icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
14. dec 2012

@komisakpd Jo, já kupuju takhle drahé boty přes net. Obkreslím a změřím nohu a nechám si přeměřit stélku. Botu si kdyžtak omrknu v obchodě, už to poznám, jak musí být střižená... Superfity znám, tak si můžu dovolit koupit naslepo. Davídek mi toho při zkoušení stejně moc neřekne, vyzkouší jedny dvoje boty a pak řve (buď že ho to nebavaví nebo že tam jsou hračky a já obtěžuju s nějakýma botama...), takže stejně nakonec jen přikládám stélku na nožičku a porovnávám a to můžu i vklidu doma až boty přijdou 🙂

Já jsem teda z druhé ruky kupovala jen ty úplně malíčké (zimní superfity), pak už radši nové a prodám dál. Zimní superfity v tak malé velikosti bych si z druhé ruky dovolila koupit (ale u Fare už bych třeba váhala, i když si myslím, že je to slušná bota)... Jen v super stavu a nechala bych si vyfotit podrážku a fotku bot zezadu (jestli nění vyšmatlaná do stran). Přesně jak píšeš, moc toho venku nenachodí, hodně se nesou/vezou... Třeba zimní superfity po Davídkovi jsou kromě ne tak nadýchaného kožíšku úplně jak nové a taky jsem je pro Elinku nechala.
Letní boty jsou fakt víc ochozené a co měl boty (vel.27) v létě, tak tam už to nošení vidět je...

anastazieb
14. dec 2012

@komisakpd já si ten pas předem nesešívám, začnu šít kus od začátku, obšiju celý a na konci si taky nechám místo (cca 5cm z každé strany), odměřím kolik ještě bude potřeba, odstřihnu zbytek, sešiju k sobě a pak teprv došiju ke kalhotám úplně 😉 Nebo možná u softu bych to dala stejně jako je obvod pasu, ale já to dělám nerada, pak mi to nevyjde a musím to opravovat. Předem sešívám jen u věcí, které šiju víckrát, tam si to pak vyměřím, ale taky mi to často nevyjde, když natahuju jinak 😀

crawler
14. dec 2012

Zdravím Vás švadlenky🙂

TROŠKU SPAMU KVŮLI PULU! Potřebuji udat značné množství PULu 🙂 kopíruji infomejl, ale dávám PUL do placu i tady Vám nezapojeným do hromadky😉 pište na bakesova.eva@seznam.cz nebo sem do IP.

Takže s bolavýma zádama a kolenama oznamuju, že je vše nastříháno a vypočtena konečná cena. Po započítání letecké dopravy, DPH a cla vychází cena za půl metr čtvereční potištěného PULu neměnných 75Kč, ale cena jednobarevného vzrostla na 71Kč. Je to rozpočítáno poměrem mezi nastříhané čtverce. Tabulku tedy během dneška upravím (doplním i očekávané poštovné dle ČP) a vy budete moci posílat DOPLATKY. Nicméně mám tu kupu PULu navíc - objednala jsem víc, aby se dostalo na každou (i když bohužel se to nepovedlo všude - něčeho přišlo méně). Proto Vás prosím, abyste mě ho zbavili - nechci v tom mít několik tisíc - to nemám šanci vyšít ani na mateřinku🙂 V přílohách posílám fotky co je navíc a kolik toho je. Kdo dřív přijde, ten dřív bere, tak pište🙂

Jsou tam celé čtverce a pak zbytkové pruhy - např. 150x35cm apod. - cena pruhu na uši plenek či vložky (150x do 25cm) je jako za 1 čtverec, širší pruhy 150x28-35cm jsou za cenu 1,5 čtverce a 150x44-45 jsou za cenu 2 čtverců.

Seznam přebytků:

Tučňáci 3 čtverce

Sloni klučičí: pruh 150*20,5cm

Sloni holčičí : 9 čtv.

Aqua: 8 čtv. + pruh 146*13

Levandulová: 8 čtv.+ pruh 150*18

Citronová: 8 čtv. + pruh150*21

Červená: 3 čtv.+150*22

Zelená kelly: 5 čtv. + 150*28

Navy - tm. modrá: 3 čtv. + 150*34

Modrá - sky: 150*34

Fialové bubliny: 150*44

Sport: 2 čtv. + 150*34

Oranžová blaze: 4 čtv. + 150*34

Fuchsiová - magenta: 11 čtv. + 150*20

Burgundy: 150*35

Opice: 150*35

Dětičky: 150*45

Sloni halloween: 150*44

Damašek: 150*45

Takže - následující postup: pište si o přebytky, pokud žádný nechcete, tak také napište, abych Vás mohla zabalit a zvážit. Dle váhy doplním poštovné. Vy pošlete doplatek (až po doplnění poštovného v tabulce!!! ) a já balíček.

