Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@beky52 límček fakt profesionálne..... krásne
Ahojte babenky, veeeeľmi rada a aj dosť často Vás čítam. Ani neviete ako, ale dosť ste mi pomohli v mojich začiatkoch s šitím, obdivujem vašu šikovnosť. Mňa najviac chytili plienočky, ale už som si kúpila aj látku na sukňu a tašku. pridávam aj výsledok dnešného a včerajšieho večerného snaženia.
A mám aj prosbičku, kde by som mohla nájsť strih na chlapčenský klobúčik, ktorý by mal vpredu akoby šiltík a vzadu gumičku??? 😀 . Sama si s tým neviem rady. Ďakujem
@ucitelka70 díky...aj manžel ma pochválil..a to je už niečoo 😀
@ucitelka70 ..moja dnešná tvorba 😝 😝 ,...croiasanty..naše obľubené.. 😀
@beky52 no chúťky... ináč mám vedľa seba veľkú lidllacku varovu čokoládu....
@luciavan skús napr. na mimibazari kuknúť, ale skôr českú stránku, tam je toho viac, aj ja som stadiaľ šila klobúčik aj pirátku
@beky52 bože, a pak kdo tady je magor a spí i se strojem? Tak na tebe fakt nemám. To je správnej spam všeho druhu 😀 Ale jako upřímně mi to nějak nejde dohromady, takovéto nehty a s "tím" dokážeš tolik ušít a upéct? Jako pro mě je volba buď hezké nehty a ležet s rukama na kolenou a nebo žít "normálně" a pak je mít krátké a opižlané a hlavně "přírodní" 😀
Já jsem teď dopekla jahodový koláč (vytažen z trouby před půlnocí, to se už dlouho nestalo 😀) a místo koláče je to taková matlanice blátíčková, ale dobrý! Bylo tam moc jahod a málo těsta, no 😀
@luciavan Plenky krásné, první PUL mě taky zaujal, ten chci! A fotky taky hezké 😉
@caramilla nespím se strojem..ale vedľa stroja 😀 ..a k tým nechtum...mám ich mesiac..v piatok doplnené..a v sobotu som miesila s nimi knede..dnes tie croaisanty..a dá sa s nimi aj do záhrady..aj tú mám..jedine mi robia roblém..pri navliekaní nite do stroja 😀 ..ale na to mám pinzetu 😀 ....a klobuk dolu nad tvojou tvorbou..si veľmi kreatívna..a šikulka.. 🙂
Ahojte baby, neprispievam, nestiham, ale prilezitostne vas precitam a hlavne pokukam vase vytvory - ste uzasne sikulky. A ticho pritom slintam...lebo nie ze by som nevedela, aj chut by bola, ale nie je cas...kym som bola na MD s mensou posila som vselico hlavne pre starsiu, teraz si uz len hovorim, ze snad raz sa k tomu zas dostanem. Takze zelam vela vydarenych kuskov!
@beky52 tak to fakt nechápu! Já bych do těsta strčila nehty a vyndala bych jen pahýly 😀 😀 😀 Mě to není příjemné vůbec dlouhé nehty. A ještě takto hodně dlouhé, to bych se zbláznila. A vůbec, ale fakt. vůbec, si nedovedu představit s tím okopávat??? To máš nějaké speciální rukavice, co mají prodloužené prstíky a na koncích vatové komůrky, kam dáš nehty spinkat a pak okopáváš? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Jako u mě jsou ulámaný furt i ty normální nehty, už jen, když přijede pošta a přiveze balík a já ho vezmu tak šup a nehet v pr...
Já bych s nehtama nebyla schopná ani dát dítě na nočník, by mi nehty zůstaly v nohavicích 😀 No a třeba takové stopkování jahod? 😀 😀 😀
No nic, a to jsem ani nic nepila! 😀
Tak tu to máte, hromada MTX pre SK https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@luciavan nádherné plínky, škoda, že by mi byly malé, hned bych je brala taky 🙂
@beky52 krásná tvorba na všech frontách, ty tílka s křížením vzadu jsou parádní!
Henna vypadá dobře, ještě to nemám suché (musela jsem vypláchnout, než odejte manžel, aby se u toho nemotalo dítě), ale i mokré to vypadá podle představ - čokoládově hnědá.
@beky52 ty jsi teda ďábel 😀 krásné věcičky
Všechny to máte holky moc pěkné ! 😉
Já jdu ke stroji malý je na celý den u babičky tak musím jít makat 🙂
budu si objednávat ze stoklasy tak pokud někdo něco potřebujete klidně si to dodejte do tabulky https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@beky52 máš naozaj vymakané tie súpravy. 🙂 Čo sú to za strihy. Hlavne ma zaujíma ten tvoj top. Chcem si niečo podobné ušiť, ale stále som nenašla nejaký vhodný strih...Neviem či mám len obkresliť nejaké svoje tielko, alebo vymýšlať niečo zložitejšie. A bojím sa aj toho lemovania, aby to vyrezalo nositelne 😖
@monr @martinkah
a u jakého výplnku/teplákoviny to dělá? já mám ted objednáné tyto (tak abych veděla..)
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

zo zbytkov sukničky..užasne v nich vyzeraju..