icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
23. júl 2012

Ahojky
@animal díky za vysvetlení a i za názornou ukázku 😉 😵 tvoje gaťky jsou úžasnýýýý 😵 😵
@papajka7 😀 😀 no jo ten nesmí nikde chybět 😀
@komisakpd díky 🙂 no určo si nějakej vemu 😅 😀 😀
jinak u nás noc děs 😝 malýmu rostou asi stoličky a do toho má trochu rýmu 🙄 odpolko jsem si konečně střihla na softshelovou bundu s tím že ji večer spíchu a velký kulový 😝 furt se budil a to jsem k tomu ještě vařila na dneska oběd 😝

katka82
23. júl 2012

@dugyna jééé mooooc gratulujeme 😵 😵 Martinka ma krásné míry 🙂 už se tešíme na fotečky 😉

sufik1
23. júl 2012

@dugyna gratulace k novému přírůstku, ať jste všichni spokojení

kalman
23. júl 2012

@dugyna Gratulujem 🙂
To už ponovom púšťajú hneď domov? 😀

barcav
23. júl 2012

@dugyna velké gratulace 😵 😵 😵

mikulka45
23. júl 2012

@dugyna gratulujem! tiez by ma zaujimal ten skory odchod z porodky 😕

mehlo
23. júl 2012

@lillyzelvicka jsem obchodní zástupce pro EON a zrovna jsem tam pracovala a pejskovi se to nelíbilo. k dokrovi jsem samozřejmě musela, měla jsem to na třech místech a dohromady 7 stehů. jenže mi to neměli zašívat, udělala se mi tam krevní sraženina a v pátek jsem musela na pohotovost. dělali mi punkci, ted už je to lepší, ve čtvrtek už snad půjdu do práce.
@animal díky.

mehlo
23. júl 2012

@wzorcek tak mě to naštěstí nehnisalo, akorát se mi tam udělala krevní sraženina

mehlo
23. júl 2012

@dugyna gratuluji k holčičce!!

animal
23. júl 2012

@mehlo tak to ráda slyším, že máš práci a kousanec snad bude brzy dobrý (nebo alespoň lepší) 🙂

jemi
23. júl 2012

@ucitelka70 http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellova-bun...

teď jsem dle návodu dělala chránič zipu na vestičku s límečkem, až dítě odpo usne, dodělám posledních pár detailů, ale jinak hodně jsem využila na vnitřek lem. gumičky.

katkaela
23. júl 2012

@dugyna Ešte raz gratulujem 🙂 Rodila si v BA? Ako je to tam s ambulantným porodom? Kamoške z BA sa v máji narodilo mimi a tak sa bála bratislavských porodnic, že nakoniec rodila v Banskej Štiavnici.

sinala
23. júl 2012

@dugyna gratuluju 😀

lilly2711
23. júl 2012

@kuna pokojne sa inspiruj 😀 , inak ja sa inspirujem jednoducho. Zadam do google vyhladavaca ze omalovanky online a podla obrazkov hladam, co ma zaujme a podla toho. Nozky a vsetko ostatne mimo vysivam normalne s pätkou.

jemi
23. júl 2012

Tak vestička hotová, jen dítko dnes nějaké ubrečené, takže foto na modelce nic moc. Je to ten nový šedý a nový růžový soft z hromádky od animal, na začištení lemovací gumička (rukávy, zip, límec), chtěla jsem i spodní okraj vevnitř začistit, ale nezbyla gumička a spodní okraj a límec je na stažení gumičkou a brzdičkami.

eldwen
23. júl 2012

prosim prosim, OT, mam svetly chlupaty koberec a od dnesniho obeda mam na nem mrkvovy flek od prikrmu.

nevite co s tim?

diky

veronik77
23. júl 2012

@eldwen udělat jich tam víc? 😀 A co zkusit žlučové mýdlo a drhnout houbičkou 😕 ? z trička to celkem šlo, ale občas ani to nepomohlo... ☹

laeela
23. júl 2012

@eldwen zakápnout trochou dětského olejíčku, nechat působít a pak s nějakým odmašťovačem (třeba saponát na nádobí) dočistit.

