Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
pockej ty asi myslis holy minky? ja mam minky PUL, takze samozrejme na patentky 😀
@crawler 😀 Jasmínka občas taky bojkotovala, ale hodně jsem ji chválila a tlweskáme, tak teď spolupracuje, ale to může být zas jinak 😀
Odklápěčky:
http://www.fler.cz/zbozi/svrchni-kalhotky-pro-m...
Chystam na ekozahradu strih a navod. Dost jsem ho ladila a mame doma nekolikery na presiti, co nesedi, tak se musim vnitrne poprat, abych ho dala ven, kdyz to stalo tolik usili, casu a materialu 😀 😀
Minky se suede, buď na Fleru u Vasz nebo bude nějaký i ode mě na ekozadradě, až jednou dojde balík z USA (jestli to stihne před koncemn světa 😝 😖 ).
@crawler minky se dá i podšít PUL:
http://ekozahrada.blog.cz/1102/aio-kapsova-plen...
Hezčí jsou patentky, ale jde i sucháč, snapka z lícu držet asi nebude (?).
@caramilla Tak teda odklápěčkama jsi mě dostala 😲 🙂 To je mazec 😵 😵 😵 🙂
@caramilla U nás taky odplenkování na noc teda nehrozí a to jsme o hodně starší... Taky produkuje a je mu to úúúplně fuk, i když přes den je bez plíny už dlouho (od 15m nadoma, od roku a půl i na cesty).
@maly_prcek 😀 😀 😀 Byla to celkem náhoda - jedna maminka po mě něco takového chtěla na bezplenkovku a já se tu marně už měsíc snažím ušít něco, co bych měla rychlý na častý stahování kalhotek a tohle mi přišlo fakt vhod, takže hned jsem realizovala, teď přešiji své první blbé pokusy a budem vybavený 😀
Pro mě bude úspěch to, jak jste to měli vy, cca od těch 14/15m bych jí chtěla mít doma bez plenek, ale cesty teda to nemám energii řešit, občas jezdíme s nočníkem, u našich to jde, v kostele to taky celkem jde, ale teda třeba po nákupech, to fakt nevim, kam bych ten nočník dala 😀 😀 😀 Ale důslednost mi přijde horzně důležitá, ale nemám teda na to asi energii ☹ A na kytičky zatím čurat nechce.... (asi to nechápe, má to spojený s nočníčkem a "ččč".
@caramilla wouu😀 odklápěčka super - tak to si musím stopro ušít, protože přebalování Fanyho je šííílený, takže aspoň by to bylo usnadněný, že kolem pasu by se to nehlo...
pravda - dalo by se to podšít tím pulem a vlastně mě to vyjde levněji než minky pul, jen to dá práci navíc...myslím, že by snapka mohla držet, když tak na tu látku koukám, spíš si říkám, abych pak ty chlupy neměla vypadaný na tom místě, kde by byla snapka, čili vyhrává vyrianta podšít pulem a normoš patentky.
Jinak se Tě zeptám - Jasmínka je mladší než Fany, ale jak to zvládá v kostele??? Fany je tam jako ďábel, ruší mši pro nás i pro ty, co jsou v bezprostředním okolí 🙄 😔 ...nevíme, jak na něj...ideálně, kdyby mohl asistovat knězi, ale tak mladý ministrant ... 😀
@caramilla Já mu v těch 15m plíny prostě sebrala a byl jen teplákách (pán je pohodář, proč by se snažil, když má plínu, že 🙂 Tak to má vlastně doteď... Možná čeká, až mu seberu i tu noční 😀 , ale zatím se mi nechce nechat si počůrávat postel, deku, ... To by můj muž asi nerozdýchal... 🙂 ), po týdnu, kdy bylo poloužičkováno a neměl si co oblíkat to pochopil... Ten rok a půl nám vyšel pěkně na jaro, že se dalo čůrat venku, to ho baví (ale asi měsíc nesmělo venku foukat, jinak prohlásil "Fouká" a byl konec 😀 ), v zimě nevim, jak bych to praktikovala...
