icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
29. máj 2012

membri mi taky pořád dluží jak kdosi psal není to moc ale není to málo 😖 jsou to dvě poštovné co jsem musela poslat látky ještě někomu jinému.Ted po hromadě vím že se to může stát protože při balení v tom má člověk trošku hokej tak jsem to poslala k majitelkám mě se vrátily od nich ty moje to je v pořádku ale penízky nikde 😖 kašlu na to 😅

eldwen
29. máj 2012

@lenasss vlastne - no vidis, a ja na to uz uplne zapomnela 😉

alinn
29. máj 2012

teda vím, že není hezký ani správný dlužit peníze..ale asi není ani hezký a správný mluvit o někom ošklivě bez možnosti obhajoby ..ano membri sem má přístup ale pokud tu není tak bych počkala až tu bude..a nebo to řešit neveřejně...
chtěla jsem tu napsat možnost jak to také může být a co se může stát..ale jen napíšu abyste byly opatrné v soudech (i když můžete být v právu)...protože potom kvůli "ani málo ani moc" může být moc nehezkého 😉

animal
29. máj 2012

@terezita já tak rád padám padám, já ta rád padám padám ......... 😀

animal
29. máj 2012

@alinn já už jsem jedné z nás v IP psala, že se může stát, že je najednou odstřihnutá od finančních prostředků, ale to nemění nic na tom, že to může klidně holkám říct a snad se nějak domluví na pozdějším zaplacení (se to může stát no). Taky jsem holkám u velurových nažehlovaček sama nabízela pozdější platbu (poslala bych sice až po zaplacení, ale že by si mohly vybrat zboží)

animal
29. máj 2012

@caramilla já si myslím, že zdroj se stejně provalí, takže není co tajit je to RUMITEX, co říkáš barvám???? Jen musím zjístit ještě rozdíl mezi membránou PU a TPU (TPU je termoplastický polyuretan), ale jaké má vlastnosti oproti PU nevím

boudova
29. máj 2012

@animal tam maj teda vzorníků - to je barev 😀

alinn
29. máj 2012

@animal no já si myslím, že jsi to provalila už tím vzorníkem 😉 😀

a je to tak..ale právě každý je jiný..a každý umí řešit/neřešit věci jinak..ale to není obhajoba..to já ani nemůžu - to musí každý sám.. (membri neznám..a já jsem zrovna spokojený zákazník 😉 )

animal
29. máj 2012

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 POZOR POZOR 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Balerina citace: Předtím jsem od nich na soft získala Ekotex II třídy.
rádi bychom Vás informovali, že naše firma je držitelem OSVĚDČENÍ , které potvrzuje, že níže uvedené výrobky vyhovují požadavkům vyhlášky Ministerstva zdravotnictví České republiky č.84/2001 Sb. o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let.

- kompletní sortiment zipů, nitě, suché zipy, plastové spony, gumy, popruhy
- Softshell, Froté, Plavkovina a Nylon Tricot

dále jsme držitelem CERTIFIKÁTU, který potvrzuje, že níže uvedené výrobky vyhovují požadavkům vyhlášky Ministerstva zdravotnictví České republiky č.84/2001 Sb. o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let.

- Coral Fleece , Bavlněné, Směsové a Bambusové úplety

ucitelka70
29. máj 2012

@animal pozerala som stránku rumitex, majú tam fakt dobré veci, teraz si objednávame cez @season tyrkysové teplákoviny, ... a našla som tam toto zaujímavé plátno http://www.rumitex.cz/sortiment-ii/potisk-platno

sinala
29. máj 2012

@animal takže další hromada? 😀 😀 😀 😀

sufik1
29. máj 2012

chválím výtvory.
u nás řádí rýmička a já to chytla od malýho a jsem tuhá, takže nešiju a jsem ráda, že dýchám. Našli mi nějakou citlivost čert ví na co a docela solidně se dusím.

Jinak pod něco někomu dlužím, pište, sice jsem tedˇ něco doplácela, ale stejně.

michamicha
29. máj 2012

@alinn no každopádně membri od netu odstřižená není https://www.modrykonik.cz/seznam_uzivatelu/?q=m... ale jestli sem chodí denně, to by byl schopný říct pouze admin 😎 a v IP se docela dost věcí provalilo, takže tak... já pade oželím, to mě fakt nezruinuje, ale jde tu hlavně o princip a o poctivost 😔 a tímto se už do další debaty o membri nezapojuju :-/

terezita
29. máj 2012

@eldwen joo, to jsem udelala, ale vam to tam nechalo dole furt ceny stejne.. 😀
@sufik hele ja mam zanet prudusek a k tomu teplotu.. ale kupodivu zase uz em. nic neni.. 😅

petkasv
29. máj 2012

@animal a ten soft od rumitexu mám psát kam 🙂 564,562 jsou krásný 🙂

sufik1
29. máj 2012

@terezita tak to evidentně nikam nejedem 😖 😖 😖 a pak že se v létě moc nemarodí

alinn
29. máj 2012

@animal prosím tě, u softu se musí vzít 10m od barvy?

animal
29. máj 2012

@alinn od všech dodavatelů a od všech materiálů se musí vzít min 10m

animal
29. máj 2012

@petkasv zatím nikam, mě to teprve včera přišlo, tak to musím přidat

terezita
29. máj 2012

@sufik1 u me nemarodeni v lete neplati.. ja vzdycky zacatkem prazdin padla za vlast a lezela 2 tydny v posteli.. ☹ ale ted jsem to nejak necekala.. 😝

alinn
29. máj 2012

@animal dík ..a nemáš někde ulitý bílý soft?..potřebovala bych maximálně půl metru 😀

animal
29. máj 2012

@alinn bílý nemám já si ho minule nebrala, jedině holky jestli nemaj

alinn
29. máj 2012

holky, nemáte doma některá navíc půl metru bílého softu? 🙂

ucitelka70
29. máj 2012

našla som niečo na inšpiráciu http://zimelba.blogspot.com/search/label/kreatí...

ucitelka70
29. máj 2012

baby, tu sa dajú stiahnuť časopisy, aj diane aj burdy a aj ottobre
http://zimelba.blogspot.com/p/ropa-casual-portu...

teraz som sťahovala diane, ide všetko v poriadku! 😉

eldwen
29. máj 2012

@alinn jestli chces mam pul metriku navic doma

jemi
29. máj 2012

Přišla pozvánka na semínář o látkách ke Kalcům (16.6.) 🙂 Jdete taky někdo?

ucitelka70
29. máj 2012

a tu sa dá stiahnuť burda easy - celkom dole je odkaz http://zimelba.blogspot.com/search?updated-max=...

animal
29. máj 2012

tak jdu holky spamovat, nafotila jsem soft vzorník, ale bohužel nemám makroobjektiv, takže alespoň takto, vyfotila jsem i vzorní flízů z Rumitexu a pozor šíleně barevný rozsah Wellsoft lama z Rumitexu 🙂
ten větší kousek softu je ten lilkový č. 520

nika
29. máj 2012

@animal oooohhhhhh ten lilkový je pěknýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý 🙂