dugyna
23. júl 2012

@kalman
@mikulka45 my sme to uz dopredu mali naplanovane s manzelom ze abude vsetko ok podpiseme reverz. cize sme podpisali za mna aj za malu reverz a isli sme domov. dnes sme sa im tam boliukzat na odber krvi z paticky a sona, plus moje kontrolne sono.vsetko v poriadku.

dugyna
23. júl 2012

@katkaela my sme si dopredu s manzelo nastudovali aj zakony a vsetko. nedohadovali sme nic dopredu.pockali sme kym povedia ze mala aj ja sme ok a potom ked nas chceli previest na sestonedelie sme povedali ze chceme ist domov a ze podpiseme reverz. gyndosi boli ok ,detskari trocha robili problem ale nemozu porusovat ustavny zakon.

dugyna
23. júl 2012

dievcata vsetkym vam dakujeme za pekne graulacie 🙂

beky52
23. júl 2012

@dugyna gratulujem...tak už máte 2 baby 😉 nech ste zdravé,šťastné..a ked sa zotavíš po porode.. 😉 ,,môžeš šiť a šiť 😀 😀

petkasv
23. júl 2012

@dugyna to je krásný, přidávám se ke gratulacím 🙂 hlavně ať je malá v pohodě 🙂

petkasv
23. júl 2012

@eldwen zkusila bych mýdlo Imse Vimse - a tím to vyprat, to my na tyhle skvrny na všem pomohlo, ale nevim jak na koberci, jelikož ty nemáme 😖

petkasv
23. júl 2012

@sufik Sufi děkuju balík dnes přišel, peníze odeslány 🙂 tak snad zítra dorazí 🙂

komisakpd
23. júl 2012

@dugyna blahozelam...a super ze si mohla rodit normalne...ja sa toho bojim ze pru tretom by som musela zase sekciu ....a prvy porod bol spontanny..druhy sekcia...a strehy v pohodke ...kedze si otehotnela po roku aj nieco..nepraskali, nebolelo?

komisakpd
23. júl 2012

@beky52
@jemi
@dugyna

baby s cim lemujete ten soft?

dugyna
23. júl 2012

@beky52 musim uz teraz 😀 dnes sa chytam nieco nastrihat lebo mala je chrustik a skoro vo vsetkom sa topi.
@komisakpd klasika lemovacou gumickou.
@komisakpd tiez som sa bala ze ci budem moct.musi dr prizvukovat ze chces rodit pokial to bude mozne spontenne. nedavaj si epidural-to je smerovka rovno na sal-lebo epi moze falosne signalizovat ze povolila jazva, nedaj si prakat vodu ani oxytocin..to su rizikove veci koli ktorym by si mohla z kozy skoncit na sale.
sono mi robili naposledy v 36tt a dva tyznde predtym merali jazvu odvetdy nikto nic. ani ked som uz dosla ze voda odtielka a kontrakcie a 2min sono jazvy nik nerobil. iba sa vzdy pytali ci v nej nemam bolesti a palpacne vysetrili ci neboli a tak.
bolesti len kontrakcie inak v poho a po porde dr skotrolovala javzvu v spekulach a vsetko ok. pripadne ak chce napisa IP.

fionka1711
23. júl 2012

Nie je to pre deticky ani bio, ja viem 🙂 ale je to svadobny dar, takze aspon velmi vzdialene mozno suvisi 😀 😀

jam3
23. júl 2012

@dugyna
Velká gratulace k holčičce. Damík byl jen o fous větší. 😉 A super, že jste šli tak brzy domů, kamarádka se o to taky snažila a řekli jí, že ona může jít, ale že malého pustí až 72h po porodu. Ale nevím, jak to máme uzákoněno u nás.

Jinak výtvory jako vždy dokonalé, my jsme pořád v trapu, když je Damík relativně ok, tak užíváme prázdnin. A u nás tedy soft komplet na táboře v permanenci, ono po ránu bylo některé dny k nule, bahna spousta, takže využití obrovské.