icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
7. okt 2012

@lilly2711 to je nádherný 😵
já jsem ušila tepláčky a soupravičku, místo patentu jsem použila finerib, ale není to ono, je to hodně silný a takový tuhý, ale hezky to ladí 😀

zojec
7. okt 2012

@lilly2711 waaaau 😉 kraaasa

volpaia
7. okt 2012

@alinn Taky myslím,že ten první návrh byl nejlepší, ty čárky u A tomu berou lehkost. 😉

alinn
7. okt 2012

@caramilla myslíš, že by se nenaplnilo minimum jak u čitelného tak nečitelného štítku? Myslím, že o tento návrh byl zrovna velký zájem....(ujistit se nemůžu protože mi nejde otevřít tabulka - chyba je na mám přijímači 😠 😀 )

alinn
7. okt 2012

@volpaia jojo 🙂
🙂 tak mi došlo že jsem docela vtipná..upravím návrh a potom lobuju za jeho původní variantu 😀
Ale kdyby se mi ta má úprava nelíbila, tak s tím ani nepřijdu 🙂 A asi bych to opravdu vyřešila tak, ať si každý vybere co je mu bližší 😎

papajka7
8. okt 2012

@lilly2711 zase si nesklamala,nadhera 😵 super uz mas poriesenu zimu,ja este ani jesen,pomooooc nestihaaam ☹ 😠

papajka7
8. okt 2012

@barcav krasna supravickaja na patent davam bezne fin a spokojnost 😉

kuna
8. okt 2012

@lilly2711 to je nadhera, ja zase nemam slov! Chtela bych jednou sit tak, jako ty 🙂

@barcav taky moc hezky! Ja teda patent/finerib stridam podle toho, co mi zrovna ladi, pokud to neni patent siroke zebro, ten se na lemy nehodi.

lenasss
8. okt 2012

@barcav já myslím,že to není finerib ale oboulíc co tenkrát brala @crawler tuším z MTX a ten je tedy na lemy opravdu tuhý a ještě nepruží co ale jinak krásná souprava asi se inspiruji 😀 😀 😀

lenasss
8. okt 2012

@lilly2711 opět nádhera ty jsi normální kouzelnice 🙂

evaon
8. okt 2012

@lilly2711 Je to prekrásne 😉

piecee
8. okt 2012

@sinala super děkuji moc ....já se chci prvě přidat k objednávce z tohoto obchodu tak jsem si nebyla jistá🙂ještě jednou díky

piecee
8. okt 2012

@barcav ty jo krásná teplákovka..btw:to mi řekni kde jsi ten finerig sehnala přesně takový pruhy potřebuju mužovi na bundu 😀

piecee
8. okt 2012

holky OT kde kupujete vliesofix prosím?

argo1
8. okt 2012

@lilly2711 tak to mi spadla čelist. úžasný komplet a parádní zpracování.! taky bych tak jednou chtěla umět šít🙂

sufik1
8. okt 2012

@lilly2711 tak kompletek úžasný.
@barcav na tyhle tepláčky už mám střiženo asi 14 dní, ale nějak jsem totálně líná a nejsem schopná to ušít.
@jam3 tak mám poslat já tobě co chci, zas tak moc toho nebude...

piecee
8. okt 2012

@palosek tak jsem si chtěla ukrást od tebe střih na ušanku a nejde mi to stáhnout:(

sinala
8. okt 2012

@piecee na postaramesee, ale teď mají vyprodáno, pak má ještě ragos

sinala
8. okt 2012

@piecee jj, nejde

petkasv
8. okt 2012

@lilly2711 to je nádhera, úžasné 🙂

raskonka
8. okt 2012

@piecee já jsem kupovala na postaramese.cz, zkus Def napsat, ona má na stránkách napsáno, že má vyprodáno, ale třeba ještě nějaký má. Já jsem takhle u ní nakupovala teď v létě 😉

lenasss
8. okt 2012

holky je objednávka Wendy MTX pokud byste chtěli písněte do IP

crawler
8. okt 2012

@barcav jak psala @lenasss - není to finerib, ale oboulíc. Finerib se normálně dávají jako lem - je to jemnější jak patent, ale oboulíc není dost pružný a má vysokou gramáž na lem - takže proto se Ti to moc nezdá 😉

raskonka
8. okt 2012

A ještě bych se chtěla zeptat, jak mám co nejefektivněji pracovat s řezací podložkou a nožem? Dát střih na látku, obreslit křídou a řezat 1 cm od linky?
Já to teď dělám tak, že nakreslím na látku (na rub), ustřihnu s přídavkama cca 1 cm a pak si díly k sobě špendlím, aby byly linky na sobě (látky lícem s sobě) a pak šiju na té lince... Snad to popisuju srozumitelně...
Nemáte třeba nějakou vychytávku? Tohle je dost pracné... Nebo se s tím tak nemažete? 😀 😀

lenasss
8. okt 2012

@raskonka já si ustřihnu(uřežu)díly s přídavky na švy a potom už si dávám jen k sobě a šiju 😀 co se mi nezdá tak si špendlím a je to ale třeba u triček boční švy nešpendlím vůbec jen je k sobě přikládám

palosek
8. okt 2012

@piecee už by to mělo jít...holkám to šlo... nemusiš se přihlašovat, stačí opsat kod z obrázkz 😉

stassy
8. okt 2012

@raskonka Ja si vytahnu strih ze strihove prilohy, prikreslim pridavek, vystrihnu. Na latku pak jen prilozim a rezacim koleckem vyriznu. Mam overlock, takze pri siti se ridim centimetrovou ryskou na nem, na klasickem stroji jsem se drzela okraje patky, ta ma plus minus ten 1cm, co delam pridavky. A spendlim teda uplne vsechno. :D

sinala
8. okt 2012

@palosek ale jak to stáhu, nejde to otevřít

piecee
8. okt 2012

@sinala @palosek tak tak...taky mi to nejde otevřít mám bílou stránku :(
@sinala děkuji za tip myslela jsem si že bych našla někde kde mají ještě nějakou galanterku (potřebuju nitě) ale nenašla jsem :(

katkaela
8. okt 2012

@lilly2711 nádhera...kam sa hrabe Next, Carter´s, Gymboree, Zara a spol....