icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
4. dec 2012

@caramilla tak ja som to skusala ako to mas ty napisane v navode s tou zipovou patkou..ale vyzeralo to desne krivo..

tak som sa nastvala, dala som obycajnu patku, kriedou som si urobila ciarku, a nastokla na stroj, ledva mi to tam voslo, a dost tazko sa to posuvalo..este som si prispendlila latku tam kde to ma byt ohnute aby sa mi ta latka neposuvala...

ale mensi obvod by som uz asi neurobila

zuzimia
4. dec 2012

@kuna @bordino
Aj my mame dvoch osmakov, maju pol roka a su to tiez nasi milacikovia. Mensia im chce robit "mooooja", len toi musim dat pozor, aby ich nepriskrtila a starsia ich navlacuje a oni si to priam uzivaju. Ked vidim tie nacapene ksichtiky na dvierkach klietky, ze chcu ist von....

crawler
4. dec 2012

Holky, kdo nedostal infomejl ohledně PULu, nechť se ozve 😉

beky52
4. dec 2012

@komisakpd ..dík

bordino
4. dec 2012

@jancasoch neva, máma maká furt :D
@caramilla v ateliéru, jsem toho hned využila, konečně jednou pořádná fotka :D

michamicha
4. dec 2012

@crawler dneska? já nic nedostala

bordino
4. dec 2012

@crawler já taky ne

katka82
4. dec 2012

@bordino Psala jsem ti IP ohledně těch přebytků 😉

petkon
4. dec 2012

@crawler já taky nic

ucitelka70
4. dec 2012

@komisakpd ja som ti posielala link na to, ako sa všíva gumička s dierkami

komisakpd
4. dec 2012

@ucitelka70 vazne...tak to musim pohladat 😕 😕

jitu22
4. dec 2012

@macin73 dneska v noci jsem dostala myšlenku 🙂
nemůže být chyba v navinutí spodní nitě? Vzpomněla jsem si, že cuchání bylo ze začátku nejhorší, když jsem navinula moc nitě. Ty poslední smyčky byly utaženější než ty předchozí a jakoby se zařízly. Chvíli to šilo dobře, pak to zarachtalo, jak se spodní nit vyvlékla z chapače (nebo se tam natáhla horní, nevím...) a pak už to jen rachtalo a cuchalo. Když jsem navinula nitě míň, už se to nestalo. Klíč byl v tom přestat s navíjením v okamžiku, kdy se nit na cívce dotkla toho kolečka a ne dýl. V návodu nepsali, kolik se má navinout, tak jsem to dělala blbě. Nemo možná jestli je navinutá z kóny, tak je napětí proměnlivé a to dělá tu neplechu.
byla to tak silná reminiscence, že mě vzbudila v šest a už jsem neusnula. A to zrovna dneska synek chrněl až do 7:45 😀

lilly2711
4. dec 2012

Ahojte absolutne nestiham citat, mam vsetky deti chore, ked nezvracaju, tak hnackuju, alebo kaslu a soplia a pod. uz som nespala ani nepametam... 😠
tak len foto dositej softky ku poslednym gatiam. Dosivala som sa neludskych podmienok, ale musela som. Nie vsetko je podla mojich predstav, ale co uz, snad nabuduce. 😉

mahafi
4. dec 2012

@lilly2711 To je krása 😵 , já se nad těmi tvými výtvory vždycky tak rozplývám 😵

nika
4. dec 2012

@lilly2711 nádhera, krásné nápadité.

crawler
4. dec 2012

@michamicha
@bordino
@petkon

Snad už to tam máte - nějak selhal email - vůbec se to neodeslalo a přitom se mi tam napsalo "váš email byl odeslan"...tož ted už to v odeslaných zprávách mám, tak snad je to ok 😉

ucitelka70
4. dec 2012

@beky52 tak som pofotila nové tričká podľa nového ott., nabudúce nakúpim koooopu piké, výborne sa to nosí 🙂

ucitelka70
4. dec 2012

@beky52 aha, prílohy

ucitelka70
4. dec 2012

@lilly2711 nádherné, no a to vypracovanie, zvnútra, zvonka zas na jedničku..... futro dávaš o trošku väčšie ako vonkajšok? krásne ti sedí všade....

ucitelka70
4. dec 2012

musím dať tento návod, krásne čižmy, tak sa chytajte maminky dievčat....
http://www.mesewcrazy.com/2012/11/sherpa-boots-...

kuna
4. dec 2012

@lilly2711 tyyyjooo, to je nádhera!!!!

@macin73 toto je asi blbost, ale taky mě něco napadlo...mě se toto stávalo, když jsem si nevšimla, že se mi horní nit vyvlíkla z takového toho pohyblivého očka, co lítá nahoru a dolů. U tebe to tím asi nebude, určitě jsi to stokrát převlíkla a zkontrolovala, ale musela jsem to napsat 😀

Jinak potřebuju poradit, řeším zimní fusak. Doteď jsem používala Emitex 3v1 a dobrý, ale to bylo v kočáru. Dneska jsem ho měla v golfkách a kloužemi tam jako prase. Zkusím se na to podívat v klidu a něco tam asi někam našít, nebo koupit originál ke golfkám (icoo pluto), nebo ušít, ale do toho se mi vůbec nechce. S jakým fusakem jste spokojené vy, hlavně, co fakt neklouže? A jestli máte ten samý Emitex, klouže vám taky?

ucitelka70
4. dec 2012

http://cyatutoriaux.blogspot.sk/search?updated-...

pre dospelých miesto čiapky a šálu čiapkošál a kopa dalších recy vecí.... fakt bezva blog 🙂

sinala
4. dec 2012

@kuna emitex 3v1 znamená, že je i do autosedačky? Já takový mám půjčený a myslela jsem, že ho letos už nepoužiju, ale malý měl tak studené nohy, že jsem ho zvětšila a dala do kočárku a klouže. Když ho nepřipásám a jem tak položím do kočárku, tak hrůza 😀 😀 😀 . Do golfek bych ho nedala, to by Andrej byl asi za chvíli na zemi i s fusakem 😀 😀 😀 .

Loni jsem byl z něj nadšená, ale letos to s ním jenom vydržím 😀 😀 😀

petkasv
4. dec 2012

@lilly2711 to je dokonalé 🙂 je mi líto, že děti jsou nemocné, přeju vám brzké uzdravení 😉

kuna
4. dec 2012

@sinala myslím, že jo, ale já ho v autosedačce nepoužívala. Právě ve sporťáku loni to ještě ušlo, ale v těch gofkách fakt hrůza. Dneska jsme jely cca 15min od doktorky domů a taky jsem ji téměř lovila ze země 😀

beky52
4. dec 2012

@lilly2711 nádherná bundička..a o nohaviciach ani nehovoriac.. 🙂 detičkám prajem skoré uzdravenie..a tebe výdrž 😉

beky52
4. dec 2012

@ucitelka70 ja som blázon do piké..nie e to až tak elastické..ale ozaj príjemný materiál..a pekne si ty skombinovala 😉

macin73
4. dec 2012

@jitu22 @kuna Holky, teď už je to jedno, stroj je na cestě do "servisu". Já jsem tu spodní cívku snad nikdy nenavinula úplně, tak tím to asi nebude... a horní jsem kontrolovala snad stokrát. No, uvidím, jestli budu za blbce, nebo tam fakt nějaký problém je... 😝. V každém případě moc díky!!!