icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
20. sep 2012

@veronik77 no, to naše děti budou mít na tyto účely svůj PC. Máme tu starých Notebooků mraky. Na manželův PC nesmím ani já! (nekecám!) A to jsem v PC dost zkušená uživatelka. Ale prsotě zastává teorii, že PC je pro něj alfa a omega života (myslím hlavně pracovně, má tam všechny svoje vědecký výpočty, drahý programy a sám PC byl drahej) a nesmí na něj nikdo sáhnout... On na můj leze, a mě to s... ale pak přijdu prstíčkem škemrat, když se mi něco pos... 😀
Pohádku si tedy tuhle Mína chtěla tady pustit taky, bože, jak si myslí ty děti, že budou samostatný, co 😀
A mám teda novou výmluvu - když budu mít v tabulce 30 tun za 30 tisíc, tak to já ne, to Mína! 😀

@lenasss hele, já nemůžu věřit, že lidi by byly tak primitivně zlý přece??? ale smazat celej sloupec to je fakt už taky divný:( Mě teda z hodně tabulek v minulosti taky někdo vymazal:( Já jsem nikdy nic nesmazala, tak ani nechápu, jak to ty lidi dělaj jako nehodou? Přece neklikneš na celý sloupec a nedáš kliknutí myši a tam nevybereš "smazat celý řáde" omylem???????????????????????
Je to fakt celý divný...

@terezita ty jo, díky za uklidnění, ale hele, tak špatně jako ty na tom teda fakt nejsem! Růžovo-fialovou tuniku, to musela bejt sakra šlupka!
Mě dneska zase palice ofoukla, ty vado, předevčírem jsem byla ve městě v letních šatech a dneska v mikině z flízu a bolí mě hlava, jak fouká ledový vítr 😝 To mám chodit v září už v čepici??????

animal
20. sep 2012

@macin73 a ty jsi už v tabulce, poud ano mám tě v adresáři a mail ti příjde

ngvadi
20. sep 2012

@macin73 @kuna, já slintám po šedivý lamě (nemáte někdo?), ale ta limetka zní taky lákavě... růžovou asi ne... macin, ty jsi z prahy, že bych si pro to někam došla? posílání poštou by to děsně prodražilo, to bych si ji asi odpostila...

a MYLLY, MYLLY, už se toho někdo ujměte!

lenasss
20. sep 2012

tak ještě jedna pro Mikyho

maly_prcek
20. sep 2012

@caramilla Zrovna včera MM prohlásil "Začal nám podzim - dělníci vedle na baráku už chodí v mikinách..." 😀 A dneska už má půlka i čepicu!

maly_prcek
20. sep 2012

@caramilla Peti, tu oblednávku galanterky k zipové objednávce si mám vypsat do toho políčka nebo naklikat na fleru a ty to pak přibalíš nebo napsat do mejlíka.... Aby ses v tom vyznala...

veronik77
20. sep 2012

@maly_prcek Hanička dnes po cestě do školy prohlásila:" Už nastal podzim - listí padá a všechny krámky se zmrzlinou už jsou zavřené, maminko." 😀

zabza40
20. sep 2012

@caramilla Viděla jsi ten kšilt u té PD na fléru? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 je děsnej 😠 😠

evaon
20. sep 2012

V lete som skoro nic nesila, len som obdivovala vase krasne vytvory. S nastupom chladnejsieho pocasia a bliziacej sa dodavke noveho softu - ktora je aj napriek nepriazni okolia zachranena 😉
Som bola nutena nieco zacat sit, aby som aj MM dokazala, ako nutne potrebujem nove latky 😉 Tak zatial nohavice, bundu mam uz nastrihanu, ale netusim, kedy sa k tomu dostanem.

zabza40
20. sep 2012

Kde vzala ten potištěnej soft????

terezita
20. sep 2012

@veronik77 vsechny kramky se zmrzlinou zavrene byt nesmi!! jdeme v nedeli do mesta na zmrzku.. 😀 ale jinak s tim podzimem ma bohuzel pravdu.. chjo..

