icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
13. jún 2012

@beky52 musite byt priste rychlejsi.. 😀 my jsme holt dravci, pokud se tyrkysovych kvetu tyce.. 😀

terezita
13. jún 2012

@rebelie kdyz ho budes delat dvouvrstvy tak lemovat nemusis nicim, o to je to jednodussi. sesijes to kolem dokola az na nejakych 5cm, otocis a prosijes po obvodu nejaky ten milimetr od kraje.
a ja davala tu bavlnu a frote. mas ho pak oboustranny podle potreby 🙂

season
13. jún 2012

@rebelie skôr tie freoté uteráčky, tetra plienky sa mi strašne tahali na každú stranu... teda skúšala som z nich šiť len MS vložky, nikdy viac. iba ak tak na OV. Skus aj nejaké čiapočky, tiež lahké 🙂

season
13. jún 2012

@terezita no mráza robíme prvý raz, nabudúce vieme, s čím rátať 😉 😀 😀 ale sú teda neskutočné! Ja moc na vzory nie som, tak prúžky ešte.. ale tieto kvietky v tyrkysovej a zelenej teda sú! @caramila spomínala nejakú hromadku na Millera, ale asi by sa to ešte poštovným na Sk moc predražilo... a ja neviem odkial objednať...

rebelie
13. jún 2012

@terezita Jasně, tak jsem to vlastně zamýšlela... ale chytla jsem se toho lemování, že by to mohlo být pěkné... No, něco vymyslím. Dneska a zítra musím ještě pracovat, ale pak se do toho pustím - mě to nadchlo, že to bude dárek pro kamarádku, která z toho bude mít radost.
@season Čepičku jsem jednu Báškovi ušila ještě před narozením, ale vůbec jí neoblík (asi divnej střih, nebo má divnou hlavu), ale mám v plánu nějaký klobouček... Já mám vůbec plánů hafo, ale času málo a taky motivace trochu chybí - jak se s tím zatím fakt hodně peru, tak poměr vložený čas / výsledný produkt není moc dobrý. Ale klobouček i počká, nutně ovšem potřebuju nějakou sukni na sebe.

beky52
13. jún 2012

@lenasss moja mama zostala tehotná mojou sestrou po 6 týždňoch po porode..sme sa narodili v jednom roku 😉 😉

beky52
13. jún 2012

@season .ty asi ozaj nemáš čo šiť??? 😀 😀 😀 😀 ..jasne..dajme aj Millera 😝 😝 😝 ..asi poprosím admina aby ma zablokoval 😀 😀 😀

beky52
13. jún 2012

@terezita ☹ ☹ ☹

season
13. jún 2012

@beky52 nehrozí, musíme sa spamätať, ale vy sa oklepete skôr ako ja 😀 😀 😀

beky52
13. jún 2012

@season ..ja už nieee 😉 ..od septembra mám doma 2 strdoškolačky..a 2 škôlkarky..neverím,že budu financie na látky..dovtedy si musím spraviť zásoby 😀 😀 😀 😀

terezita
13. jún 2012

@season ja nevim, na kolik vyjde miller v te hromadce, ale jinak nejlevnejsi jeho latky ma prave mraz..

tak tady je fotonavod na to vcerejsi tricko http://fram-made.blogspot.cz/2012/06/fotonavod-...
zitra snad jeste odfotim i tento model na mem vypracovanem tele s sarmem francouzskych dev (@caramilla ty me fakt bavis a dik za to 😉 😅), at se muzete opet pokochat 😀 😀 😀

season
13. jún 2012

@beky52 a ideš do roboty? Ci zatial nevieš? Ja sa tohoto obávam narok... bože to bude desné 😝 😝 😝 😢 😢 😢

dugyna
13. jún 2012

@season ja som si minule uvedomila ze ak by som nepokracovala v MD...tak narok by uz som musela ist od misinky do roboty a ona do skolky....fu hrozna predstava....verim ze mm ukecam este na jedno mimi 🙂

