icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
13. júl 2012

tak u nás je pátek 13-týho šťastný den, za měsíc to budou 2 roky co se Vojta v pátek 13-týho narodil 😵 manžel je taky narozenej 13-týho, ale byla to prý sobota 😀

palosek
13. júl 2012

@caramilla ...júúú, ty puntíkaté jsou parádní...se těším, až se do toho pustím, jen nevím, jestli mi ty balonovky budou chtít velké holky nosit ☹ ...mému muži se ta pro nejmladší líbila, ale pochyboval, že to ty velké budou chtít...ať to prý nešiju zbytečně 😠 😠 😠

caramilla
13. júl 2012

@palosek hele, tak já šila balonovku ségry spolužačce z gymplu, je jí 18 teda. A ta prý skákala metr vysoko, když jí dostala k narozeninám od Páji. Nosí ji v létě v zimě a celý gympl jí sukni závidí a slintá nad Caramillou 😀 Balonovky jsou in. Akorát záleží, jestli jsou sukňové nebo kalhotové, no 😀

caramilla
13. júl 2012

Všimly jste si stránky 1313? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@lucijan a mazala jsi olejem na stroje a klikaře nebo co? Zvuk on divný nedělá, jen je slimáčí. Teď jsem ho celý rozebrala a vyluxovala zespoda, i když mi přišlo, že tam nic není a šije to lépe, tak uvidíme, co zítra 😠

animal
13. júl 2012

@veronik77 za tu andreu to vím, to jsem si rozepsala do obou sloupců

animal
13. júl 2012

no tak mě pátek 13 nevadí, ale dneska to mě picnul na parkovišti mladej kluk při couvání (jejda jsem si nevšiml) 😀 😀 😀 ale naštěstí mi poškrábal jenom zadní nárazník (sice hodně, ale jenom toto)

veronik77
13. júl 2012

@animal hlavně, že nikomu nic není, ale stejně to naštve...

daisyr
13. júl 2012

Prosím, písněte mi někdo email na @kuna do IP 😉 díky , asi chuděrka někde blinká, už se tu dlouho neukázala nebo někde dovolenkuje 😉 potřebujuji kvůli mylly

sufik1
13. júl 2012

@caramilla jak vypadá kalhotová balonovka? Právě přemýšlím nad jednou pro sebe, ulovila jsem ve výprodeji látku od millera.... A radši bych tu kalhotovou.

jinak výtvory a palikace úžasné a ďubkaté balonovky taky.

monr
13. júl 2012

@lucijan tiež ste mali v piatok? my tiež, síce nie 13-teho, ale v podstate som okrem našich nikoho s piatkovou svadbou doteraz nepoznala 😉

lucijan
14. júl 2012

@monr nějak v září jsme se byli ptát na úřadě na termín svatby, a do konce roku měli volný jen pátek 13tého, to nikdo svatbu mít něchtěl...my jo🙂

lucijan
14. júl 2012

@caramilla mažu nad válečkem horního kličkaře a pak to dole, co hejbe dolním kličkařem, je na tom takový černý kolečko, snažila jsem se to vyfotit, moc vidět to teda není, šlo dost blbě...

caramilla
14. júl 2012

@sufik1 kalhotová balonovka je co? 😕

katkaela
14. júl 2012

@jieff Ďakujem, ono asi každý tu má svoj osobitý "rukopis" 🙂

caramilla
14. júl 2012

@lucijan tý jo, fakt dobrý fotky, to bych skoro měla od tebe vzít a dát na blog a vytvořit k tomu čláken, kterak mazat OL. Stejně nemám žádný olej na stroje, tak zatím to nenamažu 😝
@daisyr IP

katkaela
14. júl 2012

@caramilla tie balonové sukničky máš fakt úžasné, asi sa inšpirujem 😀 Tiež by ma zaujímalo, čo sú "kalhotové balonovky". Si písala "Balonovky jsou in. Akorát záleží, jestli jsou sukňové nebo kalhotové..."

komisakpd
14. júl 2012

baby tak zajtra pride konecne manzel domov..verim ze sa mi od pondelka podari sadnut k stroji...uz sa tesim...

kuna
14. júl 2012

@caramilla dekuju moc za predani emailu @daisyr 🙂 . Ja vas v posledni dobe docitam v posteli na mobilu a na nem jsem vkladala email do tabulky, ale asi se to neulozilo, v tomto je ten mobilovy prohlizec nespolehlivy. Daisyr dekuju za preposlani emailu, platba je na ceste 🙂

Jinak vsechny vytvory nadherne, ja nevim, kdy zase neco vyplodim. Necekala jsem, ze to druhe tehotenstvi me vycerpa vic, nez to prvni. Nektere dny se tahnu jak matoha a spis prezivam. Uz aby byl prvni trimestr za mnou a pevne doufam, ze to pak bude lepsi. Jak jste tu debatovaly o tech kavovarech, tak jsem si to cetla vecer a skoro jsem u toho hodila savli, kdyz jsem si predstavila vuni kavy 😀 . Pritom rano mi, dikybohu, nevadi.

