icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
20. jan 2013

@jieff já teď už nenosím, ale mimino (do roku a půl) jsem nosila pod velkou bundou (neměla jsem spec. nosící, ale velký kabát z výprodeje, trochu jsem si ho na nošení upravila) a nosila jsem v něm dvě zimy. Takže dítě oblečené jako doma, já v tričku, přes šátek buď jen kabát nebo flísku a kabát a šli jsme. Nepotili jsme se a když jsme někam přišli, tak jsem jen rozepla bundu a nebylo nám horko.

veronik77
20. jan 2013

@laeela my máme také luxovacího psa 😵 Vřele doporučuji od zavádění příkrmů až do dospělosti 😀

briuska
20. jan 2013

Prosím poradil by mi někdo, z čeho uplést deku do kočárku? chtěla bych jí tlustší nadýchanou, né tenoučkou. Šlo by to ze 100% akrylu? mám z něj světr a je měkkoučký a neštípe, tak mi napadlo, že by to mohla být vhodná příze. Jsem úplný začátečník a pletla bych asi jen hladce obrace. děkuji

veronik77
20. jan 2013

@briuska Moc se v tom nevyznám, ale super vlna je taky Merino nebo Maxi Color od Vlnapu - ta druhá je silnější a nekoušou 🙂

petkasv
20. jan 2013

@lilly2711 dokonalé, četla jsem od konce a bylo mi jasné, že to jsou tvoje výrobky, nádhera, opravdu, myslim, že si tady pro všechny velká inspirace 🙂 v pondělí na vás myslíme, držte se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sufik1
20. jan 2013

@lilly2711 mooc krásné. Tvoje výrobky jdou hned poznat.
Držím palce.

barcav
20. jan 2013

@lilly2711 nádherné věcičky 😵 😵 😵 držím palce 😵

palosek
20. jan 2013

@petkula Ahoj, já si už někdy dřív objednala streč.bavlnu, ale ta se na lemy nehodí, není to dost pružně, ani na legíny se to nehodí. Spíš na kalhoty či halenku, které nemusí moc pružit. Je to dost pevné. Stále mi to leží v hromadě látek 😀 😀 😀 Na lemy jak psaly holky....patent, úplet, i Dadka jersey je dobrý....to aspon nejvíc dávám... 😉

palosek
20. jan 2013

@veronik77 super trnky 😉 Já ten plochý šev ještě nezkoušela....ale předřasení podle tvého postupu je super.... a zvlněný okraj u trik už jsem taky zkoušela...dobrý...ještě ten plochý šev..... 😀 😀 😀

laeela
20. jan 2013

@veronik77 my se vždy smějem, že když jsme na návštěvě a dětem něco upadne od ruky, tak už nás vůbec nenapadne se pro to natáhnout. 😀
To vždy koukám v restauraci, kolik nepořádku udělají prťata během jídla. 🤐

monr
20. jan 2013

baby, prosím súrna otázka pre majiteľky veritasky, som u susedy a zasekol sa jej stroj, ušila jeden riadok, chcela rovný steh, už vtedy jej to robilo také polooblúčiky, a teraz sa jej zasekla ihla tesne nad dolnou cievkou, nejde pohnúť ani dole ani hore, neviete čo by s tým mohlo byť? či ako to spojazdniť? ď.

kuna
20. jan 2013

@lilly2711 kdybych už neseděla, padnu na zadek 🙂 . Já nechápu, kam na to chodíš. Jinak moc držím palce!

maly_prcek
20. jan 2013

HOLKY, NECHETE NĚKTERÁ ODKOUPIT NOVÉ OTTOBRE???
Jsme předělávali předplatné a někde se stala chyba, páč došlo 2x... 😝

sinala
20. jan 2013

@monr mě to připadá jako špatný člunek a to pak musí do servisu ☹ ...., ale jen tipuju

maly_prcek
20. jan 2013

@petkula Jakou barvu a kolik toho patentu potřebuješ? Tady se určitě něco dá dohromady, jsme dobří syslové zásobáři 😀

sinala
20. jan 2013

@maly_prcek máš IP

caramilla
20. jan 2013

@lilly2711 nádherné, k nakousnutí. Vyprošuju pro vás požehnání, napiš nám, jak budeš moci, jak jste na tom! Modlím se za vás a za ruce pana operatéra! 😉
@snowwitch 😀

