Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@monr na sešívání..psala to tu @sinala, že na to nedávno přišla a @ucitelka70 myslím psala, že se tím cosi lemovalo 🙂
@monr pod tým modrým oblúčikom V-------V------V šijem napr. spodok trička tak, aby vrchol véčka bol už mimo látky - a urobia sa ti také poloblúčiky - ako na tielkach bývali a na spodnom prádle.... Látku si podhneš a s tým na krajíčku prejdeš..... vyskúšaj zatiaľ iba na látke, a dobre je to na elastické mateirrály
@timkoemkamatko ja som nasla na nete toto http://www.gina-gino.sk/kategoria/materialy/modal/ takze sa zda že je to prirodne a celkom fajn... Uvidim. Ale ako pozerám @ucitelka70 vzala čosi, tak sa teším že nemusím naplniť minimum🙂)) a snáď nám tie letné pruzky nevypredaju:(
@ucitelka70 vyskúšam, ďakujem.
@season jj, cikcakom zošívam aj ja, hlavne obyčajným, tomu prerušovanému som zatiaľ neprišla na chuť. hlavne na lemy mi cikcak príde super.
a ten modrý oblúčik je nejaký okrasný steh? alebo tiež na spodky vecí ho môžem použiť?
tak já asi zůstanu u těch tyrkysových tučňáků, ikdyž jsem si hodně přála oranžovou nebo zelenou, ale nějak se mi nelíbí tón v tónu tučňák vs. barva látky. Podle mě by tučňák měl být na té zelené a oranžové v černých nebo tmavě šedých tónech, aby vynikl. Takže za mě zatím vede ten tyrkys, tam mi tó v tónu nevadí.
@season tak kedy dávaš uzávierku a platbu? štvrtok večer uzávierka, piatok platíme?
@monr ten modrý oblúčik na veritaske mám, to je vyšívanie, vtedy bolo treba nastaviť dlžku stehu až ku minimu, aby husto obšívalo, pohľadám, vieš čo? skús pohľadať, raz som do fora šijacích strojov dávala link k tomu
@ucitelka70 dakujem, idem pozrieť
@monr poslala som ti link do ip
@ucitelka70 dakujem, idem poštudovať
@season jej super, ja tiež prevažne na 2 šijemj, ale pri cikcaku som dávala 1, alebo menej, tak aspoň sa poučím
kočky, veľká vďaka všetkým že ste tu a tak ochotne pomáhate
@ucitelka70 dala som hore do tabulky 15teho o 20hod
kočky, ak budeme brať tučniakov, čo na patenty zobrať? nebol by lepší tyrkys finerib ako patent? má viac elastanu....
napr. tento? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

@ngvadi díky, práve som to urobila, to ma netrklo 😝 no zas som o niečo múdrejšia 😀