icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jemi
28. jún 2012

@zojec diky taky je mám v plánu, tak ten lastin pořídím 🙂 ještě jak to tam přišíváš, natahuješ lastin?

petkasv
28. jún 2012

Holky krásné výtvory - můj dnešní maraton 🙂 byl hustej, díky vám jsem se pustila do marmelád a šťávy z rybízu, do toho všeho nám onemocněl vážně děda a babi odmítá cokoliv dělat, takže jsem jako jediný nepracující člen familie vyrazila a orthala asi 100m jahod, musela jsem vylézt na třešeň a orvat i tu ☹ moc se mi nechtělo, ale co 🙂 včera jsem s Bětkou orvala naše rybízy, takže to dneska propuklo, když jsme se vrátili od babi, tak jsem to všechno omyla a pustila se do šťávy a marmelád - zjistila jsem že nemám absolutně potřebné množství hrnců ☹, teď jsem z trouby vyndala bublaninu, a zítra budu třešně a jahody zavařovat, mám půlku mražáku plnýho a do toho mi kamarád přinesl borůvky, masakr 🙂 a to to dítě spalo pouhých dvacet minut a to ještě ke všmu v autě, jsem grogy ☹ ale tak jako vnitřně cítím že je to dobře 🙂

lenasss
28. jún 2012

@mooncaa určitě klidně i na úterý mě je to jedno 😉

crawler
28. jún 2012

Holčinky🙂 byla jsem pryč a zase týden budu pryč, tak uzávěrku lemovaček jsem dala na příští neděli tj. 8.7. 😉 Pak hned objednám 😉

Mějte se krááásně a užívejte sluníčka 😉

lilly2711
28. jún 2012

@zojec prosím ťa, môžeš takej vygumovanej hlave ( ako som ja 😀 😀 😀 ) napísať postup ??? A prosila by som taký podrobnejší pre ozaj nechápavých. 😀 😀 😀

katka82
28. jún 2012

@petkasv šmankote holka se trochu šetři 😉

evcounek
28. jún 2012

šicí stroj spravený hurááááááááááááá prý to byla zaseklá nit 😠
od pondělí začínám tvorřit na stroji jsem zvědavá jak veverka jestli mi to půjde

katka82
28. jún 2012

@timkoemkamatko kráááásnýýý kousky 😵 😵
tak hold jdu dodělat ty kalhoty a taky ještě upéct buchtu bo jsme dostali od sousedky mističku třešní 😉

evcounek
28. jún 2012

@jemi četla jsem na šijeme dětem, že se má lastin 3x natáhnout na maximum než se šije.

katka82
28. jún 2012

@evcounek jj lastin určitě natáhnout 😉 ho natahuju aspoň 5x 😀 jinak už se těšíme na toje počiny na spraveném stroji 😉
a už fakt jdu 😉

petkasv
28. jún 2012

@katka82 no to jsem teď střihla do látky na kalhoty a blbě, udělala jsem je krátky, a zjistila to až u poslední nohavice, takže dneska to balim, a jdu si polejt makovici mokrou vodou aby se mi rozsvítilo 🙂

komisakpd
28. jún 2012

@laeela je to madeira...100%bavlna...vysivana, take mini kvietocky to ma...je nutne dat podsivku..ja som dala cistu umelinu..dederon...neviem ake druhy latok sa davaju na podsivku...ale s tym som spokojna, nelepi, nepotim sa v tom...

zojec
28. jún 2012

@lucijan speci patku nemam, sila som normalne, ale pre istotu som vypla nozik :D lebo sa mi raz stalo, ze mi ju prerezalo a mohla som zacat odznova.. ten 3kokovy cikcak bol velmi siroky.. ta moja gumicka co mam je asi 0,5cm siroka v nenatiahnutom stave..

zojec
28. jún 2012

@jemi ano lastin natahujem podla potreby, ked som sila na OL, tak pekne popri kraji..
@lilly2711 😀 😀 ved ty tak krasne sijes.. urcite to zvladnes.. ja som tiez maturovala a asi 3x parala 🙂 ale odmeala som lastin taku dlzku ako pisu v navode, oznacila perom a nasila.. skusala som aj prichytit na 4 miestach ako pisu v navode, ale kym som tam dosla, tak mi odpadol spendlik :D tak som sa na to vykaslala a natahovala tak od oka :D skusim zajtra odfotit ako to vyzera 😉

sufik1
28. jún 2012

@katka82 kostičky se mi moooc líbí 😵 😵 😵 máš hezky zkombinované barvičky.
jo balíček máš na cestě podrobnosti písnu z jiného počítače po víkendu
@timkoemkamatko hezké výtvory

JInak vyhlašuju další letní termíny šicích workshopů.tak která byste chtěla jet, tak kuk na blog. Je tam i jeden víkendový.

