Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@laeela se neomlouvej, to je můj humor, super 😀 😀 😀 😀 😀 Hele, ale jsi telepat! Fakt! V noci v 01:00 jsem bundu došila a byla jsem strašně nadšená, tak jsem si říkala (jak kdybych byla ožralá) "to bych byla asi fakt šílená matka, kdybych jí teď vzbudila a tu bundičku jí zkusila" ha ha ha ha ha 😀 😀 😀 😀
Ale ráno ona budí nevybíravým způsobem mě 😠
@vevercam šifonovou stužku jsem si na to včera v noci taky objednala, měla jsem jí v košíku na fleru už 3 měsíce, ale lilly tričko mě vyprovokovalo kliknout OK. Musím našít na zimu Míně tričko.
Mám to už půl roku nafocený ve fotonávodu...
Já to dělala tak, že jsem si stužku zřasila na rovnostehu /volnou nití/ a pak jsem to šila tříkrokým cikcakem furt dokola...
hlasujte v tabulce, jsou tam změny - na štítky.
Dnes se tu taky vmísím s dotazem na botky... Na šití nemám teď, bohužel, vůbec čas, přitom na chladné dny nemáme ještě vůbec sortiment teplejšího oblečení... Zpět k botám, nevím, jestli to byla @terezita, nebo kdo to tu někdy v létě psal, že má dítko s vysokým nártem? Můžete mi některá napsat značky botek, na které se mám při koupi zaměřit? Čeká nás koupě prvních botek, ve kterých budeme snad už konečně pomalu ťapat. Navíc mi dr. řekl, že malý hodně při stání vybočuje nožičky do stran, tak ať zapomenu kupovat obyč. bačkůrky, ale spíš něco na ten způsob sandálek na léto, kdy je hodně zpevněná patička. Takže nás čekají pěkné výdaje. Díky za tipy.
@bordino já si vzala k ruce návod od OL a pustila video od brotheru /odkaz mi hodila @petkon na druhé diskuzi včera 😉 / a vcelku to šlo - stručně - dát patku na slepá steh, vyndat pravou jehlu, poštelovat napětí dle látky a pak látku přehnout a šít tak, aby se jehla vpichovala blízko okraje, poté látku roztáhnout a steh vyrovnat...ten flís zrovna na to není asi úplně ideální - je dost tlustý a tak to šití bylo vcelku problematické 😝
@jemi podle toho, co jsem vyčetla a čím se řídím, tak se doporučuje nadměrek 1-1,5cm (asi 5mm pro pohodlný pohyb nohy v botě a zbytek rezerva pro růst), ale zase zima je ještě v nedohlednu a těmto mrňouskům roste nožička fakt rychle 🙂 - teda aspoň těm našim rostla 😉 (nejsme vůbec tabulkoví, ale náš Tomík v necelých 2 letech má vel. 25 🙂 , zimní v roce měl 21 a 22
@vevercam jj, já teď kupuju na zimu (jako fakt mráz) nadměrek 1,5 - 2 cm (jednak rychle roste noha, jednak ponožka a v zimě je dobrý fakt ten nadměrek, aby neprochladl prstík), v létě stačí 0,5, max 1 cm, ale v zimě určitě toho 1,5 - 2 cm do foroty, když se boty kupují dopředu. Teda mám první dítě, tak nejsem zasloužilá matka, ale zato kupuju boty výhradně na MMB 😀
Jinak teda za mě určitě membrána a vyteplené. My máme většinou boty takové ty zavazovací nebo "hezké" a pak sněhule, pro chodící dítě na zimu musí být dvoje až troje boty, víme proč 😀
prosím Vás kočky, máte daktorá strih na klasickú ušanku? zvnútra bundička - taká lama alebo baranček a zvonka - nepromakové - napr. soft alebo šušták?
@vevercam tak tu taky hledám čelist pod gaučem, kam mi spadla, ty aplikace jsou dokonalé! Pyžamko úplně pozvedlé na jinou úroveň!
@kveta007 já můžu doporučit Superfity, máme je na doma i na ven a v nejbližších letech nehodlám jinou značku kupovat. Jsou pevné, krásně měkké, na rehabilitaci už nám je několikrát pochválili. Na doma teda nosí taky ty sandálky, teď jsem zjistila, že S. dělají i bačkorky, takže chci pořídit do školky. Vzhledem k tomu, že bude chodit na dopoledne dvakrát týdně a z toho nějaký čas ještě budou venku, tak by to mělo být v cajku.
