icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
12. jún 2012

@jemi Tak to vem na poštu s tím, s kterým půjdeš posledním🙂 Když tak to vyzvedne muž 🙂 A díky!!!

alinn
12. jún 2012

@jemi ok nic se neděje 🙂 ..občas se stane, že mejl nedorazí, nebo dorazí v nějaké prazvláštní podobě..(což je mimo mé chápání 😅 😎 ) tak se raději ptám
a jak píšeš.. teď se bude objednávat jen to co je v tabulce...Ale s ostatními vzory počítám pro příště 😉 jen zatím nevím kdy to příště bude 😎 😉 Tak si myslím můžeš přidat 🙂

terezita
12. jún 2012

@alinn jsem si tam chtela pripsat oranzove tucnaky a nejde too.. 😅

terezita
12. jún 2012

a damy teda dekuju za komplimenty k tem fotkam! ja o sobe zas az takove pozitivni mineni nemam, ale docela me ty vase komplimenty zahraly na dusi 😉
az budu potrebovat zase zvysit sebevedomi, tak sem opet neco hodim.. 😀

alinn
12. jún 2012

@terezita tak jo..tak jsem to už odemkla..a hurá na to 😀

beky52
12. jún 2012

@komisakpd ..ano je to tá sukňa..učitelka dala podnet 😀

katka82
12. jún 2012

@alinn jj mě taky došel,a se omlouvám vůbec nic nestíííháááám 😝 😅 já se také přispůsobím většině 😉 a i objednám víc pokud to bude třeba(sysli sysli 😀 )
@terezita si myslím že to nemáme žádná z nás 😉 ale jako tobě to fakt sekne 😵 já vypadám všude jako tydýýýt 😝 jsem sem chtěla dát fotku když jsem si ušila šortky,ale když jsem viděla jak mě manža zvěčnil tak to raději néééééééééé 😝 😝 😀

alinn
12. jún 2012

@maly_prcek ok 🙂

michamicha
12. jún 2012

@alinn takže teď budou jen tučňácííí?

alinn
12. jún 2012

@katka82 🙂 tabulka otevřena..tak s chutí do toho! 😀

alinn
12. jún 2012

@michamicha jooo..ale za to ve třech barvách 😉 😀

mooncaa
12. jún 2012

@kuna Dík, já si právě představovala, že se vede za zády, i když je v protisměru. My už máme Romer a jsem spokojena.

rebelie
12. jún 2012

@ivuska.h Tak to bylo to tričko s nápletem, co jsem si matně pamatovala... To je dobrý, zkusím to udržet v paměti a využít (dneska jsem chtěla šít a místo toho jsem šla na místní zastupitelstvo, tak asi tak).

stassy
12. jún 2012

Potřebovala bych radu - šiju kalhoty z froté, chci tam udělat kapsy, které budou kulaté, přišité po obvodu (z toho +-10-12cm nepřišitých, aby se vlezla ruka).. mám látku objet na OL a podhrnout nebo obšít lemovací gumičkou, co myslíte? Předem díky za rady a typy. 🙂

terezita
12. jún 2012

@stassy bud lemovaci gumicku nebo patent. jinak bych se bala, ze se to bude moc vytahovat..

kuna
12. jún 2012

šiju klobouček, naučila jsem se už při něm hodně věcí...třeba, že blížící se infarkt myokardu se dá rozdýchat 😀 . Jsem zvědavá, jak jí zítra bude.
U kloboučku se opravdu vyplatí dělat střih matematicky a žádné "přidat od oka" 😎

kuna
12. jún 2012

jo a košile Pú měla úspěch , Julince zazářila očička a hned si ji připasovala, jakože ji zkusí a pak ti takhle "zkoušela" i na nás a několik minut ji nechtěla dát z ruky...a já hned měla pocit, že desetitisícové investice do strojů, látek, galantérky, barev na textil, atd. se vyplatí 😀 😀 😀 😀

michamicha
12. jún 2012

@alinn tak super, váhám jestli dát i ty oranž stejnej počet jako zbylé dva 😅

terezita
12. jún 2012

@caramilla kdyby ses nahodou ptala, co tu delam o pulnoci, tak pocitam! 😉 konecne.. 😀 a snad se i dopocitam.. 😅

michamicha
12. jún 2012

@alinn jo a ještě dotaz, jak to bude s objednáním,zhotovením a dodací lhůtou? kdy cca to vidíš? abych si už šetřila 😅 😀

michamicha
12. jún 2012

@alinn 😅 tak jsem si pořádně přečetla i závěr mailu 😅 jsem to předtím jen rychle prolítla a půlku toho hned pustila z hlavy a pak se blbě ptám 😅 😅

katkaela
13. jún 2012

@beky52 dík, pojdem sa s tým teda dnes trochu potrápiť .-)

kuna
13. jún 2012

tak klobouk celkem sedí...na to, že včera večer na obvod seděl i manželovi 😀 😀 😀 😀 Prostě jsem se naštvala, z jedné strany ho ustřihla a odpárala krempu a našila znovu. Jen foto dát nemůžu, hraje si s ním dcera 🙂

Včera večer tu nebyla Caramilla....že by ticho před bouří?

alinn
13. jún 2012

@michamicha 😀 hele je to celkem dlouhý mejl a ještě jsem ho vůbec nedělila tak chápu 😉

jemi
13. jún 2012

Do jakých barevných kombinací pujdou zakomponovat ti zelení tučnáci? Mě jich právě moc nenapadá, ale barevně se mi hrozně líbí, tak nevím kolik vzít 😕

ucitelka70
13. jún 2012

@beky52 a hlavne tvoj chlap si cení, a k tomu rád nosí čo pošiješ, však?

ucitelka70
13. jún 2012

@zojec ak dobre di pamätám, monr sa chcela deliť na pružných nitiach

vevercam
13. jún 2012

@petkasv modré a žluté piké jsem přidala do tabulky 🙂
@alinn tučňáčci se mi hrozně moc líbí, ještě jsem se přidala k vám do tabulky, nemůžu se rozhodnout pro jakou barvičku, tak beru všechny 3 🙂

jemi
13. jún 2012

Nepotřebujete někdo límečky? Mají v MTX v akci a jeden vyjde na 6Kč, viz tabulka: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0As...
Ráda bych vzala od více druhů 🙂 nějaké budu chtít brát určitě, takže dorovnám 🙂

ucitelka70
13. jún 2012

@beky52, @season, @dugyna, @kryska5, @zojec, @monr, @martinkah, @komisaqd, @dankakk kukni na tučniakov, zmenil sa sortiment aj farby