Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Já záševky hledala právě i na balonovce, když jsi psala, že je děláš na všech svých sukních, proto jsem koukala i na blog, ale nějak jsem to z toho návodu nemohla vyčíst, kde jako že jsou. 😀 😀 😀
A tady jeden z mých víkendových počinů, podkoleňáky. Na fotce je teda prd vidět, ale Bobš prostě při focení spolupracovat odmítá. 🙂
a přihodím ještě těhutílko pro sebe podle Ottobre, jen je mi jakési větší a připadám si v něm jak v pytli.. 😀
@lenka_l a co tady? http://www.singer.cz/podpora/navody-produkty/
@petkasv Dolce Gusto maji nasi, dela vybornou kavu a vyhoda je, ze udela i vybornou cokoladu, karamelovy napoj, kapucino, late. Ale teda z ekologickeho hlediska mi to prijde dost neunosne. Kdyz udelam kafe pro 4 lidi, tak je to pul kose kapsli (na nektere napoje jsou potreba i 3 kapsle 😝 ). Nasi rikaji, ze musi do smesi. Takze kafe tam piju rada, ale vzdycky si pripradam, jak jsem strasne zhresila ☹ Preci jen ja kupuju kilovku zrnek a vyhazuju jeden pytlik za 6 tydnu a to piju kafe hodne 😝 Druha vec, co mi vadi je, ze nemas moznost koupit nic od jine znacky nez je vyrobce, takze ja se svym pitim Fair Trade kavy fakt neuspeju 😀 A pak mi taky prijde, ze je docela drahy provoz, ty kapsle fakt nejsou zadarmo. 😀
Jako doufam, že jsem ti nezkazila chut, ja si tam kafe davam rada, protoze je dobry, stejne teda jako to moje doma 😀 Nejradši mám Baristu 😀
@alinn tak tvůj literární příspěvěk nemá chybu! Přesně "ta chvíle s ní" Pro mě je to symbol "dítě spí, na chvíli se sama zastavit jen s kávou" Ale bohužel si ji beru k PC a dělám u toho kontrolu plateb v bance a tak:( Ale i tak je to fajn. A káva má výhodu a nevýhodu tu, že se musí vypít hned. Pro 5ti minutách už se aroma vytrácí a pěna padá. takže fakt si na ní musíš udělat čas, protože jinak ti "uteče" 😀 Nejhorší je studený odleželý preso. Bohužel dost často se mi to stává. To si pak člověk musí udělat nový na zapití 😀 A závislosti teda já mám na mnohém, káva, čokoláda, nákup látek, šití, nákup šicích strojů, nákup hadrů pro Mánku na mimibazaru, blogování, chatování na MK ... no prostě hrůza a děs....
@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 portske jsem dostala lahev od brachy, ale teda nez ji dam, tak se ze me stane alkoholik ...
Ale klidne muzu pokracovat strizliva. Jsem vcera fararovi rikala, ze to je hrozny, jak blog smiruji farnici a ze teda fotky sebe ve spodarech tam kvuli tomu radsi nedavam, ze to by mi bylo jasny, ze by urcite nasmirovali oba nasi farari a on pry "a proc, to je skoda" .... 😀
@stassy fotka malé je krásná! A ty kalhoty taky, super látka. Hele hromadu na ty puntíkatý lemovky, nelákej mě. Tý jo. Ale já nějak nemám tu tchýni, co mi to doveze 😠
@lilly2711 tý jo, proč ty nakupuješ látky v ČR, to nechápu 😀 Ten kytkovej úplet je absolutně nepřekonatelnej, odkdud ho máš? Všechno nádherné. A střihy super, ty máš z Ottobre?
A prosím tě, jakou technikou je dělaná ta aplikace na boku na poslední fotce? Nějak to nepobírám, jsem si to zvětšila a jsou to kytky z té látky, co jsou rukávy, ty jsou ozdobně prošitý, na tom knoflíčky a kolem toho je to takový "ušpiněný" to vypadá super, co to je? Tohle ty stíháš mezi horačkama malé? Fakt to nepobírám, a to to nepobírám já, workholik a tryskáč 😀
@alinn nevím, životnost kamenů jsem nezkoumala, ale myslím dlouhá, nám se pokazil (rozuměj, strhla jsem ho já, můj milý přeci není takový pako 😀 ) ten šroub na regulaci hrubosti mletí. Ale ten mlýnek byl lacinej, stál myslím do 300..
@lilly2711 krásné! Ať koukám, jak koukám, netuším, jak máš udělanou tu gumu v pase... Prozradíš?
@caramilla barvy uchvátily i mě, ta fialová, ááááá 😵
Ahoj všem, u nás se žvot pomalu navrací k normálu... Po kole rotavirů máme nemoc rukou, nohou a úst snad již za sebou... 😀 A že já ve svých 35 chytnu dětskou nemoc, to jsem nečekala 😀 😀 😀
@caramilla 😀 😀 😀 😀 ten úplet je z tej stránky, čo som pred nedávnom dávala tu z UK, ale kúpila som ho v akcii, inak sa mi zdá drahý.Ale pozerám, že ho už nemajú.....
Strihy sú vlastná tvorba, niečo z toho, niečo z iného a niečo z vlastnej hlavy 😀 . Aplikácia je robená z tých kvietkov, sú obšité, na nich sú ručne perlovkou prešité čiarky + prišité gombíky + glitre a toto čo tam vidíš je len fólia na lepšie prešívanie aplikácií, ona sa vo vode rozpustí, len ja som to ešte neprala. Šijem cez to, aby boli krajšie vidieť stehy a sa nevrývali tak do látky. a aby som mohla šiť po úplnom kraji a sa mi ten kvietok jeho kraj nekrútil pod ihlou.
@lucijan myslíš na legínach ??? To mám odkukané z legín z nextu 😀 😀 . Zošila som gumu preloženú cez seba na plocho pomeranú na obvod bruška a prišila dookola k látke overlockom potom vedľa toho som to prešla coverlockom a prehla a na 4 miestach prešila 3 stehmi na stroji, aby sa to neotáčalo. Je to overený postup a mám ho na viacerých a je super.

@lucijan ten mlýnek vypadá dobře ..jakou mají životnost ty keramický kameny? Ty lodos mlýnky mají kameny ocelový a záruku na ten vnitřní mechanismus mají 10let a je teda fakt, že jeden od nich máme (to jsem zjistila včera)..teda mají ho naši v práci..a já jsem s ním jako malá mlela co mi bylo dovoleno..a teď si na něm mele brácha kávu a stále dobře funguje 😎
ohledně piké napíšu IP 🙂