icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
26. nov 2012

holky, potřebuju poradit. Mám mBank, pokud mi někdo pošle platbu ze SR, platím nějaké poplatky za přijatou platbu? Jsem líná si to dohledat. Díky 😉

kuna
26. nov 2012

@lilly2711 achjo, držím vám palce, ať máte brzo všechno špatné za sebou 🙂 🙂

@zikie tak já mám I'coo Pluto a nedám na ně dopustit. Hlavně přihlédni k tomu, jaké má syn proporce a jestli je u něj předpoklad, že bude vysoký. V roce to člověku až tak nepřijde, ale já jsem teď narazila na problém, kdy se mi dcera v zimě už horko těžko vejde do sporťáku, který je inzerován jako pro děti do tří let - Teutonia Mistral S (jinak super kočár). Dcera má přesně dva roky, ale je vysoká a má dlouhé nohy. Vejde se tam, ale v poloze v leže je tam už dost narvaná. Naštěstí mě na potřebu prostorných golfek upozornila kamarádka už loni, takže jsem koupila dobře.

Ty naše jsou odpružené, nejsou to takové rachtáky, jako některé golfky. Kolečka jdou zaaretovat Jsou extra krásně prostorné a zároveň skladné do auta. Nemají spojenou rukojeť, ale když je potřeba, tak je jednou rukou uřídím v pohodě. V případě potřeby jsem je před těhotenstvím naložila sama do tramvaje (ne-nízkopodlažní) i s dítětem.

Ať už vybereš jakékoliv, jeď si je očíhnout naživo. Já jsem je musela vybrat, když měla dcera 9m (nouzově, pravidelně v nich jezdila až mnohem později) a už i v té dobře měla některé goflky na výšku naknap.

petkasv
26. nov 2012

@lilly2711 myslím na vás, držte se 🙂

@zikie já mám colleto aveo, nejdou skládat jako klasika, brala jsem je kvůli polohování nohou a zad do lehu, a spojený rukojeti, kdybych si mohla vybrat teď chtěla bych k nim měkký kolečka, protože když jedu po dlaždicích je to masakr ☹ jinak bych svoje podmínky neměnila 🙂 cenově mi přišly dobrý 🙂

laeela
26. nov 2012

@lilly2711 Držím palce, ať to dopadne dobře, jsi teda fakt silná, když to čtu, nevím jak bych to zvládala a ještě k tomu tak nádherné šití. Vždy si člověk uvědomí, jak je zdraví důležité a jak vlastně jeho starosti jsou nepodstatné.
Budu na vás myslet a určitě napiš, jak to s vámi vypadá.

lilly2711
26. nov 2012

Všetkým veľká vďaka. Nellie zase spí, tak som rada, že oddychuje a neplače a do zajtra to snáď nejak vydržím.

vevercam
26. nov 2012

@zikie já řešila golfky na konci prázdnin, kdy jsem zjistila, že Tomíkovi je sporťák (Teutonia Spirit) jen tak tak a zimu v něm s fusakem určitě nedáme, T je velký (teď ve 2 letech 90cm), proto prostornost byla mezi hlavními kriterii, vybrala jsem Britax B-Agile a jsem moc spokojená - komfortem pro dítko a jízdními vlastnosti se blíží sporťáku, zároveň je velmi lehký a skladný 🙂

katka82
26. nov 2012

@lilly2711 moc držíme palečky ať je Nelli brzy zase v pořádku 😉
jinak u nás máme zase ATB 😖 Honzík má angínu a Venda zase začal rýmovat 😝 po 7 týdnech měl na týden pokoj a už zse soplí 🙄 a to ještě manžel odjel do Mostu na montáž 🙄 áááááááá doufám že neskončím v blázinci 🙄

mooncaa
26. nov 2012

@zikie Já koukám, že mám taky Teutonku jako holky tady a už jí moc nepoužívám. Eli teda se snažím tahat všude pěšky a jen na cesty do Prahy máme golfky. Mám Peg Perego Pliko a jsem spokojena. Sice by mohly být ještě o kousek delší, ale mám pocit, že delší golfky a kočárky se snad už nedělají. O delší ložné ploše vím jen o Concord Fussion a to nejsou golfky.

