Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek hele, tak já šila balonovku ségry spolužačce z gymplu, je jí 18 teda. A ta prý skákala metr vysoko, když jí dostala k narozeninám od Páji. Nosí ji v létě v zimě a celý gympl jí sukni závidí a slintá nad Caramillou 😀 Balonovky jsou in. Akorát záleží, jestli jsou sukňové nebo kalhotové, no 😀
no tak mě pátek 13 nevadí, ale dneska to mě picnul na parkovišti mladej kluk při couvání (jejda jsem si nevšiml) 😀 😀 😀 ale naštěstí mi poškrábal jenom zadní nárazník (sice hodně, ale jenom toto)
baby tak zajtra pride konecne manzel domov..verim ze sa mi od pondelka podari sadnut k stroji...uz sa tesim...
@caramilla dekuju moc za predani emailu @daisyr 🙂 . Ja vas v posledni dobe docitam v posteli na mobilu a na nem jsem vkladala email do tabulky, ale asi se to neulozilo, v tomto je ten mobilovy prohlizec nespolehlivy. Daisyr dekuju za preposlani emailu, platba je na ceste 🙂
Jinak vsechny vytvory nadherne, ja nevim, kdy zase neco vyplodim. Necekala jsem, ze to druhe tehotenstvi me vycerpa vic, nez to prvni. Nektere dny se tahnu jak matoha a spis prezivam. Uz aby byl prvni trimestr za mnou a pevne doufam, ze to pak bude lepsi. Jak jste tu debatovaly o tech kavovarech, tak jsem si to cetla vecer a skoro jsem u toho hodila savli, kdyz jsem si predstavila vuni kavy 😀 . Pritom rano mi, dikybohu, nevadi.
@lilly2711 nadhera, ja jsem hlavne ujeta z te aplikace, tak je super! Ja prave nemam trpelivost neco obsivat rucne, ale mozna to zkusim. Koupila jsem si nedavno vysivaci nit do stroje, ale tim to nikdy nebude tak presne, jako v ruce.
@caramilla se tu tlemím. Prolítla jsem několik stránek a zaujala mě až tvoje konverzace se Sufikem:
Car.: Balonovky jsou in, záleží jen, jestli jsou sukňové nebo kalhotové.
Sufik: Jak vypadá kalhotová balonovka? Já bych radši kalhotovou.
Car.: kalhotová balonovka je co?
Holky už nepijte... 😀
Posléze jsem samozřejmě pochopila, že došlo k nepochopení a že Car asi myslela, zda je obdarovaný kalhotový nebo sukňový typ, anžto jen sukňový ocení balonovou sukni. 😀
Ale vytesala bych to do deníčku diskuse.
@laeela díky za exegesi, přesně 😀 😀 😀
Softové kalhoty a chudák dneska několikrát převlíkaná modelka. Ale modelka na molu je boží 😀 Fotky dávám kvůli Jasmínce, kalhoty nic novýho pod sluncem, samozřejmě. Jen, že ta černá kalhotovina (mám prvně na zkoušku) je boží, je to krásný antracitový odstín a není tam vidět moc to žíhání, které nemám ráda. A slušivá je ta barvička. Akorát jsem se zaradovala, že tentokrát tam nejsou ty hnusný 10 cm okraje, co se oddělují ty vrstvy a tak jsem střihla z přeložené látky nadšeně až do kraje a až ve finální fázi šití jsem si všimla, že tam jsou dírky! Jako vůbec to totiž není vidět, jen pod určitým úhlem světla, tak pozor na to!!!
@kuna tý jo, vůbec to sem snad ani nepiš, nebo bude Jasmínka fakt jako jedináček ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Myslím na tebe, je mi tě fakt strašně líto ☹
holky u nás je dnes opravdu hnusně 😠 už od rána prší a mě děsně bolí hlava a peru se s myšlenkou jestli dát něco Mikuláškovi třeba uvařenou cuketu když on na nás pořád tak kouká když jíme a dělá ham ham 😅

tak u nás je pátek 13-týho šťastný den, za měsíc to budou 2 roky co se Vojta v pátek 13-týho narodil 😵 manžel je taky narozenej 13-týho, ale byla to prý sobota 😀