Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@janickabez na jakou " tuhle" se ptáš?🙂 V tabulce mají nadpisky zhruba barvu, jakou ty látky (snažila jsem se🙂 Ta malinová tu jsem přejmenovala na Fuchsiovou. T-mobilová je novinka z Čiperky - je podobná Fuchsiové, ale jedna je do fialova a druhá do růžova. Jsem si jistá, že @terezita neváhá, kterou z nich 😀 😀 😀
@aerin Osobně si myslím, že k té hnědé asi ta sv. modrá. Já si ji k hnědé beru. Ale nevím, tyrkysová mi přijde už taková hodně sytá a do zelena, ale třeba to bude vypadat hezky...
@zojec https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc... by som sa čudovala, keby si odolala 😉
@season ta tyrkysova je do modra, pekna, mam doma vzorkovnik nazivo. K hnedej sa hodi, aj ja chcem taku kombinaciu spachat....
Baby, Vy ma znicite s tymi farbami! Alesom aj ja zvedava na tu ruzovu - nemam rada, ked je velmi zuriva. No, mam doma 2 chlapov, tak ma to az tak nelaka. Ale segre sa paci. Boze, to su fakt latkove uchylky 😔 😀 .
A dakujem vsetkym, ktore ste poslali zalohu - vlastne vsetky, co o tom vedeli. A hlavne ste nezabudli dat k platbe nielen svoje meno, ale aj nick. Ste rozmyslali aj za mna . Dik. 🙂
dievcata, my este nelatkujeme, ale na stare kolena by sme aj zacali - mensi ma uz 15 mes.
rada by som vyuzila tych 30 klasickych stvorcovych plienok, co mam doma, co by som mala na to usit? nejake vrchne nohavicky? pri tych dvoch zbojnikoch nejak nemam cas prejst vsetky debaty o latkovkach, dobre duse, dajte radu 🙂
ahojte, prosim poradite mi? 🙂 svokra mi slubila, ze nam ustrikuje vlniaky, aku vlnu mam na to kupit?
@martinkah ja som zacala v 6 mes., tiez so stvorcami a boli to moje najoblubenejsie plienky. Ja by som si usila zopar nohavickovych plienok na noc (cca 4 ks), nejake AIO na rychle prebalenie u doktora, navsteve, alebo ked prebaluje babka a pod... (2-4 ks) a do stvorcov vkladacky na zvysenie savosti - podla toho, ci prebalujes po kazdom ciknuti a aky je ucuranec. A potom vrchne gate - natahovacie vlniaky na noc, na den 2 pul - take, aby drzali dobre stvorec poskladany narovno a 1 vlniaky - ttiez ake, aby drzali dobre stvorec poskladany narovno. A hotovo.
@hoota urcite 100% vlnu . Neviem, ci zozenies 100% merino bez superwash upravy (tato uprava zhorsuje zachytavanie lanolinu na gatkach pri lanolinovani). Uz sa tu tato tema preberala a niektore baby maju aj z takej vlny a funguju dobre a niektore pisali, ze nie su dobre... 😨
Overena vlna je sumavska ovcia vlna, z nej sa pletu vlniaky velmi casto. Po oprani a nalanolinovani zjemnie.
Pozri tu, je tam aj link na strih aj na farbenie: http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
Ahoj maminky, mohly byste mi prosim poradit? Pouzivame jednorazove pleny. Malemu je ted 18.m a ja myslim, ze kdyby dostal latkove pleny lepe by se naucil na nocnik nebo toaletu (kdyby citil vlhkost po vymoceni-coz u pampersek nehrozi). Mylim se? Pokud ne, mohly byste mi poradit, co vsechno poridit? A existuji take praci plinky do vody? Zatim davam papirove, ale opakovane (plavem treba 3x za den u nasich v krytem bazenu-takze to neni zalezitost jen leta). Diky za rady!
@dana3262 no rika se to, ze detem vic vadi vlhkost na zadecku pri pouzivani latkovek, ale to vubec pravidlem, rekla bych, ze vetsina si na to zvykne a nevadi jim to, takze se neodplenkovavaji rychleji - aspon u nas to tak je - malej na nocnik nechce, vlhkost mu nevadi, ale zkousime slipy aspon pres den, uspechy moc nezaznamenavame - pocura se uz za 1/2 h, venku jeste driv, takze na to jeste asi neni zraly
praci pliny do vody existuji, staci si najet na stranky, kde prodavaji latkovky (branakdetem apod.) - nejsou levne, ale vam by se vyplatily (ale myslim, ze je stejne nutny, aby se malej vycural predem a nekadil o 106 😉 )
Ahojte, potrebovala by som radu od vas skusenych. CHcem si kupit bambus metrovy na vkladacky, ktory je lepsi co myslite, frote alebo bambusovo konopny flis?Ako mam postupovat pri siti a kolko mam toho asi kupit? Len teraz budeme zacinat s latkovanim, takze zhanam informacie. Este by som sa chcela opytat myslite, ze mam kupit aj nejake vkladacky babyidea twofold alebo mi budu stacit tie co si usijem, kedze moja dcerka je dost ucurana. Diky vopred za odpoved 🙂
@dana3262 Taky mám zkušenost, že k odplenování musí spíš dozrát...
