Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@fionka1711 no těch je, jsou boží 🙂
@komisakpd www.stoklasa.cz, teď brzo budu dělat hromáááádku :D zjistila sem, že nutně počebuju cívky, box na ně, a taky už mi docházej široký gumy do pasu a taaaaak... 😵
no ja som zatiaľ iné nemala, len také, čo sú z jednej strany lesklé, môžeš dať navrch aj tú druhú, matnejšiu stranu
@komisakpd detivbavlnke prodávají ty ze stoklasy. Na jedné straně jsou lesklé, na druhé matné. Já teda dávám zásadně z té matné, ale to tady asi všechny. Pak jsou ještě z daleké ciziny, kvalita různá, ale ceny podstatně vyšší. Zato jsou s obrázky. Prodává např. šijemedětem nebo je občas hromadka. naposledy dělala crawler, už je to asi uzavřené, ale ještě je nemáme. Pak jsme braly i z mylly
@dugyna aj ja velke gratulko posielam, celej rodinke, wow krasne ste to zvaldli no a to fakt sa uz chystas sit? ja som este od maja stroj nevytiahla ☹
Zienky, sila ste niektora maly ruksacik do skolky? nemate nejaky sikovny strih? nechce sa mi do skolky kupovat predrazenu cinu, ak sa to da jednoducho usit... vdaka
holky, tak už soft gate komplet hotové a mordujem sa so zipsom, kapucnou a záklopkou - ochranu zipsu proti poškriabaniu, prišila som kapucnu a chcem šiť zips, a vidím, že to asi najprv by som mala zips prišiť, a potom kapucnu? ja si myslím, že kapucnu a klopku by som mala spolu zašiť, však?
ahoj holky, nevíte náhodou, kde by se dala sehnat taková úpletová látka - chtěla bych ušít kalhoty s takovým pružným nápletem do pasu a dole nohavice taky zakončit nápletem. Byla jsem u nás v obchodě s látkami a nic takového nemají ☹ Nemáte nějaké tipy, kde to sehnat? Zajímalo by mě i kde se kupuje třeba taková látka na trička - to se jmenuje asi mako, nebo se pletu?
@komisakpd www.vtc.cz alebo cez stoklasu
@papajka7 dakujem.ja som mala velku oporu v tomto v mojom manzelovi
@papajka7 áno, potvrdzujem teplákovina z Rumitexu je super, určo aj my dáku hromadku urobíme, len nás je málo, tak sa nám len pár farieb podarí nazbierať, aj ked by som veru brala aj po metríku z iných na dokombinovanie 😢
Zienky, fakt stále sa sem oplatí chodiť nakuknúť, všívanie gumky OV je podla @lilly2711 super, ja som otočila dvakrát a prešila na klasike. A ked som riasila tepláky do patentu podla @zojec, namiesto lastínu som dala gumku a ešte naopak, tak som to spravila ako zámer 😝 a budem to tak aj nabudúce ako ozdobnú paspulku všívať.
A ešte sa mi pokazila najlacnejšia kráčajúca patka zo STrimy, tak mám inú od @ovecka111 štandardnú a to je strašný rozdiel! To sa oplatí kúpiť drahšiu, je to cítiť aj pri šití, aj kvalitnejši materiál na nej. Som sa od šitia do štvrtej nemohla odtrhnúť 😝
@lillyzelvicka hezká bundička, co je to za materiál? šušták? podobného střihu chci šít ted mikinu z fleesu (bez tech cípu, rozložení barev plánuji jinak)
@jemi jo šusťák ale ne ten obyč 😉
@jemi Baby tu radili, ako našiť patent na velmi široké nohavky - háremky, že našijú po obvode zošitých nohavíc natiahnutý lastín. Ja som lastín zamenila za tenkú gumičku - lenže som ju omylom našila z rubu OV (nechcelo sa mi párať), takže ked tam chcem našiť patent, tak to trčí 🙂 A takto super, lebo aj ked patent sa vyťahá, tá gumka to drží celkom fajn. Prípadne pri dalších nafotím postup 😉

@komisakpd lemuji lemovací gumičkou (používám ji i na začištění okrajů)