icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
31. máj 2012

@michamicha mě děti rostou závratnou rychlostí, takže já kupuju ( šiju) všechno větší a zahýbám, aby vydrželo i další rok 🙂 Ale pokud je malý, tak si myslím, že tak rychle neporoste a trička vydrží, když budou malilinko delší

marcelkad
31. máj 2012

holky, nechcete některá ten výplněk

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

přidejte si někdo ať se vezme, je fakt pěkný, mám doma půl metru a lituju, že jsem ho nevzala víc
a bílý finerib by taky nikdo nechtěl?

michamicha
31. máj 2012

@caramilla to s tím pěstováním mě taky zajímá, i když na našem balkoně asi nic kromě bylinek a muškátů nepřežije 😅

caramilla
31. máj 2012

@michamicha Proč by nepřežilo. Musí to mít jen dobrou půdu. Akorát riziko na balkoně jsou třeba škůdci. Já jsem koukala, že ve skleníku je mezi rajčaty a paprikami hafo pavouků a chytají přilétající hmyz, co tam chce se uchytit a škodit. Jsem čuměla jak puk! 3. den po tom, co jsem skleník udělala a vysadila, tak čumím a tam pavoučí lobby. 😀

caramilla
31. máj 2012

@marcelkad teda, barva krásná, ale tepláčky nešiju 😀 😎

michamicha
31. máj 2012

@caramilla i když je balkon na sever? 😅 😀 já chtěla právě zkusit rajčata a ptala jsem se na farmářských trzích (prodávali tam už pěkně narostlý keříčky) a paní na mě koukala divně, že prej když je balkon na sever, spíš na severozápad, tak prej tam zelenina ani ovoce nemá šanci 😖 ale nám na ten balkon dopoledne svítí sluníčko, je to divný, ale je to tak... paní si klepala na čelo, že jsem asi úplně blbá, jak může na severozápadní balkon svítit sluníčko 😅

michamicha
31. máj 2012

@marcelkad už jsem si tu teplákovinu klikla, ale bílej finerib nechci, toho mám doma asi 2 metry 😅

jemi
31. máj 2012

@marcelkad teplákovinu jsem už taky klikla, ale jen metr, pro holčičku mi to bude stačit

lillyzelvicka
31. máj 2012

@ucitelka70 pásek bude jen u kalhot nebo teda i něco u vesty?

lilly2711
31. máj 2012

Ahojte babulky
Help pleaseeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chcem si kupit kracajucu pätku na Brother innovis 950 ( horizontálny chapac, ak sa nemylim a nie som z toho uplny debil, lebo pocity take su) Vobec neviem aku mam kupit. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ a aky je rozdiel, ked pisu sirka 5mm a 7mm????????????

marcelkad
31. máj 2012

holky, díky moc za teplákovinu 🙂

a ještě mám jedno lobby

tohle za 54Kč metr by nikdo nechtěl? Na trička, trenky, kraťasy.....co??? 😉

petkasv
31. máj 2012

@caramilla já doma dostala vynadaný a nesmim na tvoje stránky ☹ posílala jsem mamce tvoje odkazy na pěstování chřestu a spustu dalšího a seřvala mě, že na to přeci nemá čas 🙂 že když mám svojí zahradu tak ať si to tam vykopu ☹ chjo, normálně mám chuťě na jarní salátek 🙂

jemi
31. máj 2012

@lilly2711 já jí ted kupovala v obchode mi nikdo nebyl schopný říct jestli tam bude pasovat a originál Singorvka stojí skoro 3x víc, tak jsem to riskla a funguje, mám tuhle http://www.sicistroje-shop.cz/patka-kracejici-v...

ucitelka70
31. máj 2012

@lillyzelvicka nemám konkrétny nápad, v nohaviciach isto, aby na šírku bokov okolo 125 vyšla základná farba....., tam som myslela cca. 10 cm pásik..... nemám ešte ani strih ani predstavu, iba chuť :D, navrhneš nejaké dobré riešenie?

ucitelka70
31. máj 2012

@marcelkad ja som šila z playboya, som spokojná,aj pirátsku šatku, aj nohavice pre drobca, manželovi boxerky, ja som maximálne spokojná, no a tá suma je mnohovravná.....

kuna
31. máj 2012

@sufik1 díky a přeju brzké uzdravení! Jenom příští týden možná nebudu od středy v Praze, tak bysme se kdyžtak domluvily na další týden? V po nebo út tu ještě budu, ale to ty ještě asi nebudeš v provozuschopném stavu, co?

