icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
22. júl 2012

@sinala tak jsem to dělala, jelikož pak by v místě kapsy byla jenom ta ozdobná látka a to je dost málo,když ten soft má být jaksi funční 🙂

sufik1
22. júl 2012

Nové laclíky s ježečkama a jablíčkama pro neteř.

ad. kapsy. Já takové viděla poprvé u mikiny Danai z Farbenmix, teda jiný tvar, ale poprvé jsem je to podle toho šila a taky mi přijdou jednodužší. Ty druhé jsem zkoušela až u těch laclíků, ale taky je to prošité skrz, i když jsou dvojité.

@bobet Jamone 990D versus Brother. Mám Janome. Na běžné šití super, přijde mi jednodužší navlíkání a čištění, ale příště bych už asi brala Brother. Dost se tupí nože a pak to pižlá, ale při plínách tomu dávám zabrat...

petkasv
22. júl 2012

@animal Eli ty nás zrujnuješ 😝 co úplety, ty musim mít všechny 😖

petkasv
22. júl 2012

Holky chtěla bych se "zbavit" Piké z MTX - mám ho hodně a u nás se neujalo - navíc potřebuju místo kvůli MEGA objednávkám od Elišky 😝 takže když by jste některá chtěla tak IP na zlaťáky nespěchám 🙂

ngvadi
22. júl 2012

@petkasv a jaký piké máš? myslim barvu 🙂 a co to tedy zase jede za tabulku? já jsem zase mimoooooň 😀

lilly2711
22. júl 2012

Ahojte, tak som vas docitala a poslusne hlasim, ze pre mna ziadna dalsia hromada neexistuje 😀 nakolko mi prave doslo asi tak 15 kil latok v mega baliku od Petry, takze sa ide na to a kym to nespracujem, tak nic nehrozi.
A pridavam foto poslednych vytvorov a letim dosit dalsie body.
Na foto su uz dokoncene bodycka ( bez patentiek, kedze tie su este len na ceste ) + tricko nasho oblubeneho a osvedceneho strihu s mini kohutikom ( este vidno foliu, kedze som to este neprala ) .Pridala som aj foto detailu nasivky, kedze sa podla mna celkom vydarila.....teda az na to, ze to malo byt kuriatko povodne 😀 😀 😀

lilly2711
22. júl 2012

@animal hlasim, ze nazehlovacky dorazili. Nakoniec v rovnaky den ako balik, takze uz mam doma komplet vsjo. Dakujem.

animal
22. júl 2012

@lilly2711 tak to je dobře 🙂

kofinek
22. júl 2012

@lucijan ahoj, nie som az tak zbehla, ale myslim si, ze v CR, ak mas matersku vacsiu nez rodicovsku, tak dostanes len matersku /inak sa to dorovnava rodicakom) 😉

kamishek
22. júl 2012

ahoj holky, hlásím se po dovolené na vodě... pár věcí jsem si před odjezdem stihla bleskově spíchnout... jak je nafotím (nebo najdu fotku z dovolené), tak nahodím 🙂
byli jsme sjíždět Sázavu z Kácova do Týnce, párkrát jsem cestou zahlídla ceduli Benešov, tak jsem si vždycky vzpomněla na @caramilla (jestli si správně vzpomínám a jestli je to ten správný Benešov 😅 ), tak doufám, že sis aspoň párkrát škytla 😎
jinak nám nějaký drahoušek v noci před posledním úsekem cesty ukradl v kempu jednu z půjčených lodí... řešili jsme to s majitelem půjčovny, ale ten řekl, že je dost nepravděpodobné, že by se ještě našla a tak jsme ji dostali k úhradě... takže teď budeme muset vysolit 13tis (naštěstí to nebudeme platit sami, ale i tak...) 😠 😠 😠

snažím se vás dočíst, ale jde to pomalu 😀 jenom koukám, že je tu další hromadka... a jak se znám, tak zase neodolám 😅 tak snad mě muž s těma všema látkama nevyhodí 😝

jemi
22. júl 2012

Tak mám další prácí, po sobotní svatbě, má manžel zničenou košily (měl na ní svetr a na něm zapíchlou mirtu i přes košily a když se svlékal doma nad ránem, nedošlo mu to a jak se snažil sundat svetr, roztrhl si košily). Manžel jí chce opravit, že prý to nebude složité, že mám najít podobnou látku a našít tam kapsičku 😀 Jen nevím kde podobnou látku seženenu 😕

Kdyby ste doma měl někdo kousek nečeho, co by se mohlo hodit, napište mi a dohodneme se...

