icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
28. júl 2012

@veronik77 jj taky máme moukové domácí pískoviště 😀 používáme když prší 😀
a jedno maskáčkové pyžamko pyžamko 🙂

laeela
28. júl 2012

holky, parádní šití, já mám téměř dodělané triko, nastříhlá asi před týdnem a půl, potřebuju dodělat lemy rukávů. A nejstarší dceři jsem slíbila kosmetickou taštičku. Ale rozhodla jsem se, že než se do toho pustím, tak vystěhuji na půdu obsah skříně na sezónní oblečení, co máme na chodbě a nastěhuji si do ní látky, protože v kuchyni se mi to nějak rozlézá a zabírá to docela dost místa, které mi pak chybí na šití. Tak mi držte palec, ať mláďata spolupracují. 😀

jieff
28. júl 2012

@palosek
@sinala
@flapi ženský můžu si takovou pěknou krabici taky objednat, i s obsahem🙂 juchuu, budu objednávat z nej sici stroje nemate nahodou nekterá slevu?

jieff
28. júl 2012

jinak teda klobouk dolu všem vystaveným výtvorům i modelům! V mojí soukromý hitparádě za modely vede @lucijan a za výtvory @lilizelvicka kalhotama!

jieff
28. júl 2012

@ucitelka70 boží softka
@stassy krásná sukně! i pupek 🙂

@rebelie tyjo Bášek vyrostl! U nás jsou patentky a cvoky taky hit i ve dvou letech...to mu vydrží 🙂

baarca
28. júl 2012

@stassy Ta dětská 158/164 je o dost širší, jak ta nejmenší dospělá, porovnávala jsem si to 😀 Já mám tu nejmenší dospělou a zůženou o 4cm na každém střihovém dílu, takže o 16cm celkem a klidně mohla být ještě užší.

stassy
28. júl 2012

@baarca Tak to docela hustý.. 16cm.. 😀

beky52
28. júl 2012

@ucitelka70 užasná supravička..bude v nej fešááááááákk 🙂

stassy
28. júl 2012

A ještě hlásím, že dnes jsem odeslala všechny balíčky s lemovacíma gumičkama z hromadky Stoklasa, v tabulce jsou zapsané částky za poštu, můžete tedy doplácet. Děkuji velice. 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...
@sinala Tobě se omlouvám, ale poslat obyčejně mě to na poště nenechali, neb balíček měl víc jak 2cm.. šlo to tedy doporučeně.. 😅

A ještě mi prozraďte, jak to vidíte s přeplatkama..
Já nikdy hromadku nepořádala, tohle je moje první a tak bych nerada udělala něco "špatně".. 😅 Co jsem se zúčastňovala já, tak jsem myslím posílala víc peněz a přeplatky neřešila, jen od @sinala se mi vrátil přeplatek 32Kč za nitě.. Jak to tedy udělat teď? Moje banka má poplatek 4Kč za odchozí platbu (což bych vám samozřejmě strhla 😀 ), takže bych měla vracet v rozmezí 4Kč až 20Kč. Můžu si přeplatky nechat nebo je tu někdo, kdo touží po vrácení? V takovém případě peníze samozřejmě pošlu.. 😉
Předem díky za názory.

rebelie
28. júl 2012

@barcav Tak domácí moukové pískoviště je taky dobré...
@jieff No jo, však už mu je taky 7 měsíců... a váží něco přes 9kg... Je strašně roztomilej a legrační a s patentkama teda řádí neuvěřitelně (už je zase vyndal z té krabice, kam jsem je pečlivě uklidila).

animal
28. júl 2012

@stassy já rozešlu vždycky mail, ať se kouknou jaké mají přeplatky a pokud je chtějí ať napíší č.ú. , poplatky neřeším v ČR poplatky nemám tam ani zpět

kalman
28. júl 2012

Liankine I. narodeniny 😀

terezita
28. júl 2012

@stassy no do te dospelacke S se vejdu i ja.. 😀 a to je co rict.. ale jinak sukynka krasna! 😵

jemi
28. júl 2012

@zikie židličku máš moooc hezkou taky se musím činit 🙂 naše Ela je šíleně rychlá co se týče vývoje (nějak se na to naše domácnost nestihla připravit) a v 6-ti měsicéch si sama sedá (je to tak 3dni) a dnes už začíná lézt, takž musím rychle dojít do ikee pro látku na stokke polštářek co budu šít a později i na tu cestovní...- z jaký látky jí máš?

