icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
5. okt 2012

@lilly2711 já taky dávám 2cm a dávám to rovnou na triku (páč já doma origoš od zary mám a tam to dávají rovnou) 😀 😀 ale jinak je to podobný

zikie
5. okt 2012

@caramilla já bych moc stála o cik cak mama factory do švu....

lilly2711
5. okt 2012

@caramilla no ked to nacvicim, tak pojdem rovno na tricko, 😀 😀 😀 ale mam otazku....ako to riasis? treba nejak zmenit nastavenie stroja? ci nejaky konkretny steh, ci ???Lebo ja mam brother innovis 950D a tam sa neda nastavovat stehy manualne... 😝

ucitelka70
5. okt 2012

@lenasss super, krásna látka

boudova
5. okt 2012

Tak mě teda nadchlo tohle:

anielik
5. okt 2012

Ahojte,

mozem Vas poprosit o tu tabulku na "handmade " stitky 🙂 dakujeem 🙂

kveta007
5. okt 2012

@sinala @terezita @kuna Díky moc za tipy, zkusíme vyrazit zítra po nákupu do města a snad nějak to naše malé kopýtko obujeme. 🙂

ucitelka70
5. okt 2012

@lenasss jemine, tú traktorovu látku by som brala......

ucitelka70
5. okt 2012

@dankakk tak toto je vložka do autosedačky https://www.modrykonik.cz/fotoblog/l.k.p/album/...

crawler
5. okt 2012

@kveta007 Pegres jsme měli - celokožené na podzima jaro - byly super! pevný opatek,a le celkově botičky poddajné. moc doporučuju.

palosek
5. okt 2012

@boudova ...hele a už mají zas beránka http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 😝 😝

mitape
5. okt 2012

@jemi
@ucitelka70
@palosek baby ďakujem vám pekne. ešte jedna otázočka: nemáte link na tlačené strihy z ottobre? našla som krvopotne a neuložila 😒 ja mám dnes namiesto deň úsmevu deň blbec. ☹
máte tu pekné oblečenie pre detičky. keby sa mne tak chcelo ako nechce. 😀

piecee
5. okt 2012

@palosek jo zapomněla jsem poděkovat za látky..děkuji moc🙂

@ucitelka70 díky moc za info ohledně patky🙂

palosek
5. okt 2012

@piecee jsem ráda, že došly v pořádku..... 😉

anastazieb
5. okt 2012

@mitape ottobre střihy k vytištění nehledej, jsou stejně k ničemu, papíry pak k sobě nesedí a ten střih se pak změní a nesedí to. Ozkoušeno na softshellce ☹ To už je lepší si koupit pár starých čísel a ty věci jsou víceméně to samé 😉

mahafi
5. okt 2012

KOnečně jsem po kouskách došila kalhoty/ tepláčky, samostatná prvotina se střihem (burda 2/2012). Jsou podšité, aby byly trochu teplejší, ta fotka není nic moc, ale na modelka nebyla na focení příliš naladěná 😀. Přijde mi, že to vypadá, že je každánohavice jiná, ale ve skutečnosti není 🙂. Ještě dávám foto bryndáčku, nic světoborného 🙂

mahafi
5. okt 2012

@kveta007 my jsme dneska ulovily v lékárně Protetika a zdají se mi fajn.. Vzala jsem sandálky na doma a na ven plný celoroční botky. Oproti minulým dpk jsou krásně měkkoučký, jak vnitřek, tak podrážka. Měla jsem políčeno na superfity, byla na cestě pro ně, jenže jsem zašla do lékárny pro křupky a došlo k neplánované změně plánu 😀 😀 😀. Madlí v těch nových botičkách chodí nádherně, v těch dpk jako kdyby měla lyžáky.., děsný botky.. 😠
Přeju dobrý a úspěšný lov 🙂

caramilla
5. okt 2012

@lilly2711 no, jak se rasi, jedna nit povolena a druha utazena a pak se to stahne. Ale mam pocit, ze se mi to rasilo automaticky samo, jak je ten tyl klouzavy, tak jsem jela a hned se to stahovalo. Ale vzdycky utahnu jednu nit. To ti nejde nastavit? Ja mam klasicke kolecko, kterym reguluju napeti horni nite a tim to stahuju a povoluju, to staci.

