icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
15. aug 2012

@dankakk gratulujem 😵

lenasss
15. aug 2012

dobré ráno dnes po obědě přeměřím poslední kusy látek a večer bych chtěla nastříhat tak prosím koukejte budu postupně dodávat skutečné metry a potřebuji abyste si některá ubraly kde chybí,protože MTX ted poslalo všeho jaksi málo ☹ děkuji za spolupráci 😀 😀

lenasss
15. aug 2012

jo a co je modře mám už nastříháno co je zeleně sedí jen se poperte s těmi co jsou červeně jinak budu ubírat rovnoměrně všem jinak to nejde 😒

ucitelka70
15. aug 2012

@dankakk blahoželám, s rtg si nerob starosti, bude to v poriadku.
Aj dcéra bola na rtg, tak narazila do nohy gauča, že mala 3 prsty zlomené, rentgenovali jej 3x nohu, a onedlho sa potvrdilo, že je tehotná, takže rtg. jej robili zrejme hned v začiatočnom štádiu. Trošku obavy mala, ale veľmi to neriešila a chvalabohu všetko bolo OK. Bolo to v prvom mesiaci tehotenstva.
A teším sa, do nového domu nový prírastok 🙂 , presne ako má byť.....

maticap.
15. aug 2012

@lenasss ahoj, diky - ano, bavime sa o plastovych patentkach 😵 .

lenasss
15. aug 2012

holky jaký je rozdíl mezi fineribem a patentem?? přišel ten finerib a je bez počesu takový patent si myslím já je to možné nebo to spletly

veronik77
15. aug 2012

@lenasss finerib a hladký patent vypadají stejně, MTX patent bývá v tunelu nerozstřižený... 🙂

lilly2711
15. aug 2012

@komisakpd dakujem. Nie membranu nebudu zmenosvat, ona tam nema co robit, narastla kde nemala, musia ju odstranit. Preto s tym tak cakaju, lebo musia otvorit hrudnik a dat Nellie na mimotelny obeh kym ju zoperuju. Je tam aj velmi dlha pooperacna rekonvalescencia. A ano, za Vianoce by som zabojovala, lebo tie posledne som si odplakala a mam pocit, ze tolko som sa nanaplakala snad za cely zivot, nehovoriac o neskutocnej osamelosti pocas sviatkov.

@papajka7 vdaka, sitie ma ukludnuje a povzbudzuje.
@kuna vdaka

ngvadi
15. aug 2012

čau holky, tak jsem zpátky z tábory, který jsem si zakončila pobytem v nemocnici (podezření na klíšťovku, lumbální punkce, test negativní, zato šílená reakce na samotný zákrok, k tomu nucený zastavování laktace), od včerejška jsem konečně doma 🙂

budu brzo brzičko objednávat toho stoklasu, ale koukala jsem, že tam moc lidí napsaných není, tak se ještě připomínám, ať se vůbec naplní minima, a kdybyste něco chtěli dalšího, směle do tabulky přidávejte;) https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

a pak pošilhávám po výprodeji v mtx, možná bych udělala ještě jednu minihromádku 🙂

katka82
15. aug 2012

Ahojky 🙂
@dankakk moc gratulujeme 😉 a neboj mimi určitě bude v pořádku 😉
@lilly2711 Nelli je šikulka 😉 to je dobře že vám tu operaci posunuli 😉 aspoň užijete vánoce v relativním klidu 😉
jinak holky moooc prosím neměla byste některá tak půlmetřík růžové teplákoviny????????kamarádka chce pro malou růžovo šedé tepláčky 😉 dííky

lenasss
15. aug 2012

jsem znechucena MTX vůbec to nesedí ceny jsou o dost vyšší a metrů je málo jak je to možné?

ngvadi
15. aug 2012

@lenasss vůbec nevím, cos dělala za mtx objednávku, jak jsem mimo, ale nezpomnělas na dph? jinak metry, který tam mívaj uvedený, jsou orintační, nejsou bohužel závazný, často je to trochu šouplý:(

lenasss
15. aug 2012

@ngvadi ted dělám MTX co bylo ve slevě dnes to měřím a bohužel ceny jsou úplně někde jinde než uvádějí asi větší gramáž a už to nesedí ☹

Tímto hlásím že vše doměřeno a zapsáno do tabulky a tak prosím do IP kdo se chce vzdát nějakého toho metru jinak budu ubírat jak uznám za vhodné 😅

piecee
15. aug 2012

holky tak se jdu snad už taky konečně pochlubit🙂)
foto našich nonit...musím teda uznat že je to uplně úžasný střih (moc děkuji Lucjan a Zikie na střih) ty sovičkový byly první jako prototyp nic moc🙂 ale ty s autíčkama už se povedly...asi nejhezčí věc kt. jsem kdy ušila 🙂 (nesmějte se mi jsem amatér 😀 )

ucitelka70
15. aug 2012

holky prosím, čo máte origoš nonitu, koľko cm je predná časť z pásu po rozkrok? a v ? cm sa začína záševok na vrecko? mne sa zdá, že som dala vysoko, dúfam, že viem na A. natiahnuť, je štíhlučký tak možno to pôjde... a pri 80/86 je vlastne aká šírka nohavíc? myslím v bokoch....