ucitelka70
28. júl 2012

kočky, díky za pochvalu k softke... dobre padlo.... 🙂

ucitelka70
28. júl 2012

@season potom aj ja chcem link na tabuľku, už som veľmi čakala takúto ponuku.... a ako žijete? nestíhaš prispievať, ako dovolenkujete? 🙂

zojec
28. júl 2012

caute zeny.. sme doma z dovolenky 🙂 dlzim niekomu este nejake prachy?? snazila som sa pred dovcou vsetko vyplatit.. ale mozno som zabudla.. prosim pisnite ak ano 😉
nejake zaujimave hromadky?? :D :D

komisakpd
28. júl 2012

@zojec a kde ste boli aj s malickym na dovolenke?

season
28. júl 2012

@zojec a stálice uvedené nižšie 😉 práve som spáchala tabulku, mimoriadne VTC 😉 to bude naisto a Stoklasa, ak bude záujem., prirobím další list https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@beky52 @martinkah @wzorcek @komisakpd @kalman @kryska5 @timkoemkamatko

medvi11
29. júl 2012

SOS jsem slepá a ve vzorníku @animal u jednolícu nevidím odstín 406 tyrkys...může mi některá dobrá duše spočítat, která to je (odspoda, shora...). Vidím tam jen ty 439 a 473 a ať nemám 3 metry podobných...MOC DÍK!
BTW tam zase někdo smazal ten popis, že je to jednolíc...

sufik1
29. júl 2012

@stassy, já jí sem ještě nedávala, jen jsi mě v ní viděla na živo, nebyla nafocená.... takže napravuju a moje nová valeska, co už vůbec není valeska, bo mi ten střih neslušel a musela jsem jí přešít na užší. A potvrzuju, že je potřeba min o velikost až dvě menší. A látka od millera z gypsy kolekce. Od mráze za 149,- nějak jsem neodolala a měla jich tam vzít víc a ne jen na jednu sukni, když byla ve slevě. Už jsou všechny pryč. Ale ještě mám jednu od poppy na balonovku

sufik1
29. júl 2012

@barcav pyžámko super. Jak se mi ten maskáč moc nelíbil, tak tady to vypadá super.

sufik1
29. júl 2012

holky, která jste si ke mě do sloupečku do tabulky od Animal dala 2m smaragdového jednolícu????? moje určo nejsou @terezita, ty jsi hned vedle

terezita
29. júl 2012

@sufik1 ze by? 😀 😀 😀 a nedala jsem ti ho tam umyslne, kdyz tu tyrkysovou tak milujes?? 😀

stassy
29. júl 2012

Já jsem fakt asi úplně marná... můžete mi prosím některá prozradit, kde najdu vzorník látek na hromadku Animal? Bych byla ochotná přísahat, že byl u tabulky, ale teď tam koukám a nic nevidím..

karchinka
29. júl 2012

@sufik1 moc díky za odpověď 🙂 na fotce ten merino úplet z mtx není, tam jsou jenom látečky z USA, většinou PULy... jinak jsem ho šoupla do pračky i s tím bambusem na 50 stupňů a na 30 min a vypadá, že to přežil 🙂 akorát ten bambus vypadá takový kroutivý, co děláte, aby se vám nekroutily ty okraje? všimla jsem si, že ty stříhané okraje byly jakoby trošku něčím zpevněné... nebo se mi to zdálo? je na to nějaký trik? s kroutivýma okrajema jsem už dost bojovala u dadky :D

animal
29. júl 2012

@sufik1 ještě budu příští týden rozesílat, aby si všichnii vše překontrolovali až zjístím tu 100% skladnost.

a jinak nevíte kdáá se vrací Car??? ona si to tam taky naklikala halabala a že to pak zkoukne před uzavírkou

veronik77
29. júl 2012

@animal no, jela na týden, tak asi dneska? 😕

ucitelka70
29. júl 2012

baby, v hromadke animal má také krásne farby kojenecký plyš. Ktorá ste už z toho šili? je ten velúr, alebo skôr ako zamat lesklý? veľmi rozmýšľam, či zobrať na tzv. teplákovú súpravu?
viem, že velúr je veľmi vdačný materiál, na tom nevidieť ani stopy po praní, ako pri úplete... neviem sa rozhodnúť