piecee
26. nov 2012

@zikie za mě jedině NUNA PEPP nic jiného 😀 😀

lenasss
26. nov 2012

@lilly2711 taky přejem ať je Nelli zase líp
@katka82 mi šli dnes zase po třech týdnech do školky tak hádám že ve středu budem zase nemocní 😒 Mikuláš zase kašle nás se to nějak nechce pustit je to hnus ty nemoci
Jinak holky mladej ráno brečel že nejde do školky a začal že je unavený moooc ospalý a potom že ho bolí nožičky a chtělo se mu plakat nevím co se stalo vždycky tam chodil rád a ted mi řekl že jestli tam půjde zase onemocní aby tam nemusel tak nevím co si o tom myslet spíš si myslím že on je vůdce pořád potřebuje aby bylo po jeho a tam mu asi děti ukázali že to tak nefunguje a on to špatně snáší má jen jednoho kamaráda a ten je taky pořád nemocný a dneska jak zjistil že je tam Lukáš tak hned v šatně byl natěšený.Jak mu vysvětlit že tam musí

katka82
26. nov 2012

@lenasss jj ty nemoce je děs 😝 Honzí nikdy nemarodil,až co nastoupil do školky a to je teda marod teprve podruhé 😝 akorát teda všechno přinese dom a marodí spíš ten mladší ☹ ale zase jako je mi jasné že to je víceméně normální bo nikdy se neocitl v takové koncentraci dětí a nákazy 😝 snad bude líp 😉

zikie
26. nov 2012

@kuna @petkasv @vevercam @piecee@mooncaa Moc děkuju!!! Důkladně to prozkoumám.Všem marodům přeji co nejbrzčí uzdravení.

zojec
26. nov 2012

@zikie u mna vedie golfac macleren trimph:D 🙂 http://www.maclaren.sk/?en_zn%ED%9Eenie-cien-vy... , najlepsie kupovat v UK, vysiel ma na 100€ 😉 spratny, lahky, velky.. na dieta tak od 1 roka na rychly presun, spavat sa v nom velmi neda.. ale nedala by osm ho za nic 😉 miso v satke, barbora v kociku a nakupy na riaditkach ..
@lilly2711 aj ja drzim palce, nech sa malinka da rychlo do poriadku.. a tebe pevne nervy, tazke obdobie pred tebou, ale verim, ze si silna a zvladnes to 😉
vsetkych chorobam skore uzdravenie.. som dnes planovala sit, ale mlady pan v noci zuroval, potom cele doobeda prespal a teraz sa mu nechce.. tak idem aspon nejake strihy porobit

lenasss
26. nov 2012

@katka82 no právě to je ta školka.Doktorka mi řekla,že jsem učebnicový příklad dítěte při nástupu do školky předtím nás skoro neznala byli jsem tam jen na preventivkách 😀 a minule se se mnou loučila a říkala mi čím dřív ho dáte do školky tím dřív se uvidíme 😀 😀 jen mě štve že to od něj chytá ten mladší a to je děs 🙄 ale nějak bylo nějak bude že 😎 🙂

sufik1
26. nov 2012

@zikie ještě koukni na nosnost. Všechny jsou do 15 kil!!! teda podle výrobce. My máme cybex callisto a ten je do 18, maclaren je až do 30. Nevím, jestli na tom taháš i nákup a pod, ale 15 kilo je fakt nic. To už máý samo dítě nemluvě o tašce a pod.
Jak psali holky, ta výška sedu a nožiček je taky důležitá, stejně jako hloubka sedu. Já třeba nedám dopustit na spojené madlo u cybexu (dítě a pes je občas vražedná kombinace) a taky mi vyhovuje boudička, která jde stáhnout až skoro k nohám - v dešti se nejednou hodilo.... Má to i to ped perego pliko.
Ale ideální kočár neexistuje.

lenasss
26. nov 2012

@sufik1 tak s poslední větou na 100% souhlasím 😀 😀 😀

zikie
26. nov 2012

@sufik1 No já právě bojuju asi s moc požadavky najednou. Chtěla bych celkem lehký a prostorný kočár, který se dá sklopit i do polohy pohodlné na spaní,moc nehrká, a má slušnou nosnost...

sufik1
26. nov 2012

moje malá mochomůrka

janasrub
26. nov 2012

ještě jedna Philipa, tentokrát pro mě, ať s holčičkou ladím
fotka modelky bude ve vedlejší diskuzi ;)

palosek
26. nov 2012

Jdu se svou troškou domlýna...jinak Muchomůrka...i softka perfektní.... 😵 😵 😵 Ty zelenkavé trika máme tři...já, V a D...na K už nezbylo 🙂

katka82
26. nov 2012

@lenasss jj školka 🙄 taky mě nejvíc štve že to od něj chytá ten menší 😖 ale zase prý bude mít lepší začátek ve šklolce když už si to prošel s tím starším 😉
@sufik1 jůůů to je super soupravička 😵 😵 😲
@janasrub 😲 😲 no tak ta je teda fakt parááádní 😵 😵
@palosek krásný 😵 😵

sinala
26. nov 2012

@zikie a co nějaká inglesina. Já mám sice 13 let starou, odvozila mi 3 děti ( ještě vozí), velké nákupy taky 😀 😀 😀 . Já teda nemám vůbec přehled v kočárkách, ale do inglesiny jsem se zamilovala na první pohled a kdybych kupovala nový kočárek, tak asi zase tuto značku 😀

