Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal Všechny barvičky jsou krásné!🙂
O nádobíčku na foťák mi ani nemluv 😀 😀 😀 Až nebudu mít na látky, prodám objektivy a mám zase na 2 roky vystaráno 😀 😀 😀
@luccii Myslím, že jsem ji měla opřenou na jedné paži a držela jsem ji za nožičku - pevně, aby mě nevyklouzla. Taky se dá miminko opřít o břicho (zapřít se o umyvadlo a opřít o svoje břicho miminko + držet za nožičku). Vím, že první pokusy byly rozpačitý a ptala jsem se mámy, jestli to vůbec jde, ale pak jsem si to nějak vychytala🙂 Taky záleží na umyvadle a výšce kohoutku. Pod těma nízkýma umýt prdelka podle mě vůbec nejde...
Info k objednávce z Čiperky:
Přesvědčila jsem @animal, že je zbytečné, aby hledala půl dne autem v Praze Čiperku, nakládala, vykládala, stála v páteční koloně atp. Dle mého názoru by to bylo mnohem nákladnější (i když ona by za to asi nic nechtěla🙂 ) než to poslat dopravní společností. Takže jsme to nechaly poslat a vychází to na částku 6 Kč na osobu, tedy 6,5, ale zaokrouhlujeme dolů (balerinu jsme zaokrouhlily nahoru). Věřím, že to nikomu nezpůsobí finanční problémy 😀 . Připočteme to k poštovnému k vám. Děkujeme 😉
@baarca
Foťák mě stál stejně nebo i míň než macro objektiv (20 tisíc 😀 ), když teď o tom přemýšlím, vůbec nechápu, jak jsem si tak strašně drahou věc (pár skel a plast) mohla koupit??? Musela jsem se brutálně topit v prachách 😀 😀 😀 (podotýkám, že jsem celý život pracovala v NNO, kde se platí za náročnou přesčasovou práci dobrým pocitem a místo odměn jsme měly prý výhled z okna 😀 ).
@terezita
Tak to manžel přehnal!!! Tak to teda chápu, že nemáš na soft 😀 Ale hlavně, že manža má trepky 😀 😀 😀
@baarca jsem rada, ze jsem tuhle zavislost nepodedila.. 😀 😀 bych musela vyhlasit osobni bankrot 😅 preci jen ty sici stroje jsou levnejsi.. 😉 i kdyz takovy vysivaci stroj by u me uplatneni taky nasel.. a pak ten coverlock.. 😀 😀 😀 ale to bych si musela poridit jeste asi jeden byt, abych to mela kam naskladat 😎
@monikajan akurat som sa chystala ti napisat 🙂)) ja osobne som radsej za 10/3, ale prisposobim sa... 🙂
Preco je problem s Balerinou a dopravou? (kludne napis do IP ) teta mi cez skolksky rok kazdy tyzden dochadza z moravy na vikend k Piestanom...ak by bolo treba skusim sa jej spytat...
@luccii 🙂 v porodnici sa mi to ešte nedalo, nezmestil sa mi pod vodovod v kupelke na izbe 😀 . Ale keď nás učili umývať detičky (ešte prvýkrát), tak ako sa umýva vo vaničke na brušku - máš ho na ruke a v podstate mu zvieraš palcom a prstami pravé rameno a na predlaktí Ti leží bruškom a hlavičkou.Kolienkami sa jemne podopiera v umývadle...Doma som mala prebalovací pult na vani, tak som ho neprevláčala ako mača po celom byte. Väčších už pod sprchou vo vani - mam ju uchytenú kusok nad batériou, tak je to tiež ok a teraz nastojaka vo vani.
@zuhur on to tu uz nekdo sil.. jen si vzpomenout, kdo to byl.. 😒 a jestli jsi nemcinarka, tak tady kdyz pisnes tak ti navod posle v nemcine.. http://www.funfabric.com/kast.php?cont=project&... a pak tu je to taky popsano.. http://www.hobbyschneiderin.net/portal/showthre...
@caramilla Ještě mě tak dneska napadlo, že by se mi ty odklápěčky líbily jako vlněné... Nějak jsem k tomu pulu nadoma moc nepřirostla... Navíc bude Mylly 🙂 (to abych navýšila předobjednávku 😀 ) Jo jo, prostěradlo z šijem už mám objednané, ale chtěla jsem z něho pak zkusit přebal podložku! Jsem si říkala, že by pak byla oboustranná...
@luccii Taky jsem držela na tygříka na pravačce a levou myla... (Sakryš, zas bych si měla ty "chňapy" zopakovat, musela jsem si to vygooglit, jak to přesně je 🙂 )
@maly_prcek Jo, jo, přesně! Už jsem to někde výše ptala jako dotaz na @ivuska.h - kolik bych doporucovala tech vrstev interlooku na vlnaky svrchnaky. Moc s timhle nemam zkusenost a prave chci mit odklapecky z vlny, PUL hrozne malo dycha. To prave poznam, ze Jasminka je nepocurana a pres to je vkladacka vlhka, jak se poti! FUJ! Normalne teda pouzivame AIO (kvulu pohodlneosti, prebalit ji, je fakt o nervy), ale pri uceni na nocnik, kdy se dite slika asi 100x denne je tohle uz sumak. Takze bych chtela zase vlnacky, ty jsme mely do 4. mesice vyhradne. Ted je davam uz jen na noc...
Kedze to bol vacsine jedno, ale mala som viac hlasov za 10/3, tak som objednala z Baleriny farebny a na cierny pockame. Dufam, ze to takto vyhovuje. Netesi ma to, chcela som to mat "z krku" . 😝
@laura033, @zfidorka, @maryol, @pippa, @season, @horalka777, @indy, @keziah, @quaxi, @anielik, @romanacka, @zojec - prosim Vas, bola by niektora z Vas ochotna urobit mi na chvilu asistentku?: ze by ste jej ostatne softshellove objednavacky 😉 poslali do IP adresu, kde ma byt ssh poslany + ci chcete pockat na cierny, alebo poslat farebny skor a cierny doposlat + ci budete k tomu brat aj iny tovar. A asistentka by mi z toho urobila sumar napr. vo worde a poslala mi to na mail a ja by som si to vytlacila... Nech to nemusim dohladavat v IP, to je nesikovne...
Ak chcete k ssh aj nejaky iny tovar, urobte objednavku a do poznamky dajte- poslat so ssh.
A uplne najlepsi je osobny odber - nemusim balit a ist na postu. Ak mate tety, bratov, frajerov..., co chodia obcas do TN alebo okolo, sum sem s nimi,nech pridu. Nasa dobermanka ma rada ludi 😀 ....
Pripadne sa mozete spojit, ak byvate v tom istom meste a poslem to viacerym v jednom baliku.
...kujéééém.
Ahoj holky...potřebuju další radu od zkušených švadlenek. Jak řešíte pro kluky kalhoty??? Já jsem oblečko všechno podědila a malýmu je to na látkový plíny všechno malý, tak chodíme skoro pořád v tepláčkách, což je hrůza a když chci jít k doktorce, tak mu do rifliček nebo pláťáků musím dát hnusku. A tak mě napadlo ušít malému pohodlné a pěkné kalhoty, které by měl na parádu. A potřebuju STŘIH a LÁTKU ??? Poraďte prosím prosím prosím...A pokud je vhodná látka na Mylly, tak abych se stihla ještě vtěsnat do tabulky než bude deadline.

@caramilla to víš no, když má někdo drahé koníčky 😀 a to si chceme koupit pořádný blesk na foťák, tak na to už asi nedojde ☹