Dále upozorňuji, že stále mi někdo nezaslal adresu.

Nicky SKEJSL (sloupec I.) a GABRIELA (Y) jsem nestříhala, protože od nich nemám zálohu a ani žádné vyjádření přes email.

Zde je odkaz na tabulku, abyste viděly, co máte reálně nastříháno (ceny dosud neupraveny! ): https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...

Takže pokud máte jakékoli dotazy, tak pište 😉

Evča / Crawler

komisakpd
14. dec 2012

@crawler nechcela si to dat do vedlajsej diskusie

crawler
14. dec 2012

@komisakpd no jo, máš pravdu...jenže jsem načítala fotky snad hodinu - seká se mi net...ted na to nemám sílu ani nervy 😝

zikie
14. dec 2012

@lilly2711 Držím malé bojovnici palce!

jieff
14. dec 2012

ahoj, když se nás to netýká, tak nedávám pozor...Toník má 39,8 teploty a tak jdu prosit o radu? Snižovat? Nesnižovat? Máme doma paracetamol a nurofen pro děti. Nebo ještě nesnižovat. Nechceme jet na pohotovost hned, počkáme do rána...snad neděláme špatně. Do aromalampy jsem kápla mandarinku, tuším @animal tu o ní kdysi psala, že pomáhá...jestli jsem to nepopletla.

snowwitch
14. dec 2012

@jieff Jestli nebkouzní a zvládá to, tak zkus srazit přírodními prostředky (octové ponožky, vlažná sprcha)

ucitelka70
14. dec 2012

@jieff aj ja som za mierne teplý kúpeľ a postupne pridávať studenšiu vodu.... možno sprcha aj bolí.... verím, že budete mať kludný spánok....

jieff
14. dec 2012

@snowwitch neblouzní ale klepe se a má nepřítomný pohled. díky moc za rady.

jieff
14. dec 2012

@ucitelka70 taky děkuju,zkusíme to, taťka s ním bude tak snad to nebude moc divoký...

veronik77
14. dec 2012

@jieff hlavně, ať Toník pije... 😉

lenasss
14. dec 2012

@jieff nám pomáhá namíchat jeden díl slivovice a dva díly vody zkusit na zápěstí (tvoje)jestli to nepálí pokud ano ještě zředit aby jsi mu nespálila kůži a takovým roztokem ho potírám zápěstí kotníky a když má vysokou horečku tak i celá záda a staršímu do toho namočím ponožky a na mě ještě jedny suché a pomáhá to ikdyž se to nezdá je to lepší jak ocet.Jednou přišel manžel z práce a nadechl se a hned věděl že má malej horečku 😀 a dostala jsem nadáno že jsem použila švestkovou 😀 😀 😀

komisakpd
14. dec 2012

@maly_prcek jej pozeram ze mame rovnakostareho syna...tak ja to asi z tymi superfitmi risknem..uviemd.e..velka vdaka za rady..nikdy ma nenapadlo nakupovat tak ze poprosim aby mi odmerali stielku..dik..

kamishek
14. dec 2012

holky, please help 🙂 vybírám overlock a rozhoduju se mezi brother 1034 a 3034... chybí/chyběla by člověku ta patka na slepý steh? krabičku na odřezky počítám, že bych si případně vyrobila, tak tu neřeším... ale patku si asi těžko vyrobím 😀
chtěla bych někdy vyzkoušet i ten plochý steh a vím, že ho tu někdo ( @terezita ? ) zkoušel i bez té patky na slepý steh... šlo to i s tou základní? používáte vůbec na něco jiného tu patku 😕 třeba na ten slepý steh? 😀

ono, ten cenový rozdíl není až tak vražedný, takže by mi prošel i ten dražší, jenom přemýšlím, jestli je to potřeba... ta moje nerozhodnost mě jednou zničí 😀

sinala
14. dec 2012

@kamishek já mám pocit, že tady se pletou pojmy slepý a plochý steh 😀 😀 😀
slepý steh je na to lemování triček dole a někteří mu říkají plochý 😀 😀 😀 .
Já jsem slepý zkoušela jednou i s tou patkou a já si raději připlatím a použiju patku co mám, protože mi to usnadní šití 😀 😀 😀 . Ale to je můj názor, kdy jsem patku na slepý steh použila pouze jednou 🙂 🙂 🙂 a to ještě zkušebně
Pokud máš peníze, tak si kup dražší než vyrábět ještě krabičku 😀 .
Tím samozřejmě nechci urazit majitelky 1034 😉

ucitelka70
14. dec 2012

@kamishek ja mám 4234, a rozhodla som sa pre novší, tak dlho som čakala na to, aby som mala... a cenovo nebol veľký rozdiel, radšej si zober 3034, patku na plochý steh využívam, dá sa aj s univerzálnou, ale táto má aj reguláciu šírky...