@lilly2711 nadhera, ja jsem hlavne ujeta z te aplikace, tak je super! Ja prave nemam trpelivost neco obsivat rucne, ale mozna to zkusim. Koupila jsem si nedavno vysivaci nit do stroje, ale tim to nikdy nebude tak presne, jako v ruce.

laeela
14. júl 2012

@caramilla se tu tlemím. Prolítla jsem několik stránek a zaujala mě až tvoje konverzace se Sufikem:
Car.: Balonovky jsou in, záleží jen, jestli jsou sukňové nebo kalhotové.
Sufik: Jak vypadá kalhotová balonovka? Já bych radši kalhotovou.
Car.: kalhotová balonovka je co?

Holky už nepijte... 😀
Posléze jsem samozřejmě pochopila, že došlo k nepochopení a že Car asi myslela, zda je obdarovaný kalhotový nebo sukňový typ, anžto jen sukňový ocení balonovou sukni. 😀
Ale vytesala bych to do deníčku diskuse.

lucijan
14. júl 2012

@caramilla mažu olejem na impregnaci prkýnka z ikea 😝 Prostě minerální olej, aby to nežluklo, říkal pán u nás v železářství, že nic jako speciál olej na stroj nemá

caramilla
14. júl 2012

@katkaela jo aha, já myslela, jako, že balonové sukně jsou in, ale že záleží jestli ta Paloška dcera je sukňová nebo kalhotová. Jako, že jestli nosí sukně nebo ne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
14. júl 2012

@caramilla @katkaela @sufik1 a ja to nepochopila vubec a premyslela jsem, jak vypadaj baonove kratasy.. 😀 😀 a to jsem dneska (jeste) vubec nepila. ale jdu to dohnat. caaaau 😀

caramilla
14. júl 2012

@laeela díky za exegesi, přesně 😀 😀 😀

Softové kalhoty a chudák dneska několikrát převlíkaná modelka. Ale modelka na molu je boží 😀 Fotky dávám kvůli Jasmínce, kalhoty nic novýho pod sluncem, samozřejmě. Jen, že ta černá kalhotovina (mám prvně na zkoušku) je boží, je to krásný antracitový odstín a není tam vidět moc to žíhání, které nemám ráda. A slušivá je ta barvička. Akorát jsem se zaradovala, že tentokrát tam nejsou ty hnusný 10 cm okraje, co se oddělují ty vrstvy a tak jsem střihla z přeložené látky nadšeně až do kraje a až ve finální fázi šití jsem si všimla, že tam jsou dírky! Jako vůbec to totiž není vidět, jen pod určitým úhlem světla, tak pozor na to!!!

caramilla
14. júl 2012

@terezita ha ha ha, takže já jsem omylem vymyslela vlastně nový druh oblečení - balonové kalhoty 😀 😀 😀 Asi je fakt ušiju 😀 A to jsem včera pila až pak, po odeslání příspěvku!

caramilla
14. júl 2012

@kuna tý jo, vůbec to sem snad ani nepiš, nebo bude Jasmínka fakt jako jedináček ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Myslím na tebe, je mi tě fakt strašně líto ☹

A ad éčka
http://www.dtest.cz/clanek-2344/zneklidnujici-e...

veronik77
14. júl 2012

@caramilla jojo, ale vysvětli to tchýni ☹
když jsem po ní chtěla, ať dá místo té igelitky čokoládek a sladkostí k mikuláši ovoce a kvalitní čokošku, tak poslala gumídky, ať mají něco zdravějšího 😝

caramilla
14. júl 2012

@veronik77 u nás je to stejný! ☹ Akorát to nedostanu v igelitce, ale cpu tím Jasmínu rovnou tam. A argument je "je to na klouby" atp. A nejhorší je, že to je na popud mého manžela...

alinn
14. júl 2012

@veronik77 @caramilla já myslím, že není zas až tak důležitý čím to dítko krmí tchýně...protože vy jste rodiče..a drtivou většinu potravy dáváte vy..a mikuláš a nebo sem tam "výživný" příkrm od prarodiče nehraje si myslím roli (tedy pokud není dítko alergik aby ho to ohrožovalo přímo na životě)

sinala
14. júl 2012

@caramilla super, že jsi ušila z černé aspoň vím, jak to asi bude vypadat až ušiju 😀 😀 😀 ( doufám, že letos).
jsou ještě hezčí než šedé a to jsem tehdy litovala, že jsem si nevzala šedou....

lenasss
14. júl 2012

holky u nás je dnes opravdu hnusně 😠 už od rána prší a mě děsně bolí hlava a peru se s myšlenkou jestli dát něco Mikuláškovi třeba uvařenou cuketu když on na nás pořád tak kouká když jíme a dělá ham ham 😅