zeptám, v pondělí jdem na očkování, tak se zkusím zeptat i pediatričky, ale ta podle mě toho extravedět nebude...

eldwen
25. máj 2012

@animal ja jsem zadala asi s tydennim zpozdenim a nebyl problem

kuna
25. máj 2012

@boudova my mame taky Zopa Caravan a jsme s ni spokojeni. To zavesne luzko je super pro male mimi, protoze se nemusis xkrat za noc ohybat az dolu a nicit si zada. Jinak ja jsem asi sadista 🙂 , ale uz jsme zadnou dalsi matraci nekupovali, pouzili jsme tu skladaci. Nekdy jsem na ni dala jeste slozenou deku a bylo to, nekdy ani to ne. J. se netvarila, ze by nemela pohodli, vzdycky spala v pohode. Me by se hlavne nechtelo s sebou tahat dalsi matraci.

sufik1
25. máj 2012

@boudova taky mám zopu. A klidně bych se nebála koupit něco i v akci. Ty postýlky jsou podle mne stejné. A závěsné lůžko už podle mne taky nevyužiješ. Kromě toho pod tím lůžkem je zima. Matraci kup. Já teď koupila 2 cm molitan a potáhla ho a stačí.