Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@evaon @caramilla
video na obrusove okraje:
Fotonavod tu 🙂 http://www.burdastyle.com/techniques/make-a-mit...
@caramilla je to s těmi modely molekul přesně tak, každý prvek má svoji barvu. Uhlík černou, kyslík červenou, vodík bílou, dusík modrou, halogeny zelenou, síra žlutou... Je snaha dodržet prostorové uspořádání jednotlivých atomů v molekule, aby ty vazby byly ve správných úhlech a proporcionálně dlouhé. Ale používá se to hlavně v organické chemii. V anroganice jen pro jednodušší molekuly, protože u složitějších to často neodpovídá realitě. A taky je tam těch prvků víc než barev ve stavebnici 🙂
V jednom typu modelů se používají jen barevné koule, v druhém se ještě mezi to včleňují modré tyčky pro jednoduchou a červené pro dvojnou vazbu.
Modely máme rádi, studenti je milujou - můžou si beztrestně hrát, celou hodinu kecat a malovat si a ti kreativnější dovedou s těch modelů postavit neskutečné věci (např. třípatrový svatební dort, kompletní set pro stolní hokej, létající objekty neidentifikovatelných tvarů nebo podprsenku pro spolužačku 🙂 ) Jen ten úklid potom...
@jitu22 wow, no super, díky. Až budu chtít udělat nějaké chemické pokračování, rovnou to půjdu konzultovat:D
Takže ta šedá měla být černá? Na wiki to byla tmavě šedá. Ale hlavně na hnědé by to nebylo vidět. Tak ještě, že to jde poznat a žádný jiný prvek nemá barvu "šedé melé" 😀 😀 😀 😀
Ahojte, dnes má Nellie 1. narodeninky a ja sa chcem vám všetkým VELMI PODAKOVAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Vďaka vám všetkým v tejto téme som sa dokázala každý deň postaviť z postele, nájsť útechu aj v niečom inom, naučila som sa ušiť kooooopu vecí, @caramilla tvoje fotky ma podnietili a naučili veľa vecí, čo som ani netušila ušiť, ako aj všetky výtvory vás ostatných. Dokázala som myslieť aj na iné veci a ušila som hromadu krásnych vecí, vďaka čomu som si aspoň trošku zdvihla sebavedomie a neľutovala sa. Ď A K U J E M V Á M Ž I E N K Y !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A trošku o Nellie, ak budete mať chuť si prečítať.
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lilly2711/cl...
@lilly2711 držím Nellie palečky ať si ona, ty i celá rodinka užijete příjemné svátky a v lednu se operace podaří. Článek jsem si přečetla a máš to nádherně napsané, tady z diskuse jsem občas zahlédla, že máte problémy, i občas napsala, ale takhle, když se to čte uceleně je to děsivé. Prožila si si hodně těžký rok. Moji Elinku jsem teď v noci 3h v kuse nosila(rýma) a nedokáží si představit, že bych jí zvládala tak jako ty nosit a utěšovat celý pobyt v nemocnici.
@lenasss to biele je finerib?
@ucitelka70 ne ne to je dadka jersej moc dobře se z toho šije jen kdyby se to tak nekroutilo ale na OL je to jiné kafe než na rovnostehu 🙂
@sinala to není fin to je dadka 🙂
@palosek děkuji mám z nich radost po dlouhé době se mi zase něco líbí a jsem s tím spokojebná
Jinak ještě moje rychlovka i se střihem za cca minut vše šito na Ol a jedu do školky pro dítě
Dobry den maminy, som na tejto stranke nova. Chcela by som vas poprosit o navod na hackovanie/pletenie vlniacikov a tiez o radu, aku vlnu ste pouzili. Ospravedlnujem sa, ak to niekde v diskusii je, ale nemam kapacitu precitat vsetky prispevky a budem velmi rada, ak mi pomozete dobrou radou. Mame velkost 80. Daaakujem 🙂
@dorota23 pletla jsem podle těchto http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7245 prvně vel. M a pak L a ty má doteď.
Vlnu jsem použila Merino z Vlnapu, ale lepší je 100 % ovčí vlna http://www.zlaticko.cz/index.php?page=detail&ko... z té jsem nepletla.
Hurá, konečně odjela poslední zakázka před Vánoci a já můžu začít šít dárky! Díky Jášovi, byl dneska super hodný mimino a mikinu jsem stihla za dopoledne, to jsem vážně nedoufala. Kočička je zase infantilní, to až se rozkřikne, tak ode mě už nikdo nebude žádné aplikace chtít :D měla jsem sevřenou zadnici, co majitelka na to 😀
a monikajan má v ponuke bambusový športový úplet, SK baby, už nemusíme objednávať z ČR
@lilly2711 přečetla jsem si tvůj deník, nedokázala jsem to ani najednou, skrz slzy, a mráz mi běhal po zádech - jsem tu od jara, sice jsem věděla, že je Nellie nemocná, ale netušila jsem, jak moc jste si musely všechno přetrpět..
Klobouk dolů, jaká jsi silná, jak jsi statečná (a jakou krásu při tom ještě ušiješ - to mi hlava nebere 😝 ). Všechny další roky ať jsou už jen lepší, užijte si tu big party, obě dvě
@jitu22 jú, super, samé dobré zprávy 😀 Tak já pak napíšu, co na to manžel. Skoro se připravuju na nejhorší 😀 Jestli se bude alespoň pod vous usmívat, kupuju šampáňo a slavím, byla by to první mnou ušitá věc pro něj, co by ocenil. Jinak teda ty bambusový trencle, co jsem mu ušila jsou tak dokonalý, že jestli v nich nezjihne, tak fakt už nevím 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@bordino mikča super. Já tě obdivuju, já teda šila taky jednu zakázku narychlo ještě včera, ale byla to moje stálá zákaznice, co jsem ji 3x odmítla a včera mi něco odpadlo, tak jsem pak nahonem jí psala, že to stihnu. Ale mikinu z lamy? Zadělat si dům bordelem 20. 12.? WOW....
A jinak moc líbí, ale špičatá kapuce u nosící mikiny mi přijde hodně hodně nepraktická. Jako na břiše dobrý, ale na zádech bude muset nosit jen s kapucou na hlavě. Nebo je odepínací? 😎 A kočka je úchylná, ale líbí a hlavně ta barevná kombinace je super 😉

@jieff Mohla som to odfotit aj pribezne...to mi napadlo az teraz 😒
Neviem, ci je to spravny postup, ale ja som si tie okraje najprv zazehlila rovno, akokeby som to isla obsit "klasicky". A potom som ten roh preskkladala do trojuholniku - nic som nestrihala, len zahla, aby som dostala tento tvar. A potom som v ruke presila ten maly kusok, kt. je nasikmo. Asi to neviem dobre popisat...