icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
6. jún 2012

@kuna saaakrys, se tam jeste rychle prejmenuj!! 😀

caramilla
6. jún 2012

@kuna tobě by tu stejně smazali kresbu v profilu 😀 😀 😀 tak až ti "tam" budu vykat, tak se nediv 😀 😀 😀

monr
6. jún 2012

veru veru, tie mená na mimine bude sranda lúštiť, terez tú ovládam, ale teraz čo som pozerala, no bude sranda 😀

caramilla
6. jún 2012

@monr Já si říkám, že to bude dobrá detektivka 😀 Husu už známe 😀 😀 😀

monr
6. jún 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀

veronik77
6. jún 2012

@rebelie já bych to střihla rovně, spíš užší a v klučičích barvách. obrázek auta nic nezkazí 😀

jemi
6. jún 2012

já moc nejsem na barevné kombinace, ale půjde ten sv. ružovej soft k lilkové (já ho mám zatím k tmavě šedé...) a přemýšlím, ještě nad jinými barevnými kombinacemi, když toho růžového budu mít asi na bundy všech velikostí dcerky 🙂

rebelie
6. jún 2012

@veronik77 Jasně, zkusím... jen auta ne, jsme z přesvědčení car free a nechci kluka podporovat v lásce k autům...

veronik77
6. jún 2012

@rebelie letadla jsou taky asi mimo, což? tak vrtačku a kladívko? ale to zase není gender 😀 😀 😀

crawler
6. jún 2012

Když mě se emimino táááák nelíbí 😝 😅 😅 😅 ☹ jsem se tam dřív pokoušela chodit, ale s MK se to nedá srovnat - nezvykla jsem si na to 😢 a radši tam přestala chodit...béééé bééé 😢

Nebyla by lepší varianta uzamčená diskuze zde na MK?

@rebelie FAnoušek nosil loni celé léto tuto tuniku a byl v ní k nakousnutí 😉 na téhle fotce je bohužel vyhrnutá - v reálu ji měl nad kolínka https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...

martinjasen
6. jún 2012

@monr Chapem, prajem vam vsetko dobre.

jieff
6. jún 2012

@rebelie jo jo car free a za chvíli uslyšíš jeno brrrrrm brrrrm a bude 😉 My jsme taky radsi na kola, ale malej už umí pojmenoat všechny značky a kdybych si s nim stoupla k rychlostní silnici na pul dne tak by byl v sedmym nebi. Letos jsme byli poprve na chalupe kdyz se jelo Rallye CK, nikdy by me tam nikdo nedostal, ale Toník, ten jenom volal potřebuju další auta, další škodovku další subaru....

rebelie
6. jún 2012

@crawler Super, díky za foto, dobrý tip. Emimino se mi taky nelíbí a na uzavřené diskusi mi přijde škoda, že holky jako já by asi byly mimo... navíc je otázkou, zda s tímhle přístupem adminů má člověk chuť tu být...
@veronik77 Jj, je to těžká volba. Možná ještě parník, plachetnice, kolo, a nebo prostě holčičí, abychom nebyli genderově stereotypní...

rebelie
6. jún 2012

@martinjasen Já vám fakt nerozumím...
@jieff Je mi jasné, že tomuhle se nevyhneme...

terezita
6. jún 2012

ha, tak mam sveho cinana! huraa!!! 😀 😀 😀 na FB na brane ted prihodili fotky, co budou prodavat na krame od sikovnych ceskych rucicek, ale ja to nevyrobila.. 😅
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150956...
teda a tohle by me nenapdalo prodavat za prachy, bo je to ocakle z netu a rozhodne ne ke komercnim ucelum.. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150956...
akorat nevim, jestli vam ty fotky budou fungovat.. 😅

jieff
6. jún 2012

@rebelie a nebo ryby... ty kluky hodne baví🙂 my dneska hodinu kreslili velrybu, kapra, pstruha...🙂
no mě se odsud taky nechce, ale když nám vyhodí naše inspirace, tak tu bude smutno a jak bysme domlouvaly hromadky a vubec

strociatka
6. jún 2012

ahojte, prosim Vas, kde sa da kupit, resp. kde kupujete biobavlnu a pod. materialy na sitie?

baarca
6. jún 2012

@rebelie A co VLAK???? To je u nás naprostá jednička 😀 😀 😀

baarca
6. jún 2012

@terezita To je teda nářez 😝 To je ale svět, kde je hlavní uznání něčí práce to, že ho začne někdo kopírovat 😅

martinjasen
6. jún 2012

@rebelie Spytaj sa!

terezita
6. jún 2012

@strociatka sijemedetem, moraviatex no a ja jeste v nemecku..
@baarca asi jsem holt dobra! uz me mrzelo, ze me nikdo nekopci 😅 😀 no jen tam neni napsano, od koho to je.. bo by me zajimalo, jestli ji znam 😀 😀 oboje jsem totiz mela na blogu.. 😉

strociatka
6. jún 2012

@terezita super, dakujem a nie je nieco aj na SK?

terezita
6. jún 2012

@strociatka vidis, to me nenapadlo.. detivbavlnke.. ale z moraviatexu berou i slovandy 😉

strociatka
6. jún 2012

@terezita dakujem velmi pekne, idem pozerat 😉

barcav
6. jún 2012

@katkaela jj přesně tak 😀 koukám že máme termín obě v listopadu 🙂

wzorcek
6. jún 2012

boze baby, som tu fest dlho nebola a pozeram ze som dajak uplne mimo 😢
v prvom rade @zojec oneskorene gratulujem k Miskovi, ani neviem kam som pozerala tri tyzdne...
a stahujeme sa? sakra, dufam ze ma vezmete sebou 😕
a este mi tusim utiekla hromada softu, ci? uz minule som ju nejako prepasla a matko chudak beha v takych softkach zo zvysov usitych, hodite mi prosim este tabulku ak sa este stihnem pridat?

crawler
6. jún 2012

@baarca u nás taky vede vlak 😵 musím nějakou aplikaci vytvořit 😵

jinak já jsem šila poprvé košili z Ottobre...no manžety mi daly zabrat - nechápala jsem instrukce v anglině, tak jsem otevřela knihu od burdy a bylo konečně jasno 😀

crawler
6. jún 2012

@terezita ach to pajcování je hrozný...já bych to strašně těžce nesla... teda jediný, co by ode mě mohl někdo pajcnout je dámská mikina, ale i tak 😀

animal
6. jún 2012

@terezita no jo brána k dětem no.......

petkasv
6. jún 2012

@terezita no hustě a ještě se to prodává v bráně? No to je drsný ☹