icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
11. jún 2012

zo zbytkov sukničky..užasne v nich vyzeraju..

beky52
11. jún 2012

manželove trička..z piké..aby nepovedal,že nič nemá 😝

ucitelka70
11. jún 2012

@beky52 límček fakt profesionálne..... krásne

luciavan
11. jún 2012

Ahojte babenky, veeeeľmi rada a aj dosť často Vás čítam. Ani neviete ako, ale dosť ste mi pomohli v mojich začiatkoch s šitím, obdivujem vašu šikovnosť. Mňa najviac chytili plienočky, ale už som si kúpila aj látku na sukňu a tašku. pridávam aj výsledok dnešného a včerajšieho večerného snaženia.
A mám aj prosbičku, kde by som mohla nájsť strih na chlapčenský klobúčik, ktorý by mal vpredu akoby šiltík a vzadu gumičku??? 😀 . Sama si s tým neviem rady. Ďakujem

beky52
11. jún 2012

kusky z bielej piké..dosť nekvalitné fotky..neviem či sa foťak hnevá namňa? ☹ ..supravky pre dvojičky..minisukňa pre strednu dceru..tá staršia už ju brala na intrak..vraj chcu vo všetkých farbách čo doma mám 😠 ..jedna letná supravka pre moju maličkosť..len nech je už leeeeeeeeeeetoooo 😀

beky52
11. jún 2012

@ucitelka70 díky...aj manžel ma pochválil..a to je už niečoo 😀

beky52
11. jún 2012

@ucitelka70 ..moja dnešná tvorba 😝 😝 ,...croiasanty..naše obľubené.. 😀

pupies000
11. jún 2012

@martinkah mne sa to urobilo na nepocesanom vyplnku sede mele z MTX, to je jediny nepocesany, ktory mam. Na pocesanych tych mam niekolko, sa to nestalo a sila som ich rovnakou ihlou ako ten sedy. Zda sa, ze je to u tych nepocesanych...

beky52
Odpoveď bola odstránená
ucitelka70
11. jún 2012

@beky52 no chúťky... ináč mám vedľa seba veľkú lidllacku varovu čokoládu....

ucitelka70
11. jún 2012

@luciavan skús napr. na mimibazari kuknúť, ale skôr českú stránku, tam je toho viac, aj ja som stadiaľ šila klobúčik aj pirátku

ngvadi
11. jún 2012

@beky52, tyvado, to snad neni ani možný, prosimtě, jak to všechno stíháš??????? to mi fakt hlava nebere...

@luciaavan, náááádherný plenečky! a ten první PUL je odkud? už ho tu myslím někdo ukazoval, to jsem zaslintala poprvý a teď podruhý 🙂

caramilla
11. jún 2012

@petkasv trička šiju jedině a zásadně z jednolícu s elastanem. Batani 😉 Finerib je šíleně hřejivej, na zimu dobrý, ale na léto absolutně ne. A výbornej je ještě sport. bambus. úplet ze ŠD 😉

beky52
11. jún 2012

@ngvadi díky..mám moto 😉 chceeeeemmm a musím 😝

caramilla
11. jún 2012

@beky52 bože, a pak kdo tady je magor a spí i se strojem? Tak na tebe fakt nemám. To je správnej spam všeho druhu 😀 Ale jako upřímně mi to nějak nejde dohromady, takovéto nehty a s "tím" dokážeš tolik ušít a upéct? Jako pro mě je volba buď hezké nehty a ležet s rukama na kolenou a nebo žít "normálně" a pak je mít krátké a opižlané a hlavně "přírodní" 😀
Já jsem teď dopekla jahodový koláč (vytažen z trouby před půlnocí, to se už dlouho nestalo 😀) a místo koláče je to taková matlanice blátíčková, ale dobrý! Bylo tam moc jahod a málo těsta, no 😀
@luciavan Plenky krásné, první PUL mě taky zaujal, ten chci! A fotky taky hezké 😉

luciavan
11. jún 2012

@ngvadi je to z detivbavlnke ešte ho majú 😎

beky52
11. jún 2012

@caramilla nespím se strojem..ale vedľa stroja 😀 ..a k tým nechtum...mám ich mesiac..v piatok doplnené..a v sobotu som miesila s nimi knede..dnes tie croaisanty..a dá sa s nimi aj do záhrady..aj tú mám..jedine mi robia roblém..pri navliekaní nite do stroja 😀 ..ale na to mám pinzetu 😀 ....a klobuk dolu nad tvojou tvorbou..si veľmi kreatívna..a šikulka.. 🙂

rebelie
11. jún 2012

@terezita @jemi Tu čepičku Zwergenmüze z Farbenmixu jsem šila, ale Báškovi vůbec nesedla, byla mu od začátku malá (hlavně ta část kolem krku). Docela mě to mrzelo...

