Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka jsem obchodní zástupce pro EON a zrovna jsem tam pracovala a pejskovi se to nelíbilo. k dokrovi jsem samozřejmě musela, měla jsem to na třech místech a dohromady 7 stehů. jenže mi to neměli zašívat, udělala se mi tam krevní sraženina a v pátek jsem musela na pohotovost. dělali mi punkci, ted už je to lepší, ve čtvrtek už snad půjdu do práce.
@animal díky.
@ucitelka70 http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellova-bun...
teď jsem dle návodu dělala chránič zipu na vestičku s límečkem, až dítě odpo usne, dodělám posledních pár detailů, ale jinak hodně jsem využila na vnitřek lem. gumičky.
Tak vestička hotová, jen dítko dnes nějaké ubrečené, takže foto na modelce nic moc. Je to ten nový šedý a nový růžový soft z hromádky od animal, na začištení lemovací gumička (rukávy, zip, límec), chtěla jsem i spodní okraj vevnitř začistit, ale nezbyla gumička a spodní okraj a límec je na stažení gumičkou a brzdičkami.
prosim prosim, OT, mam svetly chlupaty koberec a od dnesniho obeda mam na nem mrkvovy flek od prikrmu.
nevite co s tim?
diky
@katkaela my sme si dopredu s manzelo nastudovali aj zakony a vsetko. nedohadovali sme nic dopredu.pockali sme kym povedia ze mala aj ja sme ok a potom ked nas chceli previest na sestonedelie sme povedali ze chceme ist domov a ze podpiseme reverz. gyndosi boli ok ,detskari trocha robili problem ale nemozu porusovat ustavny zakon.
dievcata vsetkym vam dakujeme za pekne graulacie 🙂
@beky52 musim uz teraz 😀 dnes sa chytam nieco nastrihat lebo mala je chrustik a skoro vo vsetkom sa topi.
@komisakpd klasika lemovacou gumickou.
@komisakpd tiez som sa bala ze ci budem moct.musi dr prizvukovat ze chces rodit pokial to bude mozne spontenne. nedavaj si epidural-to je smerovka rovno na sal-lebo epi moze falosne signalizovat ze povolila jazva, nedaj si prakat vodu ani oxytocin..to su rizikove veci koli ktorym by si mohla z kozy skoncit na sale.
sono mi robili naposledy v 36tt a dva tyznde predtym merali jazvu odvetdy nikto nic. ani ked som uz dosla ze voda odtielka a kontrakcie a 2min sono jazvy nik nerobil. iba sa vzdy pytali ci v nej nemam bolesti a palpacne vysetrili ci neboli a tak.
bolesti len kontrakcie inak v poho a po porde dr skotrolovala javzvu v spekulach a vsetko ok. pripadne ak chce napisa IP.
@dugyna
Velká gratulace k holčičce. Damík byl jen o fous větší. 😉 A super, že jste šli tak brzy domů, kamarádka se o to taky snažila a řekli jí, že ona může jít, ale že malého pustí až 72h po porodu. Ale nevím, jak to máme uzákoněno u nás.
Jinak výtvory jako vždy dokonalé, my jsme pořád v trapu, když je Damík relativně ok, tak užíváme prázdnin. A u nás tedy soft komplet na táboře v permanenci, ono po ránu bylo některé dny k nule, bahna spousta, takže využití obrovské.

Ahojky
@animal díky za vysvetlení a i za názornou ukázku 😉 😵 tvoje gaťky jsou úžasnýýýý 😵 😵
@papajka7 😀 😀 no jo ten nesmí nikde chybět 😀
@komisakpd díky 🙂 no určo si nějakej vemu 😅 😀 😀
jinak u nás noc děs 😝 malýmu rostou asi stoličky a do toho má trochu rýmu 🙄 odpolko jsem si konečně střihla na softshelovou bundu s tím že ji večer spíchu a velký kulový 😝 furt se budil a to jsem k tomu ještě vařila na dneska oběd 😝