caramilla
20. jan 2013

@petkula a koukala jsi tady: http://www.latkomanie.cz/latkomanie/eshop/9-1-V...
S tou paní z Látkománie se znám, je to fakt nadšenec, moc milá, skvělá komunikace, rychlé odeslání, fakt fajn paní.
Veselá Jehlička určitě taky něco má a pak dětské látky bereme rády u Gábinky http://www.gabinka.cz To je taky taková dobrá duše 😉

lilly2711
20. jan 2013

Vsetkym vdaka
@kuna DAKUJEM snazim sa 🙂

@caramilla dakujem za pochvalu, vela z toho sa podarilo vdaka tvojim typom ako riasenie rukavov na OL a lemovanie ( zaco dakujem, velmo sa mi to paci a dobre sa to sije )

@barcav @sufik1
@petkasv dakujem, vasa podpora urcite pomoze 🙂

@mikulka45 vdaka. Gumu do legin myslis? no väcsinou ju na plocho zosijem trojkrokovym cikcakom a na OL prisijem k pasu a zahnem dovnutra a presijem len na par miestach, nech sa neotaca, ale tieto posledne som presivala na COL, som nejako zabudla, ako som to robila, tak som automaticky stepala povrchu.

@palosek no...pyzamka, nie este som nesila, dostala som akysi blok a neslo to, som nemohla ani pomysliet, tak uvidim co zajtra a nejake este stihnem. A ano dobre si sa trafila s tou knizkou 😉 ked som vymyslala logo, tak ma nijak nic nenapadalo a toto som mala v pamäti, ze to okrem toho mena nic neznamena.

stassy
20. jan 2013

@bordino, @jemi Já ji mám, tak bych mohla poslat. 😉

A dotaz do éteru - nemáte některá přebytečný kousek fialového merino interlocku? Právě jsem si začala stříhat na tričko a on se mi do metru látky nevleze jeden rukáv. 😠 Případně myslíte, že bude hodně blbý, když ho střihu kolmo na směr pružení?

mitape
20. jan 2013

@lilly2711 ako vždy nádherné a tie aplikácie ani nehovorím 😵 držím palce aby všetko dobre dopadlo a Nellie už bola zdravučká 😵

veronik77
20. jan 2013
stassy
20. jan 2013

@veronik77 Veru, došel v pořádku, děkuju moc. Já hlava děravá jsem se ještě nedokopala Ti napsat, promiň. 🙂
Za odkaz taktéž díky, ale když já potřebuju fakt jen na ten jeden rukáv, další celý metr je pro mě zbytečný.. Ale fakt díky, možná u toho nakonec stejně skončím. 🙂

bordino
20. jan 2013

uf, jsem si myslela, jak za den bez Jolči stihnu spoustu věcí našít, jenže Jáchym se dostává do prím oblíbeného stádia, kdy mu nesmím zmizet z očí 😠
Takže se šmírujícím pygmejem navázaným na zádech jsem horko těžko spáchala jednu tuniku pro mámu, nejhorší bylo spáchat razítko 😀 Ještě mám namalovaný přední díl na jednu a materiál na tři další, no, touto dobou měly být hotové všechny. Jsem šnek 😅
A ještě jedno kojotriko

ucitelka70
20. jan 2013

OT, už ste piekli chlebík bez miesenia? http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-...

animal
20. jan 2013

@lilly2711 krásné krásné, jako vždy 😀 😀 prostě kochačka 🙂

piecee
20. jan 2013

holky jdu taky něco přidat 🙂 víkendové počiny triko pajc ottobre a mikča
btw:chtěla jsem se zeptat jestli někdo nechcete BORDÓ MIKROPLYŠ POSTŘIHY DADKA cca 25x45cm 8ks...a ještě mám nějaký holčičí barvy jersey kdyby chtěl někdo vyměnit 🙂

snowwitch
20. jan 2013

@laeela U nás pes funguje stejně, problém je, když J.v restauraci vyplivne sousto na zem a klidně zavolá "Kaky" 😀 Já pak lezu pod stolem s ubrouskem jak tydýt ...

veronik77
20. jan 2013

@stassy super, díky moc.
tak kup jen délku rukávu a ze zbytku můžeš našít kukličky 😉

lenasss
20. jan 2013

@ucitelka70 prave ho mam v mise rano ti reknu vic 🙂 manzel ho nasel vcera na netu