zuzimia
11. jún 2012

Ahojte baby, neprispievam, nestiham, ale prilezitostne vas precitam a hlavne pokukam vase vytvory - ste uzasne sikulky. A ticho pritom slintam...lebo nie ze by som nevedela, aj chut by bola, ale nie je cas...kym som bola na MD s mensou posila som vselico hlavne pre starsiu, teraz si uz len hovorim, ze snad raz sa k tomu zas dostanem. Takze zelam vela vydarenych kuskov!

dugyna
11. jún 2012

@beky52 super vytvori aky strih si pouzila na suknicku gate a tielka 🙂?

caramilla
11. jún 2012

@beky52 tak to fakt nechápu! Já bych do těsta strčila nehty a vyndala bych jen pahýly 😀 😀 😀 Mě to není příjemné vůbec dlouhé nehty. A ještě takto hodně dlouhé, to bych se zbláznila. A vůbec, ale fakt. vůbec, si nedovedu představit s tím okopávat??? To máš nějaké speciální rukavice, co mají prodloužené prstíky a na koncích vatové komůrky, kam dáš nehty spinkat a pak okopáváš? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Jako u mě jsou ulámaný furt i ty normální nehty, už jen, když přijede pošta a přiveze balík a já ho vezmu tak šup a nehet v pr...
Já bych s nehtama nebyla schopná ani dát dítě na nočník, by mi nehty zůstaly v nohavicích 😀 No a třeba takové stopkování jahod? 😀 😀 😀
No nic, a to jsem ani nic nepila! 😀

dugyna
11. jún 2012

@caramilla ja si neviem predstavi s tymi nechtami chodit na wc... 😀

season
11. jún 2012

Tak tu to máte, hromada MTX pre SK https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

palosek
12. jún 2012

@beky52 máš úžasné koníčky 😀 😀 😀 Co děláš, aby se ti nehty u veškeré té práce nepolámaly? 😀 Sukýnky super...uz tenhle střih na mě nejstarší taky loudí... 😀 😀

kuna
12. jún 2012

@luciavan nádherné plínky, škoda, že by mi byly malé, hned bych je brala taky 🙂

@beky52 krásná tvorba na všech frontách, ty tílka s křížením vzadu jsou parádní!

Henna vypadá dobře, ještě to nemám suché (musela jsem vypláchnout, než odejte manžel, aby se u toho nemotalo dítě), ale i mokré to vypadá podle představ - čokoládově hnědá.

lillyzelvicka
12. jún 2012

@beky52 ty jsi teda ďábel 😀 krásné věcičky
Všechny to máte holky moc pěkné ! 😉
Já jdu ke stroji malý je na celý den u babičky tak musím jít makat 🙂

lenasss
12. jún 2012

budu si objednávat ze stoklasy tak pokud někdo něco potřebujete klidně si to dodejte do tabulky https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

monr
12. jún 2012

@martinkah u mtx výplňku to mám rovnako, mám ušité 3 tričká a na všetkých mám dierky pri šití, priznám, že to vyzerá hrozne, a ešte mám doma zo 3 metre, netuším, čo z neho, aby to nebolo tak viditeľné

a zároveň hromadná pochvala 😀

katkaela
12. jún 2012

@beky52 máš naozaj vymakané tie súpravy. 🙂 Čo sú to za strihy. Hlavne ma zaujíma ten tvoj top. Chcem si niečo podobné ušiť, ale stále som nenašla nejaký vhodný strih...Neviem či mám len obkresliť nejaké svoje tielko, alebo vymýšlať niečo zložitejšie. A bojím sa aj toho lemovania, aby to vyrezalo nositelne 😖

jemi
12. jún 2012

@monr @martinkah
a u jakého výplnku/teplákoviny to dělá? já mám ted objednáné tyto (tak abych veděla..)
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

petkasv
12. jún 2012

@beky52 to je krásný a to piké je jaký - něco jako bavlna? že bych se na konec připojila k MTX 🙂