kamishek
14. dec 2012

@sinala slepý steh je ten, co na lícu pak není skoro vidět, max takové ty ťupky, kde je chycená nitka... a plochý ten, co imituje coverlock... je to tak? myslela jsem tu imitaci coverlocku, hrozně se mi to líbí (když se to povede) 😎
používáš na spodky triček a rukávy ten slepý? já právě přemýšlela, jak moc a jestli vůbec ho využiju...

kamishek
14. dec 2012

@ucitelka70 ten tvůj se mi z nich líbí nejvíc, ale to už je pro mě zbytečně drahé 😔

sinala
14. dec 2012

@kamishek jj, to si myslíš správně
já se na ten slepý teprve chystám 😀 😀 😀 a myslím, že to budu využívat, zatím jsem jen zkoušela na odstřižku....
protože prošití dvojjehlou mi na velkém tričku popraskalo ( šila jsem teprve jedno), na dětských mi drží a na bodyčku, kde prošívám 4 vrstvy, tam mi dvojjehla drží suprově.

plochý steh jsem ještě nedělala, ale taky se mi líbí 🙂

ucitelka70
14. dec 2012

@kamishek aj ja teraz už viem, že by som brala .lacnejší, lebo mám navliekanie nití, ale veľmi mi to nejde, radšej si navlečiem....

kamishek
14. dec 2012

@sinala no, na dvojjehlu na dospěláckém triku jsem taky naštvaná, hrozně to praská 😠 už se ji bojím používat na úpletu 😔 nevím, jestli dělám něco špatně já nebo ta jehla 😒

kamishek
14. dec 2012

@ucitelka70 tak navlíkání mám na rovnostehu a tam je supr 🙂 mi se na tom tvojem líbilo ještě to lepší osvětlení než je klasická žárovička (aspoň myslím, že to je tenhle stroj) 🙂

sinala
14. dec 2012

@kamishek já si myslím, že 2 vrtvy je málo aspoň dle toho body, tam mi lemování kolem nožek drží. a @vevercam používá na dvojjehlu strečový steh, ten já na své veritasce nemám, ale na těch novějších už je

kamishek
14. dec 2012

@sinala no, zkusila jsem zatím s dvojjehlou jen jeden ze strečových stehů, co mám na stroji... trošku to vylepšil, ale i tak to popraskalo... na obtaženější trička to asi prostě nebude použitelné 🙄
ale víc vrstev můžu příště vyzkoušet, to je dobrý tip 🙂

sinala
14. dec 2012

@kamishek pak ještě jeden tip...koupit si cover 😀 😀 😀

ucitelka70
14. dec 2012

@kamishek veľa závisí od nití, napr. unipoly nite pri šití dvojihlou mi hrozne popraskalo..... a s ostatnými mi to nerobí

rina76
14. dec 2012

@kamishek měla jsem stejný problém, pak jsem si vzpomněla, že jsem kdysi kupovala pružný nitě (šila jsem jedné zákaznici plavky), a tak jsem ji zkusila na spodní nit a bylo vyřešeno. Myslím, že jsou to tyto http://www.galanteriekreibich.cz/product/nite-e...
Na pohled nit vypadá jako tenoučký chemlon, je pružná a pevná.
Dokonce je má i stoklasa http://www.stoklasa.cz/nite-polyesterove-navin-...

kryska5
14. dec 2012

@ucitelka70 hihi, sa nečudujem že dobropis, posielať to čo zabudnú sa im asi moc neoplatí 😝
add OL ja by som ten náš teda nemenila, navliekanie fičí parádne a nite mám na ňom prevlečené za pár minút 😉

sinala
14. dec 2012

@rina76 @kamishek tak mě zrovna tato nit praská nejvíc - když ji dám jako spodní a šiju dvojjehlou, možná je chyba na mé straně 🙂 🙂 🙂