😎 😎

vevercam
28. jún 2012

látečky z MTX dnes dorazily, mám přeměřeno, u většiny látek je mírný přebytek (u hráškového jednolícu velký 🙂 , tak budu ráda, když kouknete do tabulky 🙂 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0As...

michamicha
28. jún 2012

čus, mam dotaz, zkoušel jste někdo kouknout na sledování zásilek z wendy/mtx hromadky od @eldwen ? mi to hlásí že "Zásilka tohoto podacího čísla není v evidenci. " ☹

boudova
28. jún 2012

tohle mě teda hrozně mrzí, jsem si z toho plánovala letní tričko-šaty ☹
😢 😢 😢 😢 😢

vevercam
28. jún 2012

jinak ještě vkládám výtvory z posledního týdne - šáteček pro Tomíka (střih jsem měla z mmb, ale zdá se mi málo hluboký - pokud byste měl někdo osvědčený střih, budu za něho ráda 🙂
a potom tričenka pro kluky, konečně jsem střihla do proužků z mylly a kombinované jsou s Dadkou
na závěr ještě dortíček pro paní učitelky do školky 🙂 náš Lukášek se dnes loučil se třídou Sluniček, tak jsme byli styloví 🙂

boudova
28. jún 2012

holky, kdo děláte rybízovou marmeládu....berete to přes strojek nebo pasírujete, aby jste zbavily bobulky jadýrek a "pláště"? nebo to berete sakumprásk? naše babička to dělala vždycky přes punčochu - propasírovala....tak jestli se s tím mám taky tak s... a nebo je ta marmoška v pohodě i s jadýrkama? jahody a třešně (bez pecek) jsem prostě rozmixla a dala vařit.....pohoda 😀

vevercam
28. jún 2012

@boudova to mě také hodně překvapilo, když jsem objendávala, tak byla ještě zásoba na eshopu dostatečná 😒

jemi
28. jún 2012

@michamicha taky mi to nešlo, ale balík dnes dorazil

boudova
28. jún 2012

@vevercam si to nahradím tím hráškovým jednolícem 😉 ale už to nebude ono no....

lenasss
28. jún 2012

@boudova tak to zkus dát do té moji hromady třeba se nazbírá mě se to taky hodně líbí

baarca
28. jún 2012

@vevercam Vzala bych si něco toho zeleného jednolícu, mám se napsat přímo do tabulky?

lilly2711
28. jún 2012

@zojec no ďakujem, ale manžel sa mi tu smeje, že ti mám napísať koľko tabletiek musím pojesť od nervov keď šijem 😀 😀 😀 😀 . Ale nie, ja musím vedieť, kým som pomenila školy a zameranie, tak som sa stihla naučiť šiť všetko od podprseniek po kabaty a šila som za pomoci maminy od 7 rokov. Stroj som ovládala od 8. Jediné, čo teraz nemám je čas a trpezlivosť. Páranie mi vždy napenilo nervy 😀 😀 a skúšanie, že čo a ako je tiež riadne diskutabilné u mňa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . Inak mňa vlastne zaujímalo, či si ten lastin našívala na jednu vrstvu zvlášť overlokom a potom s druhou zošila tiež OL, či???No jak premýšľam tak premýšľam....mám v tom hokej 😝 ale asi sa ten postup mení podľa situácie....hm ?

boudova
28. jún 2012

@lenasss když já ho tam nevidím, asi je vyprodanej a novej ještě není...jestli vůbec bude 😢

sinala
28. jún 2012

@michamicha umaž si ta poslední čísla cz

michamicha
28. jún 2012

@jemi mně právě ještě nedorazil ☹

vevercam
28. jún 2012

@lenasss když oni ho právě mají už vyprodaný
@baarca určitě se napiš, přidala jsem sloupečky 🙂 - holky jste zlaté, že mě v tom nenecháte 🙂