Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kamishek dakujem za radu.. teraz to F5 naozaj zafungovalo.. sranda, ze som skusala aj rano, ked mi to niekto odporucil..
@caramilla certica vydarena.. som zvedava aj ja na fotky 😀 mne sa dnes nechce do nicoho pichnut... vcera som sila do 1nej.. ale z toho asi 3 hodiny parala 😠 a to take trivialne veci sijem. .. zajtra sa mi to vsetko snad podari aj nafotit..
@zojec má asi 4, co nosí, tyhle jsou staré, co se mu válí v šuplíku, tak si je tam může dát taky. Jinak má jedny podobného stylu na běžné nošení, jedny lepší k obleku, dvoje vyloženě na sport...takže myslím, že krabičku využije. Jinak, co jsem se dívala na netu, tak se dělají i na 8 a víc ks, takže manžel je vlastně ještě troškař 😀
@kuna já jsem to o sobě taky nevěděla 😀
sukně je reserved za 100 kč z mmb 😀
Jinak holky přeji klidné svátky, já jsem dobalila dárky, naložila auto věcma (idylka, v jednu v noci nakládat auto venku na ulici 😀 ), dogruntovala dům a dovyrobila figurky na zítřejší povídání, dobalila s sebou a zítra ráno jestli se probudím, tak odjíždíme k našim🙂
Mějte co nejkrásnější a nejveselejší svátky.
nevím zda se sem ještě dostanu tak jsem vám všem chtěla popřát KRÁSNÉ A VESELÉ VÁNOCE a hlavně pohodu a žádné stresy 🙂 a do nového roku hodně štěstí,zdravý a hlavně spousty nových hromádek 😀 😀 😀 😀 a krásných výtvorů 😀
Holky taky Vám chci popřát klidné a veselé Vánoce, jinak včera jsem se pustila do šití, a jak tady šílí davová psychozá - ŠITÉ dárky, tak jsem včera sedla ke stroji a dneska něco dodělám, takže i ty moje cácory budou mít něco šitého od maminky 🙂
Děkuju moc za to že se vám sem můžu vypsat s našimi problémy a za podporu 🙂
Ať nám šicí stroje šijou a výrobky z nich se líbí 🙂
taky všem klidné svátky...
u nás taky šicí mánie, včera jsem šla spát někdy o půlnoci a stejně jsem to nestihla a jsem tuhá. Jenže začíná náš maraton po příbuzenstvu...
Holky FM kalendář 🙂 www.farbenmix.de/shop/Alle-Kreativ-Ebooks/Schos...
Ahojte, chcem vsetkym este raz podakovat za mile slova a pripajam foto z Nellkinej BIG PARTY 😀 😀 😀
Sice v ten den skoro vobec nespala, napriek tomu si ju uzila a bola cely cas usmiata a spokojna, laska moja. Najväcsi uspech mali balony. 😀 😀 😀. Torta ju nezaujala vobec, ani vzhladovo, ani chutovo. ( to je absoluuuutne jedno, ze som ju zdobila do 2.45. rana 😀 😀 😀)
A zaroven prajeme vsetkym krásne a pokojné sviatky plné pohody a spokojnosti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
p.s. krasne veci ste posili, @terezita krasne suknicky, @caramilla krasny kostym certika a aj vsetky ostatne veci krasne
@lilly2711 Ta je krásná!!!!
Pfka máte taky všechny moc pěkná.
Je to ted skoro jako OT, ale napadla mě ultra rychlá verze na tvorbu látkového pexesa. Vymyšleno a zrealizováno během kratoučké chviličky spánku našeho lumpíka.
Látku s obrázky jsem podžehlila vliezofixem, látku na vršek kartiček decovilem, pak už jsem jen pomocí žehličky spojila obě vrstvy. Šicí stroj tentokrát zůstal v poličce a ke slovu se dostala jen žehlička. Uvidím jesli se nebudou moc třepit okraje, pokud ano, ještě je projedu cikcakem.
Také všem přeji krásné a něžné svátky a štasný vstup do nového roku. Spoustu zdraví, protože toho není nikdy dost.
A spostu skvělých nápadů a radosti nejen šití.
Holky, všem přeji také krásné a pohodové vánoční svátky a úspěšný nový rok!!
@sufik1 ...díky za tvou radu, kde plnit polštářky .kuličkami. Vana je ideální prostor. Jak jsem ti kolem půlnoci blahořečila 😀 😀 😀 😀 Byl to zážitek nad zážitky. 😀 😀 😀
@maryol překrásná deka i polštářek..... @daisyr ta už je velká, krásná panenka..... 😵 @lilly2711 malá je kouzelná a dortík musel být velká mňamka. Hodně zdravíčka, ať už se máte jen skvěle a co nejmíň starostí 😉
Holky, všechny výtvory super...
Přeji pohodové Vánoční svátky a zasloužený odpočinek..... 😀 😀 😀
aj ja sa pripájam, a prajem príjemné prežitie vianoc v kruhu najbližších
Přeji všem bohatého ježíška, hodně štěstíčka a zdravíčka!
Všem přejeme krásný Štědrý den a příjemné prožití Vánočních svátků 😵 😵 😵
Zvončeky už zvonia,ihličie nám vonia,svetlo sviečok mihotavé,Vianoce k nám prišli práve.Preto sviatky krásne majte,v pohode ich prežívajte..

Dneska jsem během odpoledne umyla dvě balkonová okna a dveře, zahradní stůl a židle, ušila ségře tričko k svátku a dodělala manželovi krabičku na hodinky na Vánoce. Do toho samo oběd, večeře...Teď jdu dobalit dárky a pak odpadnu 😀
Pořizovací cena krabičky cca 200,- (protože mořidlo jsem měla doma) a v Lídlu ji měli za 250,- . Ale ta moje je z lásky 🙂