Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita super, a látka je veľmi pekná.....
@zojec 😀 podpazusie neni hladke, proto ten rozmazany efekt fotky, kde to neni videt 😀
@ucitelka70 hele latka z vyprodeje za nejakych 59,- .. jsem netusila co s tim, ale takhle se mi to i paci 😅
@terezita aj na SK chceme také výpredaje..... super letná látočka
Holky, ktorá bývate blízko Luhačovíc?
či cestou z SK do Luhačovíc?
@ucitelka70 ja mam ve zline rodinu.. ale bydlim v pze..
@terezita látku z výpredaja máš od mráza?
člověk jde jednou dřív spát a pak aby celý dopoledne dočítal :D někomu sem chtěla něco napsat a už zase nevim, co, krucípísek...
jo, @lenass, já myslim, že je to počasím, mám ty samý stavy, a to ani nemám sešroubovanou páteř, jen jsem na změny tlaku citlivá... anebo jsme v tom obě :DDD
Holky přešívám džíny (všívám manžestrová třásně do bočních švu a klíny na rizšíření v pase), jednu půlku mám hotovou a u druhé se mi ted každou chvíli trhá horní niť. Nevíte co s tim?
@ngvadi Díky zkusím 🙂
a ještě dotaz, mám doma termorib a chci zítra šít bodýčko a nejsem si jistá zda šít dvoujehlou nebo stretchovým stehem? já chtěla ty 2 rovné čáry, ale to moc strečoví nebude. Jinak ta látka je tato:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
a pruží jen málo, tak by to tou dvoujehlou šlo....lemovat budu nejspíš šikmým proužkem ze stejného materiálu
@ucitelka70 nee, z flex-texu..
@jemi z toho jsem šila včera manželovi a malýmu trika šila jsem normálním rovným stehem a začistila OL stehema rukávy jsem jen podehrnula a zašila dvojjehlou to samé dole a u krku šikmý proužek z toho samého materiálu a zase prošitý dvojjehlou.Se to manžovi líbilo vzal ho na milost a večer v něm spal 😀 😀 jsem mu říkala že má celkem drahé triko na spaní tak si ho vzal i ráno do práce 😀 😀 😀 no chápeš to spí v něm a pak v něm jede do práce 🙄
Ahojky 🙂
teda poctivě vás dočíst to je teda fuška 😝 😝 😝 😀
@terezita opět nááááádhera 😵 😵 jetli můžu tak si taky prosím o střih 😅 písnu ti do IP mejl ju? 😎 a to oko sis malovala jen to jedno???? 😕 😀 😀
@ucitelka70 tak toho smazaného příspěvku jsem si všimla,ale nevěděla jsem co to bylo 😕
@beky52 no tak to měla tvoje mamka taky plné ruce práce co? 😕 te voe to si nedovedu představit 😝 jinak výtvory kráááásnýýýý 😵
@rebelie jj taky mam mnohem víc plánů než času a energie 😉 😝 😀 😀 ty slintášky bych asi udělala z froté a dala ho klidně z obou stran 🙂
házím včerejší počinek 😉 když jsem ho došila tak jsem si říkala že to je nějaké obrovské 😲 😲 😲 vel.86 a ono je to tomu bobkovi hnedle akorát 😅 no už mam střiženo na další 🙂
@katka82 tie bodýčka veľmi ladia s očkami..... to je merino? krásna modrá farba..... ja som šila nášmu drobcovi z wendy puntík na nebeské..... aký v tom bol krásny, presne k očiam..... 🙂 ale už vyrástol z nich...
@terezita krááááásna sukňa a ty si iná kočka... 😉 inak ja sa nerada fotím, stále tvrdím, že ma foťák nemá rád 😀 😀 😀
Baby výtvory krásneeeeeee, všetky.
Ja pridávam posledné foto a odkladám stroje....na týždeň. Samko má v nedeľu 1.sv. prijímanie, dnes prídu rodičia, takže šitie sa odkladá 😉 .
Budeme mať veselooo. Samko bude mať prvý krát oblčený kilt, tak sa strašne teším, je to nádherné oblečenie, také iné a slávnostné, tak potom hodím foto.
Moja posledná kapsovka....sedí ako uliata, len modelka spí.

@terezita uz som to studovala na tvojom blogu 🙂 v najblizsej dobe sa do toho pustim 🙂 skusim nejaku kojo verziu 😉 ale co oko.. to hladke podpazusie , ako z reklamy 😀 😀 si sa vyfintila takto z rana 😉 😀