maly_prcek
26. nov 2012

@caramilla Ad podlahové vytápění - já jsem si to studovala, protože bydlíme v řadovce a místa je málo (ale co by člověk neudělal pro bydlení u lesa a předzahrádku, že), tak jsme nechtěli radiátory hlavně kvůli místu (bychom neměli ani kam narvat do obýváku klavír...) Takže ho nakonec náme všude...
Je to jak píšeš... Podlahové topení musí vycházet z celkového tepelného auditu baráku a vycházet z toho, jak je ten barák zateplený atd., aby to podl. topení nehicovalo moc, ale jen temperovalo... Pokud je to např. starý barák a podlahovka by měla být jediné vytápění a neustále by přetápěla, tak to zdravé není... Pokud je to nový barák a tudíž se přetápět nemusí, tak to ničmu zdavotně nevadí... Jinak potvrzuju,že taky chodíme naboso, resp. teď v ponožkách a stejně tak jsem chodila i v paneláku po kobercích...
... a plochou nohu (krom doby, kdy jsem vrcholově jako děcko běhala a 5x týdně posilovala) mám stejně 😀

maly_prcek
26. nov 2012

@zikie My máme Buggster TFK trojkolku... Já jsem prostě zmlsaná 3-kolkou Jane a prostě jsem s předníma dvojkolama nemohla zatočit 🙂 Je velikánský (i D. tam má mííísta...), uřídí se jednou rukou, bytelný, super jízdní vlastnosti, velký košík... Na skládání je teda o něco větší a při lehu nejdou zvednout nohy a ta prostornost je teda mínus třeba pokud ho vezmeš do restaurace atd., protože ta základna je docela velká... Ale jak říkám, já chtěla pohodlně bez námahy řídit a i jednou rukou a v tomhle on teda ty zápory vynahradí... Nosnost teda píšou 15kg+2kg, takže ho asi přetěžuju (kor když si za něj dám i skate, že 🙂 )... ale díly vypadají bytelně, toho bych se teda nebála... Kupovali jsme z druhé ruky...

terezita
26. nov 2012

@maly_prcek u tech novych modelu buggstera uz nohy myslim polohovat jdou 🙂 a tfk ja ma srdecni zalezitost.. ja mela na em. joggstera twist.. 😵

mooncaa
26. nov 2012

Mohu poprosit, jaké doporučíte krejčovské nůžky? Kai? Já osobně mám Fiskars a jsem s nimi spokojena. Nemáte někdo porovnání těchto dvou? Budu kupovat jako dárek. Případně jaké konkrétně doporučíte. Potřebuji cenu cca 500-700 Kč

zabza40
26. nov 2012

Holky ,teď jsem si přinesla prosincovou Burdu a je tam pěkný střih na bundu podobný Philipě 😉 😉 😉

mahafi
26. nov 2012

@zikie @vevercam Taky u nás vyhrál Britax B-Agile🙂.. potřebpvala jsem něco lehkého do města (abych to vysápala do mhd) a zároveň, aby se tam madla vešla bez problémů, šel do lehu a měl spojenou rukojeť a lehce se s ním manipulovalo. Ale máme ho jen 14 dní, tak zatím jsem unešená a mouchy nevidím 🙂 (ale do terénu používáme naší inglesinu, je to takový tank 🙂.
@sinala taky jsem napřed koukla po inglesinách (taky srdeční záležitost 😵 ), ale nakonec jsem se o ní málem zabila už v obchodě (dělám dlouhý kroky a vadila mi tam tyč mezi zadními kolečky, nebo co to bylo.. každopádně co krok, to rána do holeně 😅 )

palosek
26. nov 2012

Někomu se tady podařila provokace 😀 @car a mám rozháčkovanou čepičku podle návodu na mimibazaru 😝 Vlna nevímjaká...co byla doma 😅 Velikost...tak na velké holky...kytka nedokonalá...ale je o ni zájem... 😀 😀 😀 😀 Asi budu muset dokupovat z Vlnapu 😅 😅 😅

caramilla
26. nov 2012

@palosek 😀 😀 😀 Hele, já za víkend upletla veledílo - palčáky pro Jasmínku. Jenže po dopletení jsem je dala k sobě a ta jedna jsou asi o 5 cm větší 😀 😀 😀 První jsem hrozně utahova a druhou jsem se snažila volněji a nedošlo mi, co to bude za efekt 😝 Takže příští víkend párání a znovu pletení té druhé...
A jinak jsem dneska vůbec nevím proč objednala vlnu na pletení svetru pro Jasmínku. Fakt nevím, proč. Asi mám pocit, že hromadit jen látky je ubohost 😝