icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
18. jún 2012

@zojec vidíš, ja zas priemerne šijem jednu vec týždenne, niekedy aj menej, akurát teraz som trošku vo švungu (nohavice, tričko a klobúk) 😀 takže ja sa na vás nechytám 😉

zabudla som, @caramilla vďaka za návod na klobúk, je super.

lilly2711
18. jún 2012

ahojte, počiny kráááááásne, všetky.
ešte stále nešijem, mám stále plný dom a koooopec práce. Prijímanie dopadlo super, všetko ok. Aspoň jedna foto a bežím.

schnek
18. jún 2012

@animal hmm, tak já nutně potřebuju Caracol 😀

animal
18. jún 2012

@schnek to jsou ti šneci co?? ti jsou opravdu pěkní

ivuska.h
18. jún 2012

@animal Z letošní kolekce jsou na kluky tak akorát ty zvířátka a autíčka :( Bohužel no, taky jsem nad tím lomila rukama. Ale bude teď pro Hilco dělat nová designérka, která dělá i hodně neutrálních motivů, tak snad se dočkáme...

animal
18. jún 2012

@ivuska.h ty auta mě hooodně zklamaly. Nelíbí se mi. Ty minulé byly nepřekonatelné.

animal
18. jún 2012

@ivuska.h mě vadí, že když už nějaký vzor hodí třeba do modra, do zelena, tak jsou to stejně kytky a ty asi klukovi nedám

schnek
18. jún 2012

@animal jj, šneci 😀 a teda nic jinýho mě nějak moc nebere (možná že zapláťpánbůh 😀 ), akorát jedna zvířátková, ale to radši vezmu šneky 🙂 jen ještě jaká bude cena? to je za červen třetí hromadka, do který lezu, mám takovej dojem, že mě drahý manžel brzy vystěhuje s látkama i strojem někam do háje 😀

ivuska.h
18. jún 2012

@animal Jojo, a ty barvy taky nic moc...

ivuska.h
18. jún 2012

@animal No já se obávám, že skladem toho už moc nebudou mít 😒 My jsme objednávali už tak před dvěma měsíci a myslím, že všechno už taky mít nebudeme.

schnek
18. jún 2012

no nic, užila jsem si za dnešek dost, jdu sednout k učení, nad ránem si zase budu mlátit hlavu, že jsem se přes den víc neučila 😝 vzhůru do římského práva 😉

animal
18. jún 2012

@ivuska.h no jsem zvědavá, kdyžtak ušetříme 🙂 a dáme vydělat Terce z ŠD 🙂

katka82
18. jún 2012

@avema tééééda fakt kráááásný věcičky 😵 😵 😵 a ty kravičkový gatě jsou prostě úúúžasnýýý 😵 😵 😵 😵 😀
@monr super klobouček 😵

barcav
18. jún 2012

@katkaela
@monr on manžel bohužel nemá rád na tričkách jakékoli vzory nebo nápisy atd. na nošení mezi lidi 😒 ale tričko se mu moc líbí, na spaní mu to nevadí

monr
18. jún 2012

@barcav to je fakt škoda, isto by zožal úspech s takým tričkom 😉

katka82
18. jún 2012

@barcav no malý si přál mít stejné tričko s taťkou tak jim je chci spíchnout z těch autíček z Wendy 😉 manžel povídal že prej ho bude nosit tak jsem teda zvědavá 😀 😀

katka82
18. jún 2012

@monr jj nejedna baba by se po něm otočila 😉 😀

ucitelka70
18. jún 2012

ahoj baby, ja som dnes ušila iba vložku do športového kočíka, zostalo mi ešte z ovečiek, tak som to zúžitkovala, dúfam, že dobre poslúži, mala som len tenký vlizelín, tým som bavlnu podžehlila, som zvedavá na prvé pranie.....

jemi
18. jún 2012

@animal od Hilca zatím doma nic nemá, viděla jsem jen ty prací kordy a ani jsem nevedela že delají uplety, nevíš jaké jsou? Co se dá ušít z toho silnejšího a co ze slabšího? díky

terezita
18. jún 2012

@jemi ja mam ten silnejsi, je zezdola pocesany a delala jsem z nej na podzim mikinu a pak teplejsi tuniku s kapucou. ale teda po prani ty barvy nechutne blednou.. 😝 to jsem byla naprdla, za ty prachy.. ☹

dugyna
18. jún 2012

@monr super klobucik podla coho si robila?

dugyna
18. jún 2012

SK baby vtc dnes nedorazilo...predpokladam ze zajtra uz urcite dojde

jemi
18. jún 2012

@terezita díky, to blednutí mě překvapuje, taky by mě to za ty peníze naštvalo

zikie
18. jún 2012

Zaregistrovala jsem nějakou fintu při předepírání úpletů, ale nejsem si jistá. Bylo to, přehnout před praním napůl a prostehovat, nebo se prostehovává po celé délce. Díky.
@hilco úplety jsou super. Ze silnějšího jsem šila prckovi takové teplejší polodupačky. Jen mi přijde, že se celkem rychle operou.

maly_prcek
18. jún 2012

@terezita Blednou jak které... Třeba sovičky z té poslední kolekce jsou děsné - opelichané, barva poloviční... Ale třeba na plínách mám autíčka, pere se to na 60st, točím je minimálně 2 roky a jsou krásné!

zikie
18. jún 2012

Aha, koukám, že už opakuju, co bylo řečeno.

jemi
18. jún 2012

@zikie to nevadí, alespon to mám z více zdroju

dugyna
18. jún 2012

@monr super triko pristane ti 🙂

ucitelka70
18. jún 2012

@kalman už ste po dov.?

kalman
18. jún 2012

@ucitelka70 nie mám net i na dovči 😀