Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, prosím, prosím, pokud se někam budete stěhovat, ráda bych o vás věděla. Tím, že pořád nemůžu moc najít čas na šití, tak sem tolik nechodím a vždycky jsem měla pocit, že mohu kdykoliv přijít, klást začátečnícké otázky a dostat milou radu... Sakriš mě to tu štve... vyhovuje mi, jak je naprogramované prostředí, ale jinak tomu tady občas přestávám rozumět...
Ale proč jsem sem lezla - nešil jste náhodou někdo nějakou "tuniku" pro chlapečka? Na rychlé přebalování mi to přijde jako nejpraktičtější kousek oděvu, ale zas ze synka nechci dělat holčičku, tak jsem si myslela, že třeba už někdo něco takového řešil a že bych se mohla inspirovat.
fiha co sa tu deje 😅 ,nemam cas docitat,ale idem s vami 😀
emigrace na mimino http://www.emimino.cz/diskuse/sici-klub-kopie-6...
ja navrhujem aj na fb urobiť súkrommnú skupinu, aby sme boli v obraze..... tu to bolo perfektne, verím, že aj ostane.... že sa to vyrieši a nemusíme nikam emigrovať. Sme tu viaceré, čo sme nikdy nerobili nič na predaj,a učíme sa navzájom, odkukáme, učíme sa na vlastných chybách a zdokonaľujeme sa zároveň. Dávame si cenné rady, a o tom by to malo byť všetko...... navrhujem, že sa pokúsme slová ako objednávka a úhrada premenovať alebo cez IP riešiť.
Ja chcem tu ostať, a aj vás všetkých tu chcem.....
holky hrozně se omlouvám, ale dítko se mi dostalo k PC a ten kdo byl prní napsaný v Soft tabulce - tak má smazaný jméno, hrozně, hrozně hrozně se omlouvám ☹
...fuha, tak konecne som nasla nieco a niekoho, kto poradi, pomoze aj mne- nie velmi skusenej v siti, mozem cerpat inspiracie a obkukavat, co by ma nikdy nenapadlo....a teraz toto 😕 😕 😕
@timkoemkamatko taky mám z toho stejný pocit, já se tady sice vykecávám, ale zatím jsem spíš začátečník a všechny rady jsou dobrý
@martinjasen pokiaľ viem, tak v tejto téme si žiadna kočka nerobila cez pro profil reklamu. bolo to v inej téme (je pravda, že mnohé z nás sa vyskytovali, či vyskytujú aj tam), ale tu to iste nebolo.
založenie súkromnej témy by možno bolo tiež fajn, ale vzhľadom na to, že bol niektorým zablokovaný nick, téme by chýbali aktívni členovia z tejto diskusie.
myslím, že je to o nepochopení nás, ako skupiny.
info hromada MTX a WENDY - u wendy maji ode dneska ve sleve vyplnek - je to trochu levnejsi nez normalne, kdyby byl zajem, muzu to jeste pridat k objednavce, nemam ji tam uzavrenou, porad cekam na to, jestli pridaji znova ty puntiky
SK kočky - za soft kto prevezme záštitu? cez FIO komu? 🙂
@rebelie já jednu ušila už loni podle trička, ale trocha inspirace je tady: http://www.made-by-rae.com/2011/03/charlie-pull...
http://totallytutorials.blogspot.cz/2011/09/tut...
http://thisismarzipan.blogspot.cz/2011/03/tutor...
nejhorší pro mě bylo vyřešit olemování výstřihu...s tím si pořád nevím rady
@jieff Díky moc, mrknu na to. A lemování výstřihu je děs, vždycky ho mám nějaký vytahaný... a přešívat to je hrozná otrava.
Ještě k té diskusi tady - jasně, vím, že tu jsou i holky, co šijou na zakázku, ale co si caramilla, ivuska a další vezmou na tom, že tady raděj mně, naprosto nezkušené šičce, jak vybrat látku, udělat to či támhleto? Naprosto nic. A pro mě jsou jejich vývtory inspirací, že to jde a má smysl se snažit, že můžu vyrobit i něco pěkného... Existuje spousta maminek, co šijí na zakázku, existuje spousta firem, co vyrábí oblečení ve velkém, ale ty, co chodily sem, investovaly svůj čas do toho, aby se nešikové jako já naučili šít. Zadarmo.
@martinjasen Vážený pane, v této diskusi se opravdu neobchoduje. Z jednoho prostého důvodu, tady všechny maminky totiž samy šijí, takže nepotřebují nic od jiných kupovat. Je to diskuse sdílení o tom, jak co ušít a kde co koupit, zkušenější radí těm méně zkušeným a když si někdo neví rady, tak mu tu ochotně někdo druhý poradí. Nikdy jsem tady neviděla nějakou pobídku kohokoliv, že by chtěl něco od druhého kupovat. Vyjma humoru, který probíhá mezi některými z nás.
Občas se tu objeví nějaký příspěvek někoho "z venku", kdo chce něco ušít a tak se tu ptá, ale nikdy jsem nezaznamenala, že by tu někdo na to reagoval. Rozhodně tu nikdo nikdy nic nenabízel k prodeji.
Jediné, co se tu řeší a kdy padá slovo "objednat" a "zaplatit", a to je velmi velmi často, jsou takzvané hromadné objednávky látek. To je tak, že většina maminek nemůže koupit 12 metrů látky ve velkoobchodě, takže se složíme, každá vezme metr, dva, tři toho, co se jí hodí, jedna to objedná a nastříhá, ostatní to zaplatí. Je to společné objednávání látek, společná výpomoc. Takto je to běžné i v zahraničí na podobných fórech a nikomu to nevadí. Nikdo na tom nevydělává, je to jen společné objednání látek.
Ivuška, jíž byl účet zablokován, se vždy chovala velmi profesionálně, nikdy jsem neviděla u ní odkaz na její obchod, firmu, název, nikdy žádnou reklamu. Naopak radila ostatním začínajícím, co je dobré a co ne. A nedělala to, aby vydělala, protože z logiky věci byla sama proti sobě... Odešla proto, že jí byl nabídnut profi-účet nebo blokace, dostala na výběr... ale ona zde chtěla vystupovat jako soukromá osoba, co radí v naprosto obyčejných maminkovských záležitostech jako je očkování, kojení, rození atp. Nevím, proč by měla maminkám v kojení radit nějaká "firma". Každý, kdo podniká zároveň zůstává soukromá osoba, každá z nás je úplně obyčejná maminka a tak tu chce vystupovat. Neznám tu nikoho, kdo tu na koníku v této diskusi přispívá proto, že chce vydělat. Dávám za to já svou ruku do ohně. Váš pohled je jiný, proto vám ulehčíme a půjdeme si své tlachy o šití řešit jinam...
@veronik77 Já jsem spíš myslela, jak vzhledově, aby v tom nevypadal úplně blbě... delší tričko, nebo spíš dole s tím nápletem by bylo na BKM ideál, ale viděla jsem v tom vždycky jen holčičky, chlapečky ne a už tak jsme pro naše okolí dost za exoty (BKM, šátek, společný spaní, neočkování), že do úplně holčičího ho navlékat fakt nechci.
jajajaj...člověk tady chvilku není a toto...no teda přesun na emimino bude smrt kuny, tam jsem jinak 🙂