@crawler Večer snad hodím na ekozahradu fotostřih. Jako já fakt nemám co dělat 😀 😀 😀
Přebalování super, fakt rychlovka. Jen teda manžel to nedal, zatím to nepochopil, takže mi dceru včera přinesl pročuranou - nezastrčil jí na bříšku tu vkládačku za ten proužek, takže nešel nalepit sucháč, když tam byla na těch očkách ta plínka🙂))
Jinak v kostele je to někdy děs běs. Ona je extrémě živá. My chodíme do dvou sborů - jedno je klasický kostel - tak to leze po lavici, otravuje sousedy vzadu, prohlíží zpěvníky, tancuje a zpívá, leze ode mě k manželovi a zpátky. Většinou ji pak po kázání nakojím a dám spát ven na zahradu. Ten druhý sbor je modlitebna, tam je teplo a rel. čisto, takže tam leze po zemi a hází polštářky ze židlí na zem. U modlitebny je malá místnost pro děti s konercem a autíčkama, tak tam si s ní hraju. Blbý je, že ji můžu dávat čurat jen při písničkách, páč jinak to "čččč" je dost trapně slyšet 😀 😀 😀
Jinak ona miluje hudbu, takže o písničkách dělá hlasité "la la la" a přřve všechny zpívající i varhany 😀 😀 😀
@maly_prcek 😀 😀 😀 Taky by se mi nechtělo. Ale teď na ŠD mají ty nepropustný prostěradla, tak můžeš zkusit 😀 😀 😀
Všude jsem četla, že noční plenka je pohoda, protože dítě ve spánku nečurá a stačí ráno hned dát vyčurat, ha ha ha, u nás teda fakt ne! I odpo. Dávám ji spát rovnou z nočníku a probouzím jí prakticky nad nočníkem a stejně je durch... Asi máme nějaké čuravé dítka nebo ty knížky psal někdo, kdo nemá děti 😀
@caramilla 😀 tak to je Jasmínka borec🙂 Fany tam chce jen lítat, lézt do jiných lavic a když mu to nechceme dovolit, tak spustí hysterák 😲 tak jak to batolata umí 😠 ...jsem zvědavá, jak dlouho to ještě bude trvat😀
tak já si seženu ten sued a našiju🙂 doufám, že druhý mimi bude holka, abych to růžový minky uživila - Fanymu to budu dávat jen na doma 😀
SOFTSHELL Slovensko
Ciperka mi dorazi snad tento tyzden, lebo nemali dost tyrkysovej a este nemali naskladnene nove farby (ruzova). Ze by to mali vsetko dostat do konca tohto tyzdna. Tak dufam, ze bud. tyzden to uz budem moct postrihat a poslat.
Balerina ma prave dobre nastvala. Objednavku som poslala este min. pondelok, doladovali sme dopravu, aby to bolo co najlacnejsie. Nie su tam velmi ustretovi 😠 . Kazdy place, ako idu zle obchody a ked chce clovek kupit, tak robia ofuky... 😖, 😒 . Skratka, z Baleriny mi dnes napisali, ze uz nemaju cierny ssh 10/3, naskladnia az v polovici sept. Ostatne farby maju. Co urobime? Mam objednat cierny ssh 5/10 (ma zo spodu cierny flis) a ostatne farby (seda, cervena, oranz, hneda) 10/3 (maju zo spodu sedy flis)? Alebo kupit vsetko rovnake - t.j. 5/10? Tento je o 20 Kc/m drahsi ako 10/3. Ale hlavne ide o to, ake parametre chceme. Chceli sme 10/3 kvoli detom, aby to bolo viac vodoodolne. Napiste, co kupime a podla vacsiny hlasov poslem tete Balerine mail, aby som to zaplatila a poslali to.
SOFT Čiperka - dnes zaplaceno. Máme několik metrů zeleného navíc (nenastříhají vždy přesné množství ale to, co mají zbytky z role). Osobním kouzlem Animal nám paní vyšla hodně vztříc a máme jen ten zelený navíc. Hledáme dobrovolníka, který se těch 2m ujme! Pokud se nikdo nenajde a nikoho nenajdeme ani jinde, tak částku rozpočítáme mezi všechny ☹ ☹ ☹
Chybí už jen peníze od @terezita 😀 😀 😀
Zeleného softu jsou navíc 2m - více zde:
http://ekozahrada.blog.cz/1108/zeleny-softshell...
😀
Mílé dámy, ráda bych se k vám připojila. Jsem taková švadlenka amatér a spíš toho teď moc neušiju než ušiju, spíš jen něco jednoduššího, hlavně s tím mým raubířem to moc nejde, ale asi to znáte. Hlavně mě zaujaly ty vaše hromadné objednávky, tam se také asi občas přidala... A klidně bych si vzala ten zelený softshell, kterého máte navíc 🙂 Jen musím někde splašit nějaký střihy a hlavně ten čas 🙂)
@zuhur tady je v anglictine.. http://www.canadianliving.com/crafts/sewing/hav...
@caramilla penize, penize.. furt chce nekdo penize.. 😀 😀 ale uz jsem to fcera poslala 😉
@maly_prcek my strkame pod vodu i na cestach, ale ted uz vlastne ne, najeli jsme na slipy a ucime 🙂 sem tam s nehodou, ale porad lepsi nez pleny 😉 ale nevim, jak strkat pod vodu novorozeně 😕
@daisyr Určitě se přidej, akorát začni strkat peníze do prasátka, je to dost finančně nákladná závislost 😀 😀 😀 (i když na motorky to nemá, @animal 😀 😎 )
@luccii Já naopak myla prdelku pod vodou do 6. měsíce, pak zmítající se dítě už jsem otírala ubrouskama, po tom tuhym hovínku to bylo lepší, mýt to moc ani nešlo, bylo to tam napláclý 😀 Teď naštěstí kadí už do nočníku, většinou...
Chce to zkusit a chvat se najde, zezačátku jsem byla taky hodně nervózní, ale dá se to, jen musí mít člověk připravenej ručníček po ruce, protože drží víceméně oběma nožičkama. Hlavičku jsem měla asi opřenou o ruku, už vůbec nevím (je to už rok 😕 😀). Ale určitě to zkus, jde to.
@terezita 😀 😀 😀 Caramilla je větší postrach jak berňák!!! 😠 😠 😠

minky mam taky se suedem a mam ho z fleru