sufik1
22. júl 2012

@jemi tý brďo zrovna u týhle nebo hodně podobný košile jsem kamarádovi přes asi 3 měsíci zkracovala rukávy. Prohledala jsem všech asi 5 beden s různýma odstřižkama, ale není ani zbyteček, asi jsem to v záchvatu uklízení zlikvidovala ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

ngvadi
22. júl 2012

@jemi já vidim prd barvu a materiál, zkusila bys to trochu víc popsat? to je nějakej prací kord? nebo je jenom nějak vroubkatý lehký plátno? a ta barva je smetanová, nebo do modra, nebo do šeda? u nás je zbytků látek hafo, ale bojim se, že by to nebylo vono...

jinak já jsem s vypětím sil došila mum&me letní soupravu pro mě a budlinku, zejtra bude velký focení 😵 a ještě to léto bych prosila...

kuna
23. júl 2012

@lilly2711 to je nádhera, já jsem celá paf z toho kuřátkového trička, to musím zkusit taky! Doufám, že ti nebude vadit, když se inspiruju, i ten střih se mi líbí. Nad těma tvýma věcma vždycky slintám, šiješ fakt nádherně! Já jsem teď shodou okolností šila kuřátkovou tuniku a ta aplikace dopadla tak strašně, že ten přední díl vyhodím a předělám. Pak sem hodím foto pro pobavení 😀

kuna
23. júl 2012

@lilly2711 a ještě jsem se chtěla zeptat, když tam vyšíváš ty nohy, atd., tak to šiješ s patkou, nebo bez patky volnou rukou?

petkasv
23. júl 2012

@ngvadi mám tyrkys, bílou královskou modř a žlutou 🙂 nejvíc je bílé, a tyrkys 🙂 je to už stará tabulka, dělala jí vevercam 🙂 byly to výprodeje, takže ceny nádherný 🙂 ale u nás mi bratr řekl, že tohle nosit nebude a chlap to nosí, ale není to žádný zázrak 😖

janasrub
23. júl 2012

@lilly2711 tá nášivka je nádherná

alinn
23. júl 2012

Ahoj holky, včera jsem rozeslala infomejl ohlendě potisků, tak kdo myslíte, že Vám měl přijít a nepřišel, tak mi napište do IP 🙂

jemi
23. júl 2012

@sufik1
děkuji, že si ty bedny prohledávala 🙂
@ngvadi
zkusím víc nafotit , je to klasická košilovina (trošku slabší)-teď ji u sebe nemám, tak ošahám večer a je to bílá a světlé modrá-tenké proužky, pak je doplněna o tu samou kombinaci v širších proužcích (límeček, léga knoflíku....) a u knoflíku je i taková tmavě modrá okrasní stuha (nebo nevím co tím je myšleno), ten odstín by se sháněl snáz, ale zase celá kapsa by z toho vypadala divně.

dugyna
23. júl 2012

ahojte kocky, no mozno Vam uz dali baby vediet. 19.7.2012 o 17.30 sa nam narodila mala Martinka, 2850g a 47cm. Taky chrustik 🙂. Porod bol spontany a prirodzeny , aj napriek tomu ze Miska bola sekciou. Domov sme isli po 3 hodinach. Cize uz v ten vecer sme boli rodinka kompletna v jenej posteli spolu, uzivame si vsetci spolocne chvile naplno.
Vcera sme boli dal malej strihnut uzdicku vadila jej pri kojeni. Budem musit co to posit lebo ten nas chrustik pri svojich 47cm vyzera vo vsetkom utopene 🙂. Pekny den vsetkym

alinn
23. júl 2012

@dugyna krásný 🙂 gratuluji

lenasss
23. júl 2012

@dugyna veliká gratulace k malé Martince 🙂 náš první syn měl 2300g to byl teprve chroustík 😀 ať vám dělá jen samou radost

animal
23. júl 2012

@dugyna gratuluji a těšíme se na fotky 🙂

animal
23. júl 2012

@michamicha máš u mě přeplatek

kuna
23. júl 2012

@dugyna to je krasna zprava, moc gratuluju!

lenasss
23. júl 2012

@jemi tu stejnou měl manžel jen nevím jestlli jsem jí nevyhodila měl jí zničenou.Pohledám a napíšu.

ucitelka70
23. júl 2012

baby, máte prosím vás daktorá postup, ako všiť do soft kabátika chránič na zips? a ako pekne zapracovať kapucnu? mala som to v PC v záložkách, a ten pc už nemám....
šijem letnú soft súpravu pre vnúčika, a chcem pekne zapracovať aj zvnútra, poradte.... díky... pozerala som aj blog @caramilla na eko..... ale možno som prehliadla...

ucitelka70
23. júl 2012

@dugyna ešte raz blahoželám.... a predpokladám, tandem funguje....

ucitelka70
23. júl 2012

@sufik1 veľmi dobre si to na svojom blogu usporiadala, aj odkazy, super.... díky aj za ostatných 😉

zojec
23. júl 2012

@dugyna gratulujem 😉 a kde si rodila, ze si sla po 3 hodkach domov?