Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@veronik77 Já jsem nakupovala na těch detskeboty.cézet - jestli si to dobře pamatuju, tak ceny byly stejné, ale oni mají v kameném obchodě věrnostní program, se ketrým by mi to vyšlo levnějic než přes e-shop (za nějaký větší nákup je tam tuším procentuální sleva, na eshopu sbíráš zase jakési hvězdičky)... Ale zas nemuset se táhnout do obchodu a přemlouvat Davídka k obouvání je lákavé (ho baví si obut tak maximálně dvoje boty a když mu dáš vybrat, tak se mu budou líbit kecky s nějakým připitomnělým obrázkem) 🙂
@ucitelka70 @barcav @kuna @anastazieb @zojec @schnek
baby tak skoda ze ste sa nedohodli 😀 ci pridavat na svy alebo nepridavat...uff...pomerat..to bude tazsie...prvykrat idem robit podla original strihu a niekto tu parkrat spominal ze OTTOBRE veci sedia perfektne...
moje deti su tiez chuducke...tak teraz neviem, vyberat aktualne velkost ci nie..pridavat ci nepridavat.... 😎 😒
@komisakpd abych pravdu řekla, příliš jsem to nezkoumala. Koupila jsem si kopírovací rádýlko s křídou, který rovnou odměřuje přídavek, takže potom vím, že mám jet 1cm od kraje. Nebo si to překreslím na jednoduše položenou látku bez přídavku na rub a pak to špendlím a šiju po čárách 😉 Ale asi by to šlo i tak, bude to chtít přeměřit, o kolik je ten větší střih větší a případně upravit 😉
@komisakpd taky záleží, co máš za stroj... jestli OL (jako já), který dělá švy asi 0.5 cm, tak na švy nepřidávej (zvlášť u hubených dětí), pokud ho nemáš a šiješ dál od kraje, tak přidej 1cm.
Mně se ty velikosti zdají spíš větší, ale mám hubené podměrečné dítě, které má ve dvou letech velikost 86 😀
Na švy rozhodně přidávat! Ono totiž nejde jen o velikost oblečku, to by se je ještě dalo nepřidat, ale když nepřidáš třeba u nakládaných kapes, pásku atd., tak budeš v loji, pásek ti vyjde třeba o 2 cm užší, než by měl být, kapsa jak na panenku atd.
@komisakpd premeraj s niečím, čo je na dieťa dobré - teda nohavice - aj dlžku aj šírku nohavice, pri tričku tiež, aby zase nebolo veľmi široké, no závisí aj od materiálu, z čoho šiješ, ja som šila body z 1/2011 také preložené, a veru nepridávala som vôbec na švy a body sú z elastického materiálu, budú Alexovi aj o tri roky dobré, sú mu voľné trošku, ale zato dlhé dosť, ked má rozopnuté body, tak má po kolená xixix, z niečoho 86 sú akurát a tieto 86 sú veľké, ale nositeľné...
nemate niekto tuto fixu
http://www.textilmania.sk/home?page=shop.produc... ?
skusila som nou popisat stare tricko a ani po 48 hod. ciary, ktore mali zmiznut do 24 hod. nezmizli 😅
@lucijan ty brďo, ty jsou fakt úplně profi, krásný! Ty si prosím tě otevři pánskou konfekci, modela máš super, nápady taky a šití profi! A střih chci taky, co je to za burdu? Třeba jí seženu v knihovně🙂
A manžel je teda dobrej narcis, že se nenechá ani přemlouvat, toho mýho fotím jen tajně zezadu a to ještě kdyby se dozvěděl, že ho někde zveřejňuju, bylo by to na rozvod... ale je pravda, že taky vypadá jinak, no ... 😀
@kuna @sufik @daisyr my nestěhovali do jinýho pokoje, postel má na místě postýlky a stále v ložnici 🙂 odpolední spaní paráda, párkrát přilezla ke mě do postele ale vždycky jsem jí strčila k ní v spala do půl třetí 🙂 a večer taky dobrý, určitě v tom bude pokračovat z postele je tak nadšená, že když přišel můj brácha vzala ho za ruku a řekla poď 🙂 a ukázala mu jí a všechny plyšáky v ní 🙂 usínala v noci vždycky sama a povídala si s plyšákama v tom pokračuje stále 🙂 postýlka stojí na místě kde bude stát mimino a je to kousek od ní, ona to vůbec neřeší, jo a když se odpo vzbudila byla ráda, že mohla přijít ke mě, takže si myslím, že dobrý 🙂
@daisyr jak se cítíš?
@petkasv tak to je super. My taky zůstaneme v jednom pokoji, už od miminka spí v dětském a já s ní, mám tam postel. Do ložnice se nám totiž vejde postýlka jen velmi nepohodlně, ale až se mimčo narodí, tak se to bude muset nějak zkousnout. Nevím, jestli by zvládly obě děti spát v jednom pokoji, jestli by se nerušily. A komplikuje se to tím, že manžel má v ložnici i pracovnu, takže tam mimčo přes den nebude moci spát. Nejvíc se těším na to, až budou děti spolu v pokojíku a já zase zpátky v ložnici, už jsem tam nespala skoro dva roky 😀 😀 😀 😀
@kuna já sem připravená že zezačátku budem třeba všichni v naší v posteli, ale co zmakli to jiný, zmaknem to taky 🙂
já si nedovedu představit nespat v ložnici na své posteli 😖 to si dobrá, ale chápu, že třeba jinak to nejde 🙂 stejně tak jako u nás to nejde abychom B. šoupli do pokoje a nechali jí tam, vzhledem k tomu, že máme pokoje v patře a ložnici v přízemí, tak si to u dvouleťáka nedovedu představit 🙂
byla jsem s Ondrou v Tescu - šli jsme pro plech na muffiny a k těm se prochází kolem galanterie, kde měli vystavený i nějaký šicí stroje. Koukala jsem, co umí ten, co ho mají za 500,-, a Ondra mi povída:" Mami, pojď, žádný stroje už nekupuj, už jich máš doma dost." 😀

šmankote, snažím se vás dočíst, aby mi náááhodou neuniklo něco veledůležitýho 😀 Už jsem zmákla 10stran a dalších 30zbývá - jste děsný kecky 😝 🤐 . Pak vám hodím nějaký fotečky, jak jsme se měli v Alpách - psychicky jsem si odpočinula a fyzicky.... 😎 jsem si teda dala do těla 😀