Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Prosím poradil by mi někdo, z čeho uplést deku do kočárku? chtěla bych jí tlustší nadýchanou, né tenoučkou. Šlo by to ze 100% akrylu? mám z něj světr a je měkkoučký a neštípe, tak mi napadlo, že by to mohla být vhodná příze. Jsem úplný začátečník a pletla bych asi jen hladce obrace. děkuji
@petkula Ahoj, já si už někdy dřív objednala streč.bavlnu, ale ta se na lemy nehodí, není to dost pružně, ani na legíny se to nehodí. Spíš na kalhoty či halenku, které nemusí moc pružit. Je to dost pevné. Stále mi to leží v hromadě látek 😀 😀 😀 Na lemy jak psaly holky....patent, úplet, i Dadka jersey je dobrý....to aspon nejvíc dávám... 😉
baby, prosím súrna otázka pre majiteľky veritasky, som u susedy a zasekol sa jej stroj, ušila jeden riadok, chcela rovný steh, už vtedy jej to robilo také polooblúčiky, a teraz sa jej zasekla ihla tesne nad dolnou cievkou, nejde pohnúť ani dole ani hore, neviete čo by s tým mohlo byť? či ako to spojazdniť? ď.
HOLKY, NECHETE NĚKTERÁ ODKOUPIT NOVÉ OTTOBRE???
Jsme předělávali předplatné a někde se stala chyba, páč došlo 2x... 😝
@petkula Jakou barvu a kolik toho patentu potřebuješ? Tady se určitě něco dá dohromady, jsme dobří syslové zásobáři 😀
@maly_prcek máš IP
@petkula a koukala jsi tady: http://www.latkomanie.cz/latkomanie/eshop/9-1-V...
S tou paní z Látkománie se znám, je to fakt nadšenec, moc milá, skvělá komunikace, rychlé odeslání, fakt fajn paní.
Veselá Jehlička určitě taky něco má a pak dětské látky bereme rády u Gábinky http://www.gabinka.cz To je taky taková dobrá duše 😉
Vsetkym vdaka
@kuna DAKUJEM snazim sa 🙂
@caramilla dakujem za pochvalu, vela z toho sa podarilo vdaka tvojim typom ako riasenie rukavov na OL a lemovanie ( zaco dakujem, velmo sa mi to paci a dobre sa to sije )
@barcav @sufik1
@petkasv dakujem, vasa podpora urcite pomoze 🙂
@mikulka45 vdaka. Gumu do legin myslis? no väcsinou ju na plocho zosijem trojkrokovym cikcakom a na OL prisijem k pasu a zahnem dovnutra a presijem len na par miestach, nech sa neotaca, ale tieto posledne som presivala na COL, som nejako zabudla, ako som to robila, tak som automaticky stepala povrchu.
@palosek no...pyzamka, nie este som nesila, dostala som akysi blok a neslo to, som nemohla ani pomysliet, tak uvidim co zajtra a nejake este stihnem. A ano dobre si sa trafila s tou knizkou 😉 ked som vymyslala logo, tak ma nijak nic nenapadalo a toto som mala v pamäti, ze to okrem toho mena nic neznamena.
@stassy http://www.allyfabrics.cz/www-allyfabrics-cz/es... 😀
došel Ti prosím časopis?
uf, jsem si myslela, jak za den bez Jolči stihnu spoustu věcí našít, jenže Jáchym se dostává do prím oblíbeného stádia, kdy mu nesmím zmizet z očí 😠
Takže se šmírujícím pygmejem navázaným na zádech jsem horko těžko spáchala jednu tuniku pro mámu, nejhorší bylo spáchat razítko 😀 Ještě mám namalovaný přední díl na jednu a materiál na tři další, no, touto dobou měly být hotové všechny. Jsem šnek 😅
A ještě jedno kojotriko
OT, už ste piekli chlebík bez miesenia? http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-...
@ucitelka70 prave ho mam v mise rano ti reknu vic 🙂 manzel ho nasel vcera na netu

@jieff já teď už nenosím, ale mimino (do roku a půl) jsem nosila pod velkou bundou (neměla jsem spec. nosící, ale velký kabát z výprodeje, trochu jsem si ho na nošení upravila) a nosila jsem v něm dvě zimy. Takže dítě oblečené jako doma, já v tričku, přes šátek buď jen kabát nebo flísku a kabát a šli jsme. Nepotili jsme se a když jsme někam přišli, tak jsem jen rozepla bundu a nebylo nám horko.