Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, nemate nekdo - nebo nevite, kde se da sehnat - strih na polodupacky na latkove plenky?
to by bylo skvele 🙂
mail ti hodim do IP
@rina76 díky moc, jsi zlatá
@eldwen šila jsem podle tohohle - http://mamas-hand-made.blogspot.cz/2012/04/dets... Jen podle mě je dobré o pár cm prodloužit sed.
@bordino takyjsem začínala s Marinou. Slon byl úplně první věc, co jsem kdy ušila. A dětská deka asi čtvrtá... Takže já jí vděčím ta to, že jsem se nadchla pro šití a fakt se do toho pustila. A že mi to šlo hned od začátku. Ale štvalo mě, že starší čísla, co jsem prošvihla, už nebylo jak sehnat, a ta nová pak byla pro mě nepřijatelně drahá, když mě zajímala třeba jen jedna věc. Kdybych si byla mohla koupit samostatně jednotlivé projekty, nechala bych u ní ze začátku asi hodně peněz.
Postřehla jsem, že byly nějaké tenze, ale víc mě to nezajímalo... Narazila jsem na šicí diskusi na emiminu a byla jsem ztracená 😀
OT, tak včera dorazil strider pre vnúčika, dnes bola testovačka..... malému sa páči....
@petkasv u vás je mráz?
u nás je v pluse 5 stupnov
@mooncaa jednoduchou verzi taky nemám 😀
@eldwen miminěcí mám, vel. tak 56
@petkasv díky za pochvalu mé díry 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ucitelka70 U nich nevím, ale u nás (foto🙂 bylo dneska tak mínus 7 určitě. Ono někde je nad nulou? Hustý... tady je kosa furt...
@ucitelka70 ale jinak "ten pán" u nás není! 😀 😀 😀
já šila tu díru na palec do nápletů ke kombinéze na prťavou ručičku svého prťavého synečka a byla to fakt pruda. Musela jsem to dělat v ruce, na stroji tak malinké věci neumím 😠 Nechala jsem 2 nesešité kusy ve švu a pak jsem to sešívala matracovým stehem zvenčí k sobě, aby se to v té díře nerozlejzalo.
Prosím, baby druky do bodýčka nabouchat do lemu (4 vrstvy fineribu) nebo raději mimo (1 vrtsva finu). Peru se s prvním bodýčkem a druky jsem taky ještě nepoužívala (všude cpu plastové patentky).
Díky
@snowwitch za me urcite do lemu
a jinak...ja davam po zkusenostech s druky plastaky i na bodycka 😀 napr. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/aerin/album/...
@bordino @maryol tie vase patchworky.. odpadavam.. toto by som ja nedala ani za 10 mojich zivotov.. 😕 nadhera
@caramilla aj budes davat navod na blog ako na tu dieru? minule som to obzerala na mm bunde a teda velmi som neprisla na to ako na to :D
ja mam ale novinku... do mojej pracovne pribudol novy stroj 😵 😵 😵 vcera som si ho v noci hned skusila.. aj ked neviem preco som sila plienku, kde sa len rovnosteh pouziva 😀 😀 ale pozitivum je, ze som sila do polnoci a mm sa ani raz neprisiel stazovat ze robim velky hluk 😀 😀 😀
@ucitelka70 ten pán ne, ale přes den máme -8 🙂 v noci je to mnohem víc 😖

méďa podle PŽ (až na tu fialovou mašli, musím pořídit modrou)