Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
dievčatá, poznáte nite Derby? má ich v ponuke tenex.sk, nikdy som o nich nepočula
@ucitelka70 plochy sev na boxerky? to je aky..a nestaci OL steh?
@ucitelka70 ty máš blog?
@sinala mám, začala som minule písať, keď som kvôli úrazu ležala tu tri dni ba posteli, ako mrcina.... ale postupy vôbec nemám ešte žiadne, a veľmi s tým ešte neviem robiť, ale časom sa mi isto podarí
@komisakpd aj plochý šev sa robí na OL
@evinka mám
@lenavos já mám ty křivé harémky střih a pak takové ty nabírané, koukala si na mé střihy. A pak je na ekozarhadě fotonávod na takové ty nasrávačky, co se šijou třeba z viskozové látky atp. Ale to jsi asi všechno viděla, tak asi to není to, co potřebuješ 😎
Holky, já jsem dneska zase vyřízená 😝
Alespoň jednu pozitivní fotku, když už mám depresi 😀
@ucitelka70 takze my s obyc strojmi nic...hej
@komisakpd akoby nie, vy môžete využiť pružné švy, napr. trojkroký cikcak, alebo dvojihlou, ale dvojihlou dosť puká steh, tam tiež treba naťahovať
@ucitelka70 a na co dsa vyuziva plochy steh
Ahojte zenicky, popridavali ste krasne veci. Ja nesijem. Bola som strasne chora, este nemam sil.
Idem vam napisat o Nellie. Vcera sme stravili niekolko hodin v Glasgowe v Royal Hospital for sick children. Presli sme snad vsetky kardiologicke vysetrenia ake maju a vysledok je asi taky : subaortalna stenoza nezmenena - cakame na korekciu, ALE problemy s dychanim nam sposobil novy kardiologicky problem a to zliepanie aortalnej chlopne. Nellkina aortalna chlopna je od narodenia bikuspidálna, cize nie trojcipa, ako ma byt, ale len dvojcipa. Problem teraz nastal v tom, ze sa zacala zliepat po okrajoch a to sposobilo spomalenie prietoku krvi az o 50%.Lekarka skonstatovala, ze aj tak ju budu otvarat, tak ci budu operovat jednu vec, alebo dve je uz vraj sum a fuk.. Dostali sme papiere k chirurgovi, kde nam vysvetlia priebeh operacie a teda budu robit obe veci naraz a vraj mame dufat, ze sa stenoza nevrati. Dostali sme aj prislub, ze cez sviatky to nebude, takze uz nam ich hadam nic nepokazi. Sit uz nejdem nic. Caka nas este niekolko akcii v skole a skolke, Nellkina oslava 1. roka a potom su sviatky, takze stroje ukladam na zasluzily odpocinok. Okrem toho sme malovali a prekladali izby, takze moja pracovna este nema konecnu podobu. Okrem toho som uz taka unavena, ze aj dychat mi snad robi problem 😢
@komisakpd je to ozdobné šitie, a ploché, tak na spodné prádlo pekné, ja som šilo celé tričko mužovi tým švom, a ináč to ukáže, najlepšie je to na podhnutie, teraz už všetko pomocou toho podhýnam, na piké tričkách to krásne ukáže
@lilly2711 ach, moja, už len čítať je to náročné, želám vám pohodový priebeh, aby ste nemali žiadne komplikácie a hlavne veľa zdravíčka, aby ste sviatky fakt mohli užívať, ako sviatky, dcérke želám k prvému rôčku naozaj veľa síl a zdravia, bojovníčka je, a ty s rodinou tiež.... tak sa mi držte....
@anastazieb krásne stehy ti robí stroj.... môj takéto nevie, a foťák ti ako super zblízka odfotil, ja mojim neviem detail vyfotiť pekne, je rozmazané....
nieco na pobavenie :D stih ten to tu dala @ucitelka70
flis mraz..a synovi j velka, to bola len skuska
@komisakpd spoznávam 😉
@komisakpd keby bola futrovaná, nebola by veľká.... alebo dorastie.... 😉
@ucitelka70 já měla kiddopotamus http://babyhuddle.com/sleeping/swaddlers/shop/k... a bylo to super, mám schovaný pro druhátko. Ta ulitka mi přijde jak přesný pajc 😒
@lilly2711 achjo, budu moc držet palce, ať se to po té operaci už dá do pořádku 🙂

Hohej látečky na pexesa jsou doma a jsou krááásnýý těšte se🙂 teď mi ještě poraďte jak to střihnout? na výšku má čtvereček se zvířátkem 8cm…tak jak to udělat? aby se neplýtvalo se čtverečky? každému dát ze strany čtvrt čtverečku nebo kolik to bude vycházet? a nejdřív střihnout třeba tomu kdo má čistý metr (vychází na straně půl čtverečku)