@caramilla modely krásné, ale mě uchvátila modelka...ty pózy...je to fakt profík! 🙂 🙂 🙂 🙂

kuna
31. máj 2012

jo a nevíte, kde by se dal koupit popruh, jako je tento http://www.stoklasa.cz/popruh-bavlneny-sire-30m... Nechci jet přes půlku Prahy ke Stoklasovi...neměli by něco takového třeba v OBI?

sinala
31. máj 2012

a černé piké

prosím přidejte si někdo 😀 😀

michamicha
31. máj 2012

@marcelkad to mam doma taky 😀

sinala
31. máj 2012

@lilly2711 ta šířka odpovídá šířče chapače ( šířce mezi těma zoubkama) - aspoň si to tak myslím.

caramilla
31. máj 2012

@kuna ty pózy právě, proto jsem to sem dala taky mmj. Ona byla fak strašně vtipná 😀 😀 😀 Fakt jak z titulky vogue
@lilly2711 5 nebo 7 mm je šířka stehu na tvém stroji. Tipuji, že tvůj stroj bude mít šířku 7mm a to doporučuju koupit original Brother, protože ona když má díru v sobě přesně těch 7 mm a nesedí přesně, tak pak ti je rozpyl 7mm na prd a šiješ třeba jen 1 - 5, aby se ti jehla trefila fo díry.
@petkasv to máš ty tu matku, jak ti dává peníze na parapet, abys dětem koupila něco na sebe? Tak jestli je to ona, tak to mě nepřekvapuje. Salátek letos nemá paní ani v biozahradě tábor, prý všechno vykvetlo, jak bylo vedro:( Já taky nemám, abych ti poslala v obálce lístek 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
31. máj 2012

@caramilla no je fakt že matka do nás rejpe že nemáme obloženou koupelku ale jinak ne 🙂 :- 🙂 babička salát má 🙂 a je krásnej, jenže babi je od nás trochu z ruky ☹ já bych potřebovala něco s tou naší stavební zahradou udělat, ale nevim kde začít 🙂

marcelkad
31. máj 2012

@michamicha a je to dobré? Má cenu to brát?

animal
31. máj 2012

@michamicha první číslo vždy uvádí voděodolnost a druhé je paropropustnost čím vyšší číslo tím větší voděodolnost nebo paroproppustnost. Mě osobně je voděodolnost šumák, takže kdych si měla koupit třeba i soft parametrů 3/10, tak do něj jdu. Ten tlak vody musí být hodně silný, aby ti to promoklo. Takže jak píše Car, promokne ti to švama nebo maximálně tím, že je někde porušená membrána.

jinak jsem vás jenom prolítla, nestíhám balím věci na týdení odjezd

michamicha
31. máj 2012

@marcelkad ten playboy? jj, super, já z toho šila trička 😉

michamicha
31. máj 2012

@animal díky 😉 ségra chce právě pro malýho softku do školky, na podzim, tak tady vymýšlíme jestli slabou softku nebo s flísem a nebyla jsem si jistá těmi parametry 🙂

eldwen
31. máj 2012

@marcelkad jestli se to nenaplni, coz si myslim, ze ne, tak ti muzu klidne preposlat kus ze svych zasob - nemam sice zajice na stredne modre, ale na seriku, ale v podstate je to to same, jen poprosim @membri, jeslti by se koukla, za kolik to bylo, pokud se neozve, tak ti to dam za tech (tak nejak to stejne bylo). Jsi pro?

eldwen
31. máj 2012

jinak - šup děvčata, dopisovat do celých kilíček, za půlhodinku bude tabulka už uzavřená - kde bude přes celé kilo, tak objednám méně a budu upisovat - a nebo spíš nabídnu tabulku k úpravám.
nebo máte nějaký jiný návrh?

tam kde je těsně, ale těsně pod, tak taky objednám, mtx to bere by ocko, wendy uvidim. Nejake zkusenosti?

marcelkad
31. máj 2012

@eldwen ok díky moc.

marcelkad
31. máj 2012

@eldwen já MTX objednávala víc, přebytky se vždycky rozebraly rychlostí blesku 🙂 a mnohdy bohužel poslali spíš míň