zojec
15. aug 2012

@danakk, jeeej aka krasna sprava 🙂 tiez som pred rokom takto zosokovala, ked som zistila, ze som tehu, kedze som bola oficialne nepolodna a b. mame po IVF 🙂 takze "zazraky" sa deju 😀 a moze byt ze maly to citi, chut mlieka sa urcite meni a postupne odchadza.. ja som okolo 16tt nemala skoro ziadne. no napriek tomu sa mala vydrzala prisavat az do konca.. a teraz mi s meme omiela usi v jednom kuse 😠 😖
tie nonita gate su bozske 🙂 su uzke alebo take sirsie?? ja mam doma spagetu, asi na svove pridavky nenechavat, co? sijem jej zvycajne velkost 80 s dlzkou 92-98

jemi
15. aug 2012

Ela byla vyslána s babičkou na procházku a já konečně dodělala set na dovolenou (do manduky) z cliamarnu. Teď už jen zkusit na Elince a narazit patentky 🙂 jinak střih z ottobre špatný, i bez dcerky jsem zužovala hodně a myslím, že jsem mohla víc- jak bodýčko, tak kalhoty. Přidávám i fotky, které naznačují, že se moc dobře nešilo-celou dobu jsem srovnávala napětí a dělala všechno možné aby se to odstranilo, ke konci to bylo lepší, ale né úplně.

sinala
15. aug 2012

@piecee pěkné, hlavně ta kombinace s autíčkama, ještě jich trochu mám, tak snad mi to vyjde až je budu šít 😀

maly_prcek
15. aug 2012

Ahojik holčiny,
vůbec teď nestíhám dočítat ani se kochat... ☹ Děláme zahradu, terasu...

Měla bych jeden dotázek - NEJSTE NÁHODOU NĚKDO OD KOLÍNA (Velim) nebo nejezdíte tama???? Tam je totiž velké zahradnictví a mají tam dříšťal, který moc moc sháním a nikde ho nemají a oni ho tam mají, ale nezasílají... Tak kdybyste mi náhodou někdo uměl helfnout, byla bych vám moc vděčná a odměna by byla jistá 😉
Dík moc.

kuna
15. aug 2012

@sufik1 nebo kdokoliv jiný, kde se dá koupit síťovina, taková ta, co z ní sufik šila pytle na hračky na písek? Taky bych radši takový pytel, než igelitku z Tesca 🙂 A ještě, Sufi, jak jsi šila ty tašky na nákup z kočárkoviny, jak tlustá ta látka je ve srovnání s takovýma těma šusťákovýma taštičkama, co se složí do maličké kapsy a hodí do kabelky? Je to fakt tak tlusté, jak látka, co je na kočárku? Ty šusťotašky mi vyhovují moc svou skladností, ale už se mi několikrát prorvaly (naposledy to odnesla 750l flaška rajčatové passaty, dovedete si ji představit na dlažbě v obchoďáku 😀 ?). Bojím se, že z té kočárkoviny mi to zabere půlku kabelky.

crawler
15. aug 2012

@lenasss tak já zatím dělala ty dvě megahromady mtx a stalo se mi to pokaždé, ale je fakt, že jen u části artiklů a druhá část zas vyšla naopak levněji, tak to bylo v závěru šul nul...nicméně jo - dělají třeba trochu odlišnou gramáž nebo šíři látky a pak je cena jinde...jestli Ti to ale vyšlo u většiny artiklů, tak bych si jim asi postěžovala - ať to aspoň vědí a upraví parametry na e-shopu...

ngvadi
15. aug 2012

@kuna já šila pytlíčky jako organizéry na prádlo do stanu tady z toho: http://www.bedimex.eu/sitovina-pad-mf04-s-145-c... je to taková hrubší síťovina, ale na hračky určitě v klidu!

maru1453
15. aug 2012

@maticap. ahoj ja pouzivam jedny klieste maju dva nadstavce na menise aj na vecise patentky a maju ich aj na deti v bavlnke ja ich mam odtial aj tak pouzivam len jeden druh patentiek

maru1453
15. aug 2012

@sufik1 ahoj aky strih pouzivate na tie plienky ?ta ruzova nema chybu ja som svoj strih niekam schovala a nemozem najst 🙂

lenasss
15. aug 2012

@crawler jenže to co jsme objednávali ted to je teda fakt síla ceny stouply u všeho spíš mají vážně špatnou gramáž napsanou protože jsem to vše ještě vážila a to sedí podle faktury ale jak jsem psala ty metry tam nejsou co by měli být. 😒 Já už to neřeším už jsem s tím zabila celé dopoledne

Jinak holky jestli něco nebudete chtít kvůli ceně pochopím to a nechám si to.
A jak psala daisyry poslední hromada kterou dělám 😠 na dloouho 🙄 🙄

lenasss
15. aug 2012

ještě to upřesním poslední hromada z MTX ......

kuna
15. aug 2012

@ngvadi diky, doufala jsem, že někdo řekně, že se to dá koupit třeba v obi, jysku, bauhausu...nechce se mi dávat za poštovné to samé, co za látku 🙂

ještě jsem našla na mmb, ale bojím se, aby to nebylo moc jemné/tenké, když je to určené na podšívku http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=28581879&tab=5

petkasv
15. aug 2012

@dankakk gratuluju, tak ať je všechno v pořádku, ono určitě bude, věřím tomu 🙂

lucijan
15. aug 2012

@piecee dyk jsou parádní 🙂
@zojec Rozárka rozhodně není špagetka, spíš puclík, šila jsem jí tu velikost, co by jí teď být tak tak - ve dvou letech 86/92, a to má některý věci už větší, a přidávala jsem jí na švy, a jsou jí v pohodě, jak jsou přes boky trochu rozšířený a na zadečku nabraný, tak má i rezervu. Na hubený dítě bych udělala asi spíš menší nebo bez přídavků, a prodloužila

petkasv
15. aug 2012

@lilly2711 jsi statečná a malá taky, mám husinu z toho co tu píšeš, ale věřím že to zvládnete, už jste hodně daleko, malé se bzry uleví, až bude v úplném pořádku 🙂