caramilla
13. jún 2012

@maly_prcek tak to budu muset začít hulit asi... 😀
@rebelie slintáček z froté, starý ručník nebo tak, jak psala Terez
@terezita hele, já ty modrý kytky nebrala, měla jsem ještě z minula 😀 Jsem si je šetřila 😀

caramilla
13. jún 2012

@terezita tak pak dej link, kde se kupuje to vypracovane telo 😀 😀 😀
Latka v hromade vyjde na 170 Kc/m za tkaneho millera. A mame u nekterych bavln jeste dost mezeru do cele role. To budu muset dorovnat a pak uz fakt konecne zkrachuju 😖

dugyna
14. jún 2012

taka aby ste nepovedali...ze nic nerobim..tak azapajam sa aktivne do hromadok 😀
zajtra pofo 😀 im vytvory
tesi 😀 la som sa ze mi kopa latok ubudda a konecne..a ona z 😀 se nasrastie a este viac... 😀

lenasss
14. jún 2012

@ucitelka70 po nehodě se mi rozpadly dvě ploténky v bederní oblasti a mám to sešroubené a právě po prvním porodu se mi to pohlo a tak jsem byla v malýho roce na druhé operaci a tam se mi už poškodily nervy co vedou do nohy tak jí mám pořád jako by přesezenou mám v ní mravence 🙂 někdy je líp někdy hůř ale není to tak strašné 🙂

veronik77
14. jún 2012

@maly_prcek výluh z tabáku na mšice dělala mamka - poprvé se lekly, podruhé už nic a po třetí si už běžely pro svou dávku naproti.... 😀

ucitelka70
14. jún 2012

@season sestričku neplánujete?

ucitelka70
14. jún 2012

@lenasss samozrejme, že nie je to strašné..... poznám tie stavy, ja mám totálky v oboch bedrách a tiež vravím, že ešte v pohode 🙂

ucitelka70
14. jún 2012

ahoj, baby SK - čo berieme tyrkys tučniakov - tento by šiel ako patent k tomu farebne, kto sa pridá? ešte treba dosť doplniť, a zajtra je uzávierka mtx megavýpredaja

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

season
14. jún 2012

@ucitelka70 ale čosi, kto by to vynosil 😝 by som už zhebla načisto. Ešte skúšam zistiť, či by som na Slavka nemohla mať nejaký príspevok na asistenciu, opatrovateľsvto sotva... aby sme to utiahli, keby som mala nejaký polovičný prac úvazok
Fina už mám, takže ja nepotrebujem.
@caramilla a beriete aj úplety od millera?

jemi
14. jún 2012

@ucitelka70 zítra máte uzavírku hromádky nebo končí výprodej v mtx? naše hromádka má uzavírku až v neděli, tak aby to pak už nebylo za plne ceny

ucitelka70
14. jún 2012

@jemi nie, naša hromadka má vtedy uzávierku, ale si myslím, že aj tak kým nabehnú peniažky, nebude z každej akčnej látky..... závisí, ako rýchlo uhradíme.... však @season?

ucitelka70
14. jún 2012

@season a nemáš 1m navyše, ak by sa nenazbieralo?

terezita
14. jún 2012

@caramilla hod mi odkaz na tu hromadu millera, tak ja tam taky neco treba nalovim.. par metriku by se mi seslo..

season
14. jún 2012

@ucitelka70 uhrádzame dopredu, ale až po objednaní, to majú už naše látky nachystané, takže by sa nemalo stať, že ked to potvrrdia vo faktúre, že z nej nebudeme mať.

ucitelka70
14. jún 2012

@season no tak úhrady by sme mali previesť do pondelka, však? a čo nové ohľadom uja Mráza?

terezita
14. jún 2012

tak dnesni prace me prave a leve ruky fotograficke nezdarena, ale prestalo me to bavit.. 😝 ale aspon jsem si kvuli vam po ranu namalovala oko 😀 😀

season
14. jún 2012

@ucitelka70 meter isto nie, ja by som to neriešila teraz, budú mať aj ostatné baby, isto sa nazbiera, možno nabudúcu hromadku

petkasv
14. jún 2012

@terezita Krásné a oko je skvěle namalované 🙂