My používali na plavání od 5m http://www.branakdetem.cz/imse-plavky-ryby.htm ...
@lubif Já nejradši kombinuju flís a navrch bamb. aksamit, rozměr 60x12cm. Doma šité mi vyhovují mnohem víc než BI a za cenu BI jich můžu mít několik - takže ušij a BI nedokupuj 😉
@luccii díky. mrknu na to, ale asi mas pravdu. Prijde mi, ze dela s curanim naschvaly. Asi ho necham byt.
@maly_prcek ted jsem nasla podobne. Kolik jich je tak treba? Asi se nemusi prat pokazdem koupani ne?
holky, jak si michate cistici vodicku na zadecek na ubrousky, pokud nepouzivate ty jednorazove?
@dana3262 Já bych vzala jedny - jenom přemáchneš v ruce, jak třeba svoje plavky a sem tam vypereš...
@maly_prcek diky moc 🙂 este ked sa ta mozem opytat, ty pouzivas cisto len home made plienky a vkladacky? a ten rozmer, ktory si mi dala pasuje do vsetkeho?
@luccii nijako umývala som deti v umývadle v teplej vode, max troška mydla 😉 ale viem, že niektoré baby si robili odvar z čierneho čaju a prikvapli troška mandlového olejíka. To by sa mi nechcelo každý deň sa s tým babrať, možno keby som len niekam šla a mala obavy z nálože, keby som ju nemohla umyť pod tečúcou vodou.
@dana3262 ani jedno z detí mi neprinútilo vlhko odplienkovať sa skôr, tento najmenší mám pocit, že ked ho nechám behať holatého, tak sa vyciká hneď ako ho potom zabalím. Na nočníku žiaden nevydržal sedieť viac ako 3sekundy, učili sme sa cikať na stojaka a kakať rovno do WC. So stredným niekoľko recidív... v noci vydržal a cez deň na to kašľal, že som mala pol balkona teplakov a slipov a druhú polku plienok polročáka. 😠 Aj ked som ho každú chvílku dávala cikať, tak chvilku ho to bavilo a potom ho to začalo otravovať a hneval sa, že ho vyrušujem. Treba počkať, keď to bude vyhovovať aj jemu.
@dana3262 zacali sme latkovat od 6 mes. a kakal do kakaca uz od 8 mes. Ale cikal do plienok az doteraz - odplienkovali sme sa cca pred 6 tyzdnami (mal 2 aj tristvrte roka...), vlhko v plienke mu nevadilo... Takze tazko povedat, ci prechod na latkovky urychli odplienkovanie. Urcite je to ale uzitocne pre ritku maleho a ziv. prostredie ... ale to uz je ina tema.
@lubif ako pise maly prcek - ak chces vkladacky priamo na telo, tak na vrch je super aksamit a pod to vrstvy bamb. flisu alebo bamb.-kon. flisu alebo kon. flis s biobavlnou. Ak ich chces davat (schovavat) do stvorcovky na zvysenie savosti, mozu byt cele napr. z b-k flisu.
SOFTSHELL
tak, tabulka je uzatvorena, objednam teda aj ruzovy ssh z ciperky 🙂 . Este mi ta pani neodpovedala, tak neviem, kedy bude posielat... Hned, ako to dorazi, dam vediet. Neviem, ci poslu presne mnozstva (ceske babenky pisali, ze nie vzdy), tak mozno budu male upravy - dam vediet.
VÝZVA SOFTSHELL - kdo dnes nepošle platbu za balerinu, bude škrtnut z tabulky - objednává se 10.8. zřejmě během dneška dáme dohromady čiperku, takže se budou posílat zálohy na čiperku a já to VYZVEDNU OSOBNĚ v Praze 19.8.

tuhle- to znamená tu krásnou tyrkysovou co dala dnes Animal na fotce s tou ružovnou... jsou obě super, už toho nechtě musím objednat klubka na pletení, z takovou nebudem mít co jíst už po výplatě 😀