veronik77
20. sep 2012

@terezita Neboj, v Praze, tam jsou určitě otevřené celoročně 😎 . To jen my venkovani už zatloukáme okna a ucpáváme je mechem 😀

veronik77
20. sep 2012

@zabza40 no - kšilt nic moc, ale hodně se zlepšila - asi i co má ty nové střihy a postupy od Bear

terezita
20. sep 2012

ten ksilt je fakt desnej... 😝

macin73
20. sep 2012

@animal ok, díky moc!

macin73
20. sep 2012

@ngvadi Manžel jezdí denně do práce do Prahy, tak by to nebyl problém... mám i tmavěšedivou, jde o to, kolik bys chtěla?

palosek
20. sep 2012

Tak...za 24 hod od dodání...vše přeměřeno 😝 😝 😝 Info mail odeslán....jestli vám nedošly fotky...tak tady......ale asi byl nějaký pokapaný objektiv...pardon 😅 ... Nevím, jestli dočtu jen ty 4 strany 😀 😀 😀 Ještě kuknu na IPčka 😉
To jsou ďoury na W výplňku...ale jinak je to teploučký matrošek...sice se na mě moc nedostalo, ale tohle si objednám příští měsíc 😀 😀 😀 jestli ještě bude 😀 😀 😀

macin73
20. sep 2012

@palosek to je MAZEC 😨

palosek
20. sep 2012

@macin73 ...makačka, ale ty materiály jsou tak úúúžasné 😀 😀 😀 😵 😵 😵 😵

ngvadi
20. sep 2012

@macin73 píšu IP!

animal
20. sep 2012

to je mazec ten šilt 🙂

kuna
20. sep 2012

@palosek síla...a jsou přebytky?

palosek
20. sep 2012

@kuna přebytky...jak co...třeba patent lilek a béžový...něco bude...ale oni to šidí jak "cyp" 😠 😠 😠 Třeba u Finu http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... píšou 3m do kg a prdlajs....píšou, že poslali 3,2kg...a po přeměření toho je jen5,5m......a kde je do 9m????...ještě to zkusím zvážit... jestli to odpovídá.... chjo...a je tak pěkný, zas na mě nic nezbyde...příště tak o 2kg objednávat víc...u mtx .

laeela
20. sep 2012

@evaon Ta zelenočerná kombinace je parádní a super vymyšlená, já mám v plánu tyrkysovočernou, ale takhle by mě nenapadlo do poskládat. Fakt super. 😵

malamargaretka
20. sep 2012

...nevie niekto, kde by som nasla strih na taketo nieco (vzadu to je ako trpaslikova ciapka)?? dakujem

kamishek
20. sep 2012

@palosek ty vado, to je mazec, tohle mi dorazit domů, tak mě muž asi rovnou vystěhuje 😀

laeela
20. sep 2012

@caramilla já teda nechci být nějak hnusná, páč ono nápady se kradou všude a nikdo nemá patent na nic. Ale jestli ti napíše, že aplikace na té lama soupravě neokoukala od tebe, tak padnu do kolen. 😀
A jinak teda já šiju křivě, ale neprodávám, u ní je fakt hodně vidět i na těch malých fotkách, co je od Bear a co šila ona. 🤐

palosek
20. sep 2012

mějte se....možná v noci nakouknu... 😉

jieff
20. sep 2012

@palosek než jsem stihla otevřít tabulku a kouknout co ubrat, bylo všechno vyrovnáno, holky jste rychlejší jak blesk!

kuna
20. sep 2012

@palosek aha, no to jsou mrzáci..prosimtě, kolik poslali toho přírodního bio oboulícu, sedí to? Já jsem teď objednala pro sebe a pro pár holek, co se přihlásily, bio oboulíc s kytičkama a mám strach, aby toho nebylo málo, mám to vypočítané přesně ☹

Jinak patentů mám dost, tak asi ušetřím 🙂