icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
14. jún 2012

@terezita ešte nedokončené tričko - musím preštepovať, preprať, prežehliť, zajtra bude kompletné, ale už hodím polotovar do éteru.... a mám aj v zelenom- to je úplet od mráza, a toto žlté zopár ročná lycra 🙂

ucitelka70
14. jún 2012
animal
14. jún 2012

@ucitelka70 tééda ty máš postavičku, jsi šik babča hi hi 😀 😀

caramilla
14. jún 2012

@veronik77 tý jo, tak golfky fakt super!
@season Tríčo teda zrovna Míny není no 😀 A tipuju, že mráz kytky ještě určitě mít bude🙂 Pokusím se ti pak dát echo, až na ně narazím 😀

petkasv
14. jún 2012

@ucitelka70 to je boží 🙂 moc ti to sekne 🙂

ovecka111
14. jún 2012

holky CZ, nechcete sa v MTX hromadke pridat k sedemu pike http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... prosim prosim prosiiim 🙂

anielik
14. jún 2012

ahojte ... chvalim vytvory...ja som konecne dosila teplaky na manzela 🙂 sa z nich tesi, len ho musim vymaknut a odfotit :D a ja som si nasla v "zasobe" super latku na gate tak hladam strih 🙂))
@ovecka111 vsak sedeho pike je dost ... teda nie zeby si kocky CZ nemohli objednat :D
@ucitelka70 fiha krasa 🙂

anielik
14. jún 2012

babulky co je vhodne na take tielka a "elastaky - spodky" pre chalanov na zimu pod gate... kedze pancuchace uz asi nezozeniem 🙂 diiik
@caramila nadherne sukne, kde kupujes tie krasne latky ? 🙂

anielik
14. jún 2012

@caramilla som zabudla jedno l 🙂 kde kupujes tie krasne latky? nadherne sukne 🙂))

monr
14. jún 2012

@ucitelka70 super si zmákla to tričko, fešanda babka 😉

caramilla
14. jún 2012

@anielik různě, kde narazím. Hlavně u Mráze 😀

ucitelka70
14. jún 2012

no tak poslušne hlásim, topy dorobené, aj mentol aj žltý top visí na šnúre, kým prídem domov z práce aj sa usuší, prežehlím, nahodím makeup, a urobíme foto.... 😉
fakt sa rýchlo šilo..... len som si jednu stretch ihlu odpískla sakra.... no ale prečo? ved ani hrubá látka nie je nikde... asi to tak muselo byť

ucitelka70
14. jún 2012

holky, ktorá bývate v Luhačoviciach? Mám možnosť tam vycestovať so známym..... majú tam predajnu látok 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ale nie naozaj, ja len z hromadiek..... ale ak tam vycestujem, čo môžem očakávať? malé alebo väčšie kúpelné mestečko?

ucitelka70
14. jún 2012

@caramilla prosím ťa, na balonovú suknu - ako pre tvoju segru - koľko matrošu treba? 0,60 m by stačilo?

dankakk
14. jún 2012

Och bože hilco hromada, nieee! To je koniec!

Baby, ako sa objednáva z USA? Je to veľmi drahé? Clo sa platí od koľko a koľko? Potrebujem minky na deku...

ucitelka70
14. jún 2012

@dankakk ej, to bude deka.....

monr
14. jún 2012

@dankakk do 22 € sa neplatí ani clo, ani DPH. nad 22 do tuším 150 sa platí DPH, a nad 150 aj clo.
ale s tou hornou sumou si nie som istá 😉

ovecka111
14. jún 2012

@anielik ale ja objednavam v cz hromadke a tam praveze nie je dost ;)

monr
14. jún 2012

@dankakk do tých súm sa ráta aj poštovné a balné, takže to treba pri obj. zvážiť 😉

dankakk
14. jún 2012

@monr uz z USA niečo brala?

terezita
14. jún 2012

@ucitelka70 luhacovice jsou male, ale mile.. 😉 je to tam prijemne. a da se tam docela dobre vyrazet okolo na vylety.

monr
14. jún 2012

@dankakk osobne nie, ale na vyšívacom fore sme robili hromadky, tak sme sa snažili vpratať do limitu bez cla. 😉 čiže v rámci hromadky hej 🙂 ale organizovať som neorganizovala

barcav
14. jún 2012

tak jsem také zkusila tričko podle @terezita ale nějak blbě jsem měřila 😒 i když jsem si přidala tak je mi to malé, dám ho ségře té bude akorát 🙂
jen dotaz, blbě se mi kroutí zadní část výstřihu, poradíte co s tím ?

ucitelka70
14. jún 2012

@terezita ja idem len na otočku, kamoš je díler plienok a tam niekde sa balia plienky, tak ide na zásoby 🙂 , vraj často chodieva, tak pôjdem sa previezť..... ale hlavne chcem kuknúť lodičky- sandále - také elegantné nie na veľmi vysokom podpätku na promocie pre dcéru.... máme obe ten problém, že máme tenkú plochú prepadnutú nohu - žiadna klenba.... a na takú nohu sa veľmi ťažko kupuje..... tu v blízkom okolí už vyskúšala aj 30 topánk a nič..... také problémy mala aj so svadobnými..... ale nakoniec zohnala..... a predstav si, v Madarsku si kúpila, českú výrobu... 🙂

terezita
14. jún 2012

@barcav jee, dobry! 😉 no malo jsi ten okraj zahla.. ja zahybam ten vrsek tak minimalne na 1cm..

ucitelka70
14. jún 2012

@barcav ja nosím 42 ky a pridala som si aj na stredovej línii 1 cm aj na bokoch všade... a dlžku o 2 cm som predlžila... a na zadnej časti som zapracovala tak, že som vložila mäkkú gumu a jemne natiahla.... a prešila dvojitou ihlou

boudova
14. jún 2012

@terezita ty jo, to je tak super střih, ale na moje kozišťata v žádném případě 😢 😢 😢 😢 😢
😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 já chci JEDNIČKY!!!!!! max dvojky.....achjo.

beky52
14. jún 2012

@ucitelka70 ..no super...skade máte strih na toto užasne tričenko..aj ja chceeeeeeemmmm 😉

terezita
14. jún 2012

@beky52 ode me 😀 dej mi na sebe mejla, poslu ti ho.

papajka7
14. jún 2012

baby tak vy tu valiteeee 😀 ,super ze uz nie je len caramilla za modelku,fakt tie veci oblecene vypadaju ovela lepsie na modelkach,inac ste vsetky krasne 😵 ,aj vsetko co posijete supis chvalim 😉
ja teraz moc nestiham,znova deti soplave 😠 ,tak najstarsi nechodi do skolky,a dal mi prisny zakaz na sitie a pocitac 😅 ,tak sa snazim nezapinat cez den tieto stroje 😀 ,a vecer vetcinou zaspim 😝
jo a dnes som tiez nemusela zapinat tuto masinu by som usetrila,znova som naklikala na MTX neake metriky 😝