Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, tohle je na to žabičkování? http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/39213/pripletaci-e...
@crawler na žabičkování je lepší ta pružná nit-vypadá jako klobouková gumička
ještě mě napadá, když se ta galanterka tak rozjela (čakala jsem, že bude minimum lidí, když teď bylo tolik hromádek) chcete zkusit i tu Ditu tábor? Mají teď na červen akci na bodýčka a spolu s tou velkoobchodní slevou vychází jedno na hezkých 170Kč a set dvou bodýček na 330Kč
@dankakk Jj, je to waldorfská panenka, střihy jsou ke koupi třeba tady www.ignis.cz, jsou v balíčku i s materiálem. Doporučovala bych k tomu i jejich brožurku Šít panenky (z čeho a jak), tam je vysvětlené, jak udělat hlavičku.
Nebo bych mohla poskytnout střih a návod v angličtině z knížky Making waldorf dolls.
Co se týče obličeje a jeho výrazu, tak to už je dost individuální, to si každý udělá podle sebe, jak se mu to líbí. 🙂
@komisakpd Tohle je druhá panenka, kterou jsem kdy vyrobila 😀 , se šitím na zakázku teda ještě zkušenost nemám. Kdyžtak mi napiš IP, jakou bys měla představu, prodebatujeme to. 😉
@crawler Díky, díky. Jako myšlenka na prodej se mi i hlavou mihla, ale fakt nevím, jestli by ji za tisícovku až třináctset někdo koupil. Ta cena by byla podle použité příze na vlásky, já použila docela drahé merino, ručně předené a barvené, jen to mě stálo přes tři stovky, něco za úplet a rouno na naplnění.. No a jako abych z výroby panenky měla čtyři stovky.. To jako neee. Když už, tak už. 😀
ahojte, jestli můžu být tak smělá, poradíte mi kolik koupit klubek na 1 vlňáčky vhodé jako svrchní kalhotky? Kokrétně této vlny http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=53141004&tab=1, popř. jaké jsou rozměry, či odkazy na postupy, bude mi plést mamka, tak ať jí dám přesné instrukce 😅
@maja.xx http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7245 já mám dělané dle tohoto návodu, pletla jsem z Merina od Vlnapu cca 100 g velikost L, na menší se musí taky koupit 100 g
@macin73 mám 18mm, takže po přehnutí 9mm a přijde mi to akorát. Je to tento http://www.sicistroje-shop.cz/zakladac-sikmych-.... Pro představu se můžeš mrknout ke mě do fotoblogu tady na MK, jak tam mám ty kuchyňské zástěry, tak to lemování a šňůrky jsou dělané právě tím zakladačem.
@lillyzelvicka to je dokonalý 🙂
Holky lobuju za JARNĚ ZELENÝ SOFT - 564 šup, šup, je ho potřeba 10, k lilkový se musí hodit úžasně 🙂
@lillyzelvicka nádhera 😵 a jak dlouho jsi je šila?
@lillyzelvicka ...tak to je paráda 😵 😵 😵
@lillyzelvicka parádička, pani krajčírka....to už je niečo, iné kafé.....
jinak k softu, já se nakonec rozhodla, že tentokrát ho brát nebudu, ségra si to s tou softkou pro malýho rozmyslela a kdyžtak prý bude chtít ušít až na podzim, tak já se připojím až k té další objednávce - doufám, že bude 🙂
@lillyzelvicka tyjo...a já tu fotím tepláky z rukávů ze staré mikiny 😀 😀 😀 😀

@kuna ty slintáčky jsou úplně designové 🙂