Jinak jsem četla, že prý ty S. mají dobrou membránu a lidi si vystačili na zimu i s jedním párem, že nepromokly. No, to nevím, koupím a uvidím 🙂
@vevercam no ja mozem napisat len moju verziu 😀 kedze ja som tricko zo Zary ani nevidela a tricka od Caramilly nevidim detailne, takze tie moje su cira improvizacia 😀 😀 😀 . Ja som mala kupene asi tri sirky sifonovej stuzky, ale nakoniec najlepsia je max. 2cm sirka a na jeden kvietok som potrebovala medzi 2-3 metre. Stuzku som rucne stehovkou prestehovala a zriasovala, potom si si zobrala kus filcu ( neviem ako sa to vola spravne felt anglicky, pouziva sa to na aplikacie, nepara sa...) a zacala som prisivat od stredku kvietku a postupne som krutila ako slimacika, len som si noznickami kazdu chvilku upravovala to riasenie, aby bolo rovnomerne a nekrutilo sa na druhu stranu. Na koniec som to dva krat zohla dovnutra a este jednu stranu do trojuholnika a zaposila. Vystrihla som filc popri kvietku, som si odhrnula stuzku a nechala cca 0.5cm a po tom som to prisila na tricko. Caramilla to asi ...teda urcite robila inak podla mna, neviem, mne to slo takto, netrvalo dlho a nebolo to ani extra narocne, tak mne to staci. Urcite by to slo aj prisivat hned na tricko, ale takto mi to prislo pevnejsie a zaroven mäkke a ohybne, stuzku som prisila ako prvu, aby som koniec skryla pod kvietok. A stonku s kvietkom som si vybodkovala miznucou fixou v bodoch, aby som nesla do bludu. Tak vela stastia... 😉
@kveta007 za nas taky urcite superfity (jedeme v nich od prvnich botek). ty jsou krasne prostorne, tam by se mel vejit. jinak treba geox jsou naopak uzsi..
on je ale problem cesky trh vseobecne.. tyhle zahranicni firmy delaji detske botky v ruznych sirkach a vyskach nartu, jen se sem dovazi zkratka jen ta jedna nejrozsirenejsi nebo nejobvyklejsi sirka/vyska modelu..
ono ty botky co jsem drzela v rukou (a ze jsem jich okoukla hodne) jsou nejprijemnejsi prave ty superfit, elefanten a richter. ty maji nejmekci podrazku, coz je pro takhle male ditko zaklad. kvuli tomu nemam treba rada fare, ac boty opticky nadherne, ale jsou o doost tvrdsi..
ještě ad štítky - moc moc prosím @lolelole a ostatní grafičky, zda by ještě mohly zkusit návrh na ʺhandmade... with LOVEʺ podle tabulky je o tento slogan docela zájem, ale zatím ještě není návrh .... jinak obdivuji všechny vaše dosavadní nápady, já na to bohužel nemám ty správné buňky 😵
potřebovala bych radu bude dobře sát vkládačka 11*60cm kde bude 1xbambusový flis 1x froté a jako dotykovka velur? bude to stačit nebo to udělat jinak? froté myslím dadku
Tak jsme se taky chlupatili, včera nastříháno a teď o poledním spaní došito.
Čepice- dělala jsem tu nejmenší a zapoměla na přídavky na švy, teď je nám akurát, příště poupravím střih, zkrátím uši a udělám ji delší vzadu.
Šála- budu dělat ještě jednou, protože jsem ji střihla děsně krátkou, tak jsem ani nezdobila
Vestička- ottobre 1/2010 střih 8, trochu upravený, ještě musím upravit delku podle dcerky,m poutka na knoflíky podle vypasování a aplikace
Moc bordelu nebylo 🙂 to spíš teď při zkoušení
holky viděli jste toto?http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

ahojky🙂 tak jsem zkoušela šít plochý steh na OL. Má to ještě dost rezervy - není to až tak lehké, jak se zdá. Flísový rolák pro sestru kamarádky - vel. cca 140, střih vlastní...