Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky vím že je toho už hodně ale kdyby jste některá chtěli tak budu objednávat z MTX kamarádka chce nějaké věcičky pro děti tak jsem dala do tabulky co bych tak chtěla tak pokud byste se některá přidala budu ráda https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... jinak pokud budete chtít a nazbírá se do minima přidejte co potřebujete
Holky je to špatný, dítě si právě střihlo díru do trika a já misto, abych mu vynadala, tak první co mě napadlo, že bych mu tam mohla loupnout nějakou aplikaci. 😀
já jsem jak na trní děti spí a já nemůžu ke stroji.V mé šicí komůrce bude celý týden spát švagr přijede nám pomoct ze střechou aaaaach joooooo budu mít absťák 😀 😀
baby ja vas normalne nestiham citat..teraz mam toho tolko ze...a v nedelu ide muzik na 2 tyzdne prec tak uz vobec nebudem stihat....joj...
babulky, keď v OTTOBRE píšu, že použite " CLEAR ELASTIC TAPE " čo tým myslia ???????a to je nutné?????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . Chcem šiť háremové gate z jednolícu...
@jemi JJ, já to taky tak s těma fusaka mám - na léto tenhle schovaný v rukojeti proti větru a lehkému pršení a když je třeba zahřát, tak mám fusak (Mám s vyndávací merino vložkou, takže je krásně uni už od teplot kolem 15st.), ten co byl ke kočárku používám fakt v zimě když je vyloženě hnusně.
Když se zamotá a zapne v zimě do fusaku, ováže dekou, tak nevystoupí 🙂 🙂
@lilly2711 Já jsem je šila a dala jsem tam lastin, ale je to takové tuhé... Dolů na nohavičky bych to rozhodně nedávala a do pasu bych si to trochu předřasila a radši tam pak dala dovnitř širokou gumu... Ale možná jsem to jenom střihla moc natěsno, ten lastin... Určitě si to střihni přesně podle dítka...
@martinkah
@maly_prcek našla som to na webe a skúsila objednať, tak som zvedavá čo mi príde 😀 😀 😀 .
Našla som stránky, kde píšu, kde všade sa to dáva a čo sa s tým dá robiť, tak neviem, uvidíme.
Tam píšu, že to máš prišiť na pás tak, aby si dosiahla nariasenie v šírke pásu a potom našiť patent, tak aby si ten patent už nenaťahovala. Ten sa potom pri obliekaní natiahne ako má a vráti do spätnej šírky bez toho, aby si pri šití a naťahovaní kôli riaseniu nespôsobila vlnenie.Ak som to dobre pochopila 😀 😀 😀 😀
@lilly2711 je to odtial originál tá značka, čo píšu v OTTOBRE
http://www.kleins.co.uk/framilon-elastic-345-p.asp
@maly_prcek já ještě přemýšlím, zda si ten šušťákovej ušiju nebo koupim od té pani
ahojte, pridam moje dvojtyzdnove vytvory, aby to nevyzeralo, ze len syslim latky a nic nesijem. Leginky z latky od Mraza, tricko bez rukavov z jednolicu z MTX- na spodku je menej zvlnene, akoby som chcela- mam natahovat viacej latku? Biele kratasky z latky zo skrine, fialove saty z popelinu a sukna pre mna. Sukna je strihana mierne do A-cka, je treba strihat v sikmom smere z latky? Lebo sa mi zda, akoby mierne odstavala na spodku po bokoch- ja som ju strihala v rovnom smere..
@lilly2711 ja som sila tie haremaky uz 3ks 🙂 a tu gumicku som davala len do pasa, okolo noh nie, tam sa to pekne nazberkalo same 🙂 do pasa je to super, nemusis uz vovliekat gumciku do patentu (aj ked sa casom trodsku patent natiahne) ale gate nepadaju 🙂 aj latka sa pekne nariasi a super sa na to prisiva potom ten patent. a na OL sa ten tenky lastin nasiva suprovo.. na obycajnom stroji sa po natiahnuti z toho stala taka tenucka snurka.. mala som co robit aby som sa trafila 😀 pouzila som ju aj na kojotriko.. urcite to vyuzijes 😉 u nas to v galanterke predavaju ako silikonovu gumicku

@lenasss kuš babo 😀 😀 😀
@laeela 😀 😀 😀 😀