icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
13. jún 2012

@ngvadi díky, práve som to urobila, to ma netrklo 😝 no zas som o niečo múdrejšia 😀

jieff
13. jún 2012

@alinn ráno jsem ještě na tučňáky mohla a teď mi to ukazuje, že mám požádat o přístup...tak žádám😉

monr
13. jún 2012

@ngvadi držíme, veľa šťastia 🙂

lenasss
13. jún 2012

@komisakpd aeg a ještě jsem ted poprvé šila s dvojjehlou a super jsem z toho měla pořád strach a je to dobré a vypadá to dobře 🙂

jieff
13. jún 2012

@katkaela koukám, že jsem ti zapomněla odpovědět! Žabku i čápa jsem vyšívala ručně, to jsem okoukla u tebe a tvojí dýně🙂 Mám sedět na zadku, tak mi to přišlo jako prima činnost🙂

komisakpd
13. jún 2012

@beky52 a ako si ju urobila tu suknu...porad..postup...vdaka

alinn
13. jún 2012

@jieff pracuje se na tom 😀 nejsi v tom sama 😉 Jak to bude přístupné dám vědět

komisakpd
13. jún 2012

@lenasss ja som ako prve doma vyskusala dvojihlu 🙂 a OL steh...a to mam stroj asi 2 mesiace

lenasss
13. jún 2012

@komisakpd já pořád šila jen na děti takové obyč věci a dnes jsem se pustila mhd do trička a aby to nosil musí to vypadat dobře tak jsem vyzkoušela a jsem nadšená ted to už nedám z ruky 😀 😀 😀

monr
13. jún 2012

holky, načo viem využiť stehy od oblúčika doprava po cikcak? ešte som ich na nič nepoužila, a netuším, čo s nimi môžem šiť. Vďaka.

alinn
13. jún 2012

@monr pružné materiály

monr
13. jún 2012

@alinn a čo konkrétne, teda myslím, že či zošiť, alebo len lemovať, alebo kde ich využiť na tej látke, hádam vieš čo myslím

alinn
13. jún 2012

@monr na sešívání..psala to tu @sinala, že na to nedávno přišla a @ucitelka70 myslím psala, že se tím cosi lemovalo 🙂

monr
13. jún 2012

@alinn aha, vďaka, bo v návodoch k tomu nič poriadne nie je, tak som tie stehy absolútne nevyužívala.

ucitelka70
13. jún 2012

@monr pod tým modrým oblúčikom V-------V------V šijem napr. spodok trička tak, aby vrchol véčka bol už mimo látky - a urobia sa ti také poloblúčiky - ako na tielkach bývali a na spodnom prádle.... Látku si podhneš a s tým na krajíčku prejdeš..... vyskúšaj zatiaľ iba na látke, a dobre je to na elastické mateirrály

season
13. jún 2012

@monr ja som pred OV drobnučkým cikcakom zošívala úplety, lebo ked dáš uplne rovný tak praská, toto troška pruží. Falošný OV mi to veľmi nariasil, rozťahal, tak som ho vobec nepoužívala

dankakk
13. jún 2012

@timkoemkamatko ja som nasla na nete toto http://www.gina-gino.sk/kategoria/materialy/modal/ takze sa zda že je to prirodne a celkom fajn... Uvidim. Ale ako pozerám @ucitelka70 vzala čosi, tak sa teším že nemusím naplniť minimum🙂)) a snáď nám tie letné pruzky nevypredaju:(

monr
13. jún 2012

@ucitelka70 vyskúšam, ďakujem.
@season jj, cikcakom zošívam aj ja, hlavne obyčajným, tomu prerušovanému som zatiaľ neprišla na chuť. hlavne na lemy mi cikcak príde super.
a ten modrý oblúčik je nejaký okrasný steh? alebo tiež na spodky vecí ho môžem použiť?

monr
13. jún 2012

@season a hovoríš, že lepší drobnučký cikcak? čiže malé v-čka a blízko seba?

animal
13. jún 2012

tak já asi zůstanu u těch tyrkysových tučňáků, ikdyž jsem si hodně přála oranžovou nebo zelenou, ale nějak se mi nelíbí tón v tónu tučňák vs. barva látky. Podle mě by tučňák měl být na té zelené a oranžové v černých nebo tmavě šedých tónech, aby vynikl. Takže za mě zatím vede ten tyrkys, tam mi tó v tónu nevadí.

alinn
13. jún 2012

@animal varianta se šedým tučňákem už nepůsobí moc uni..je to takové drsné 😉

ucitelka70
13. jún 2012

@season tak kedy dávaš uzávierku a platbu? štvrtok večer uzávierka, piatok platíme?

ucitelka70
13. jún 2012

@monr ten modrý oblúčik na veritaske mám, to je vyšívanie, vtedy bolo treba nastaviť dlžku stehu až ku minimu, aby husto obšívalo, pohľadám, vieš čo? skús pohľadať, raz som do fora šijacích strojov dávala link k tomu

monr
13. jún 2012

@ucitelka70 dakujem, idem pozrieť

ucitelka70
13. jún 2012

@monr poslala som ti link do ip

season
13. jún 2012

@monr nale večka ale zhruba rovnaká dlžka stehu ako pri rovnom šití, ja mam tak 2-2,2 normálny steh. Oblúčiky nemám, tak neviem. Ten trojkrokový cikcak som lemovala a zahýbala spodky, tunely na gumky a tak

monr
13. jún 2012

@ucitelka70 dakujem, idem poštudovať
@season jej super, ja tiež prevažne na 2 šijemj, ale pri cikcaku som dávala 1, alebo menej, tak aspoň sa poučím

kočky, veľká vďaka všetkým že ste tu a tak ochotne pomáhate

season
13. jún 2012

@ucitelka70 dala som hore do tabulky 15teho o 20hod

ucitelka70
13. jún 2012

kočky, ak budeme brať tučniakov, čo na patenty zobrať? nebol by lepší tyrkys finerib ako patent? má viac elastanu....