Jeste jeden gr. navrh na cerne logo s napisem mamaFaktura, kdyby se hodne libilo a hodilo, tak pridam jeste do tabulky, ale prijde mi, ze tech mamaFactory atp. mame uz hrozne moc. Ale treba nadchne.

mitape
5. okt 2012

@anastazieb to áno, detská móda sa moc nemení. ja mám doma len burdy ale už staršie. tu ako vás potichučky čítam a závidim, ste pisali že šijete z ottobre, som pohľadala a pekné veci našla a ešte aj látky na nete. už sa len dokopať k tomu to vystrihnúť (čo ma nebaví 😀 ) a ušiť, to radšej 😀

mima2011
5. okt 2012

@lolelole @caramilla mě by se líbilo to mamafaktura s cik cakem trochu v obměně a to jako štítek do boku. Z jedné strany trojcikcake (přerušovaný entl) dvoubarevně MAMA včetně čárek u A a u druhého A jakoby zapošití tak, aby to působilo jako ušité vyšívací nití a z druhé strany MANUFAKTURA černě napsané psacím stejně jako u té Faktury s obrázkem ruky( např. ta jako zavináč co už tu byla u nějakého návrhu) v barvě trojcikcaku nebo třeba obrázek látacího stehu(laty) 😉 ...doufám, že je to trochu srozumytelné, nejsem žádnej spisovatel a pokud se vám nápad nelíbí tak dělejte jako bych nic nenapsala 😅

season
5. okt 2012

@mitape strihanie neznášam najviac na svete 😝 už som vám to tu dlho nezabordelila fotkami 🙂

laeela
5. okt 2012

@season Tak s těmito kapsami jsem se dnes mordovala taktéž a nemám to tak hezké jako ty. 😉 Akorát ve velikosti 164 pro nejstarší dceru. 😉

season
5. okt 2012

@laeela prvé sa mi tiež až tak nevydarili, ale potom som ten patent viac natiahla a krásne sa to tam vytvarovalo, už som to strihala od oka, ale teda prišiť to o pás, mal OV čo robiť, boli to miestečka so 7vrstvami, ale tá elastická teplákovina z Rumitexu je skvelá!

kuna
6. okt 2012

@season moc hezké, já se na tyto tepláky zrovna taky dívala v ottobre, možná taky zkusím.

@caramilla logo hezké, ale barevně mi přijde smutné. Bylo by ale super, kdyby šlo takhle udělat reflexní. Stejně jsem zvědavá, jak to se štítkama dopadne, které návrhy vyhrajou 🙂

@mahafi tyjo, jestli toto jsou jedny z prvních výrobků, tak super! Jsi měla vidět ty moje 😀 😀

A taky si zaspamuju, fotky triček do školičky a softshelly ve dvou velikostech, jedna teda asi na příští rok. Jen jsem ty větší celkem odflákla dole, je to křivě prošitý, budu muset znovu. Štve mě, že mi nejdou hezky barvy. Foťák mám, myslím, dobrý, ale já si snad budu muset na to šití koupit zrcadlovku 😀

mahafi
6. okt 2012

@kuna Díky 😅 , to potěší 🙂.

laeela
6. okt 2012

Ty bláho, našla jsem si na Fleru naprosto dokonalé boty, teda až na ty prachy, ale cenu chápu.
http://www.fler.cz/zbozi/zimni-botky-zorka-2518504

mahafi
6. okt 2012

@laeela Ty brďo, ty jsou.. v mém čísle by asi stály milion 😀.

boudova
6. okt 2012

@laeela ty jsou teda!!!!!!

laeela
6. okt 2012

@mahafi no mám malou nožku, tak mi budou ležet v hlavě. Hlavně s tou ovčinou budou luxusně teplý a to já ocením. 🤐