Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, kdo nedostal infomejl ohledně PULu, nechť se ozve 😉
@crawler dneska? já nic nedostala
@komisakpd ja som ti posielala link na to, ako sa všíva gumička s dierkami
@ucitelka70 vazne...tak to musim pohladat 😕 😕
@macin73 dneska v noci jsem dostala myšlenku 🙂
nemůže být chyba v navinutí spodní nitě? Vzpomněla jsem si, že cuchání bylo ze začátku nejhorší, když jsem navinula moc nitě. Ty poslední smyčky byly utaženější než ty předchozí a jakoby se zařízly. Chvíli to šilo dobře, pak to zarachtalo, jak se spodní nit vyvlékla z chapače (nebo se tam natáhla horní, nevím...) a pak už to jen rachtalo a cuchalo. Když jsem navinula nitě míň, už se to nestalo. Klíč byl v tom přestat s navíjením v okamžiku, kdy se nit na cívce dotkla toho kolečka a ne dýl. V návodu nepsali, kolik se má navinout, tak jsem to dělala blbě. Nemo možná jestli je navinutá z kóny, tak je napětí proměnlivé a to dělá tu neplechu.
byla to tak silná reminiscence, že mě vzbudila v šest a už jsem neusnula. A to zrovna dneska synek chrněl až do 7:45 😀
Ahojte absolutne nestiham citat, mam vsetky deti chore, ked nezvracaju, tak hnackuju, alebo kaslu a soplia a pod. uz som nespala ani nepametam... 😠
tak len foto dositej softky ku poslednym gatiam. Dosivala som sa neludskych podmienok, ale musela som. Nie vsetko je podla mojich predstav, ale co uz, snad nabuduce. 😉
Snad už to tam máte - nějak selhal email - vůbec se to neodeslalo a přitom se mi tam napsalo "váš email byl odeslan"...tož ted už to v odeslaných zprávách mám, tak snad je to ok 😉
@beky52 tak som pofotila nové tričká podľa nového ott., nabudúce nakúpim koooopu piké, výborne sa to nosí 🙂
@beky52 aha, prílohy
@lilly2711 nádherné, no a to vypracovanie, zvnútra, zvonka zas na jedničku..... futro dávaš o trošku väčšie ako vonkajšok? krásne ti sedí všade....
musím dať tento návod, krásne čižmy, tak sa chytajte maminky dievčat....
http://www.mesewcrazy.com/2012/11/sherpa-boots-...
@lilly2711 tyyyjooo, to je nádhera!!!!
@macin73 toto je asi blbost, ale taky mě něco napadlo...mě se toto stávalo, když jsem si nevšimla, že se mi horní nit vyvlíkla z takového toho pohyblivého očka, co lítá nahoru a dolů. U tebe to tím asi nebude, určitě jsi to stokrát převlíkla a zkontrolovala, ale musela jsem to napsat 😀
Jinak potřebuju poradit, řeším zimní fusak. Doteď jsem používala Emitex 3v1 a dobrý, ale to bylo v kočáru. Dneska jsem ho měla v golfkách a kloužemi tam jako prase. Zkusím se na to podívat v klidu a něco tam asi někam našít, nebo koupit originál ke golfkám (icoo pluto), nebo ušít, ale do toho se mi vůbec nechce. S jakým fusakem jste spokojené vy, hlavně, co fakt neklouže? A jestli máte ten samý Emitex, klouže vám taky?
http://cyatutoriaux.blogspot.sk/search?updated-...
pre dospelých miesto čiapky a šálu čiapkošál a kopa dalších recy vecí.... fakt bezva blog 🙂
@kuna emitex 3v1 znamená, že je i do autosedačky? Já takový mám půjčený a myslela jsem, že ho letos už nepoužiju, ale malý měl tak studené nohy, že jsem ho zvětšila a dala do kočárku a klouže. Když ho nepřipásám a jem tak položím do kočárku, tak hrůza 😀 😀 😀 . Do golfek bych ho nedala, to by Andrej byl asi za chvíli na zemi i s fusakem 😀 😀 😀 .
Loni jsem byl z něj nadšená, ale letos to s ním jenom vydržím 😀 😀 😀
@ucitelka70 ja som blázon do piké..nie e to až tak elastické..ale ozaj príjemný materiál..a pekne si ty skombinovala 😉

@caramilla tak ja som to skusala ako to mas ty napisane v navode s tou zipovou patkou..ale vyzeralo to desne krivo..
tak som sa nastvala, dala som obycajnu patku, kriedou som si urobila ciarku, a nastokla na stroj, ledva mi to tam voslo, a dost tazko sa to posuvalo..este som si prispendlila latku tam kde to ma byt ohnute aby sa mi ta latka neposuvala...
ale mensi obvod by som uz asi neurobila