icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
5. jún 2012

aha, tak oranžová neni, tak třeba červenou, to už je fuk 🙂

eldwen
5. jún 2012

@michamicha pridej to tam a k nejake se pripisu 😉

jemi
5. jún 2012

@crawler
@raskonka
tak jsem tu žabičkovací nit přidala do hromádky a vychází to na 12,5Kč za jednu (myslím, že by se to nasbírat mohlo)

jieff
5. jún 2012

@ramzesa kovové bych nedávala Třeba má kleště někdo ve tvém okolí, že by ti je pujčil. koukni sem http://www.sijemdetem.cz/content/snap-servis
nebo se zkus zeptat tady na diskuzi...

jieff
5. jún 2012

teda ty mylly látky jsou zase krásný🙂 Ale asi odolam, mam toho hodne a kdo ví, jak to budu mít s casem....

jemi
5. jún 2012

ještě k ŽABIČKOVÁNÍ tech 30m mi stačí třeba na řasení 2 dětských šatů na prsou (třeba 6 řad?), nebo je toho velká spotřeba??

Jinak můžeme vzít jednobarevnou sadu 25 nití nebo mix, mě osobně je to jedno, vždyt ta gumička není vidět...

petkasv
5. jún 2012

@animal kdy šiješ, prosim tě? Vždyť jsi samá hromádka 🙂

animal
5. jún 2012

@petkasv no teď jak začalo být hezky, tak manžel začal brát Marečka do nosítka se psy na procházku, takže hodina k dobru a jinak v poledne a večer. Teď "NE"šiju u našich, nastříhala jsem si několik věcí a teď mám šít, ale nějak mě skolil moribundus 😀 néé mám chycenej nosohltan a v noci jsem ani promluvit nemohla jak mě to bolelo (až jsem myslela, že zase budu mít flegmónu mandlí) 😝 no a dneska dopoledne to chytil Mareček 😝 tak jsem letěla pro homeopatika a snad nám to pomůže. Ještěže jsem včera stihla všechny obchody prošmejdit a mám to z krku 🙂
No jinak když dělám hromadu, tak stroje jsou zazimované, taky jsem nic dlouho kloudného neušila, vlastně jen 3 trika a lacláče (ty jsem tady ještě neukazovala) někdy je musím vyfotit. A mám doma rozešité 3/4 tepláky. A nakoupila jsem si látky na letní kalhoty, tak snad je ještě stihnu ušít tak, abych je v létě vynosila 😀 😀 😀

michamicha
5. jún 2012

@jemi já si žabičkovala asi 8 řad na tu mojí tuniku a spotřeba moc velká není , spodní cívku jsem navíjela asi 4x

michamicha
5. jún 2012

@jemi dáš prosím odkaz na tu tabulku?

sinala
5. jún 2012

@palosek mám obavy , že si něco vyberu 😀 😀 😀 a tvoje látková skříň mě fascinuje 😀 😀 😀

sinala
5. jún 2012

@crawler u nás je ta gumička za 16 Kč, ale jen černá a bílá, pokud bys chtěla mohu Ti ji koupit a poslat

lilly2711
5. jún 2012

MYLLY by som aj ja brala 😀 😀 😀

lillyzelvicka
5. jún 2012

zrovna objednávám stoklasu kdyby jste někdo něco chtěly písněte.Beru si asi 6barev té elastické nitě berou se po třech krabičkách takže jich je dost 🙂

A všem moc děkuji za pochvalu šatů 😀 Ale jsem strašně ráda že už vpadly z baráku a já dneska šila kahoty , pyžamko a slasťáky taková pohodička 😀

komisakpd
5. jún 2012

ak chcem lemovat napr vestu z lamy...co pouzijem na lemovanie...ako sa to vola? vdaka

eldwen
5. jún 2012

jak jsme se bavily o pajcovani - tak to vypada, ze mraz pajcuje mylly http://www.dumlatek.cz/detsky-uplet/6018-uplet-... a http://www.myllymuksut.com/tricot-sienet-p-1871... - kdyby to byla ta sama, tak by mela sedet sirka, ne?

eldwen
5. jún 2012

@komisakpd nemaji nahodou tak tricentimetrove popruhy? cerne, nevim, pod cim to hledat...

veronik77
5. jún 2012

@eldwen nesedí ani gramáž - spíš to bude stejný výrobce, jen na jiné látce... 🙂

eldwen
5. jún 2012
ngvadi
5. jún 2012

co co co, bude se dělat mylly? já tam nutně potřebuju asi tak 10m merina :DDD pořád mi dochází :DDD

petkasv
5. jún 2012

@ngvadi animal chce v létě 🙂

jieff
5. jún 2012

@eldwen ale obrázky vypadaji uplne stejne....

caramilla
5. jún 2012

@lilly2711 Nádhera a to logo, hmmmmmmmmmmmmmmmmmm 😎

caramilla
5. jún 2012

@eldwen mráz není výrobce látek 😀 mylly má ty úplety taky většinou z jiných zdrojů, proto jsou tak předražené. Prostě mráz i mylly berou úplety od stejných výrobců. Něco třeba z FM 😉

@kuna hezký profilový obrázek, to ti admini dovolili toto??? 😕

caramilla
5. jún 2012

@ngvadi a jéje, tady někdo ušetřil 110 Kč za štítky, tak neví, co s pěnězma, co? 😀

caramilla
5. jún 2012

Jedna profesionálka 😎

Jo a vlastně, co jste říkali "Davídkovi", co má rád svoje děti, ale vzpomněl si na to až v base 😀

kuna
5. jún 2012

@caramilla to se ještě uvidí 😀 😀 😀 Jsem to já před 3mi lety 😉

kuna
5. jún 2012

@caramilla z Davídka se mi dělalo na blití, chudáček malej, v base má dlouhou chvíli...no to jak řekl na úvod, tak jsem málem spadla pod stůl 😀 😀 😀 😀 No a všichni jsou ještě zlejší a nic se jim nestane a on, nebožák, tady trpí ve vazbě, kde mají bůhvíjaké vyslýchací metody, jen aby se nakonec přiznal k tomu, co ani neprovedl. No ale, až přijedou ze zahraničí, tak to tady uviděj, co jsme to za stát policejní a jak se tu s lidma jako on zachází 😲 😲 😲 😀 😀 😀 No fakt si to připravil na jedničku 😉

Žgryndy bradavičníka řečnícího po něm jsem neslyšela, neb se mi probudilo dítě, tak jsem se mu šla věnovat.

kuna
5. jún 2012

@caramilla jo a sukýnka je jako vždy úžasná! A koukám dobře, že má Jasmí šikézní asymetrickou ofinku, nebo je to tím, jak jsou šikmo ty fotky? 🙂