Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita no tak fajn, tak prosím 1ks černé barvy http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=33955819&tab=8 je to značka WILTON
Pro nás nezkušené, co to znamená na čokoládičku / kafíčko. Abych neposílala málo a zase ne moc 😀
Já jsem nikdy nic takto nerozstříhávala, tak tu práci asi nedovedu docenit, jen, že dělat bych to teda nechtěla. Asi je to adekvátní i počtu rozstřihů, tak možná bych uvítala částku i s tímto ohledem.
@sufik1 V pohodě, mě to nevadí, spíš jsem myslela, že to nemusíte posílat odděleně, že si nemusíte přidělávat práci a také poplatky bankám🙂)) Ale jinak mě je to jedno 😀
@mooncaa Asi by si to mela stanovit Animal, ale ta to mozna neudela. Ja bych se klonila k tomu, aby bylo za 1 polozku na strihani min. 10 Kc. Ale nevim, jake jsou zdejsi zvyky, tak nekdo napiste! 😀
zaplaceno
Inak s tym softshelom to bolo zaujimave, to nemohli z celej role odstrihnut 16m a ostatok poslat?
Na overlocku som sila 4 nitami, podobne tu niekto pisal, ked mi rupla jedna, tak teraz zase chvilku na troch, skoro ziadny rozdiel mi to nepride. A ked zistim, co je diferencial, tak mozno aj ten budem pouzivat 😀
Mne sa moc cesky navod nepaci, zmensili ho na polovicu, figu vidno na obrazkoch a ked som hned na zaciatku chcela navliect nite tym mudrym sposobom, ze naviazem na tie, co su tam navlecene, tak sa mi to nedalo, lebo boli take zakudlene, ze mi to nepreslo cez cele drahy a ta jedna spodna ma teda riadne potrapila, kym som nasla vsetky ocka, do ktorych to musim navliect 😠 lebo pravdaze inak to nesije, potvora!
Pri siti aksamitu na OV to slo fajn, ale po prvej plienke som si ho odstrihla fakt kus mensi, aby mi nevyliezal a uz bolo fajn.
@season Já stříhám aksamit asi o 2 cm nebo 3 cm kratší a stejně ještě 2 cm, někdy i 5 odstřihávám.
Prošla jsem si ještě jednou návod a zjistila jsem, co všechno můj OL má za funkce 😀
A ten diferencial jsem měla normalně nastavený z výroby celou dobu (asi) na 0,7 (minimum), tak to se teda světe div, že jsem na tom vůbec ty pružný věci ušila 😀 Až budu šít aksamit nebo úplet, tak pozkouším okolečkovat a pak budu otvírat šampáňo! 😀 (doufám!)
holky já stříhám poprvé a opravdu nevím, kolik si mám stanovit peněz, ale rozhodně někdo má 1-2 látky a někdo 4, takže adekvátně tomu.
Terezita je z obliga, ta čokoškovné neposílá.
UUUFFF tak jsem jednala s Čiperkou a dnes naskladnili nový soft a mají i růžovou (prej T-mobilová) 😀 a tyrkysovou, ve vzorníku je světlejší modrá a k tomu mají prej právě tyrkysovou. Náviny mají po 80metrech a když jim řeknu, že chci 16 metrů a jim bude zbývat zbytek 17 metrů, tak mi autovaticky pošlou těch 17 metrů. Ale taky klidně 20metrů, prostě co nejblíže k objednanému číslu. Takže abychom s tím počítali. A doprava bude do 200,-kč
Konkrétnější věci mám s paní řešit až budu mít komplet objednávku a ona mi pa řekne. Osobní vyzvednutí lze. Ale myslím si, že to asi levněji nepošleme tolik metrů.
tak by bylo potřeba se rozhodnou, jak jsme na tom finančně. Někdo by rád tyto 2 ojednávky měl rozvržené do 2 měsíců kvůli financím, takže se chci zeptat. Budeme čekat na novou výplatu, nebo objednáme v nejbližších dnech??
Panika zažehnana, este sa neobjednavalo, fuuu!!! Bude tyrkysová!!!!! 😀 😀 😀
@animal Tý jo, tak to je jízda! 😀
Já chci růžovou! A máš někde fotky? Mě by zajímal ten odstín a také oba odstíny modré. Tu bledě modrou - jestli je to ta, jak měli doposud, tak tu chci, prootže jsem ji viděla reálně a je fakt nádherná. Tu tyrkysovou bych před tím musela vidět, aby nebyla moc křiklavá 😀
Jinak co se mne týče, můžeme objednat teď i Čiperku.

@animal Podívej se ke mě do tabulky, kolik tam toho mám, ještě si to rozmyslíš, až to budeš stříhat 😀 😀 😀