icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rina76
22. jan 2013

méďa podle PŽ (až na tu fialovou mašli, musím pořídit modrou)

macin73
22. jan 2013

@rina76 ten je krásnej... 😵

mooncaa
22. jan 2013

@caramilla Teda ta díra na palec mě taky zajímá, chtěla jsem jí dělat, ale nenapadlo mě jak nějak jednoduše, tak jsem se na to vykašlala.

eldwen
22. jan 2013

holky, nemate nekdo - nebo nevite, kde se da sehnat - strih na polodupacky na latkove plenky?

lucijan
22. jan 2013

@eldwen můžu ti obojí poslat mailem - polodupky 3-6měsíců, plína ottobre

eldwen
22. jan 2013

to by bylo skvele 🙂
mail ti hodim do IP

jitu22
22. jan 2013

@rina76 díky moc, jsi zlatá

@eldwen šila jsem podle tohohle - http://mamas-hand-made.blogspot.cz/2012/04/dets... Jen podle mě je dobré o pár cm prodloužit sed.

@bordino takyjsem začínala s Marinou. Slon byl úplně první věc, co jsem kdy ušila. A dětská deka asi čtvrtá... Takže já jí vděčím ta to, že jsem se nadchla pro šití a fakt se do toho pustila. A že mi to šlo hned od začátku. Ale štvalo mě, že starší čísla, co jsem prošvihla, už nebylo jak sehnat, a ta nová pak byla pro mě nepřijatelně drahá, když mě zajímala třeba jen jedna věc. Kdybych si byla mohla koupit samostatně jednotlivé projekty, nechala bych u ní ze začátku asi hodně peněz.
Postřehla jsem, že byly nějaké tenze, ale víc mě to nezajímalo... Narazila jsem na šicí diskusi na emiminu a byla jsem ztracená 😀

ucitelka70
22. jan 2013

OT, tak včera dorazil strider pre vnúčika, dnes bola testovačka..... malému sa páči....

ucitelka70
22. jan 2013
ucitelka70
22. jan 2013

a v byte takto navlačoval

sinala
22. jan 2013

@jitu22 a velikost šlapek je dobrá?

jitu22
22. jan 2013

@sinala zatím jo, ale neteř je ještě malá, takže jí jsou zatím celkově větší.

petkasv
22. jan 2013

@caramilla to je hrozný tchýni (sociálku) na tebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! V takovým mrazu, chudák Jasmí 🙂 jinak díra je luxusní 🙂

ucitelka70
22. jan 2013

@petkasv u vás je mráz?

u nás je v pluse 5 stupnov

caramilla
22. jan 2013

@mooncaa jednoduchou verzi taky nemám 😀
@eldwen miminěcí mám, vel. tak 56

@petkasv díky za pochvalu mé díry 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@ucitelka70 U nich nevím, ale u nás (foto🙂 bylo dneska tak mínus 7 určitě. Ono někde je nad nulou? Hustý... tady je kosa furt...

caramilla
22. jan 2013

@ucitelka70 ale jinak "ten pán" u nás není! 😀 😀 😀

caramilla
22. jan 2013

@bordino myslíš jako zakázky s dírama nebrat? 😀 Přešívala jsem asi 5x a zhruba už vím, jak na to, zip do softky je horší 😀

barcav
22. jan 2013

@lilly2711 myslím na Vás 😵

barcav
22. jan 2013

@bordino tak z toho patchworku by mi šlehlo 😀 nádhera 😵

jancasoch
22. jan 2013

@lilly2711 držte se, moc se za vás modlím 😉

jitu22
22. jan 2013

já šila tu díru na palec do nápletů ke kombinéze na prťavou ručičku svého prťavého synečka a byla to fakt pruda. Musela jsem to dělat v ruce, na stroji tak malinké věci neumím 😠 Nechala jsem 2 nesešité kusy ve švu a pak jsem to sešívala matracovým stehem zvenčí k sobě, aby se to v té díře nerozlejzalo.

caramilla
22. jan 2013

@jitu22 jj, to byla taky jedna verze, ze se na to vykváknu na stroji a dám to v ruce, asi by to bylo i rychlejší a jasnější 😀

snowwitch
22. jan 2013

Prosím, baby druky do bodýčka nabouchat do lemu (4 vrstvy fineribu) nebo raději mimo (1 vrtsva finu). Peru se s prvním bodýčkem a druky jsem taky ještě nepoužívala (všude cpu plastové patentky).
Díky

aerin
22. jan 2013

@snowwitch za me urcite do lemu
a jinak...ja davam po zkusenostech s druky plastaky i na bodycka 😀 napr. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/aerin/album/...

snowwitch
22. jan 2013

@lilly2711 Držíme palce, ať 3 měsíce rychle utečou a všechno je v pořádku za váma. Maličká bude mít co dělat, aby stihla všechny ty krásný šatičky unosit. 🙂

caramilla
22. jan 2013

@snowwitch jj, taky boucham pres 4 vrstvy finu do lemu 😉

lenasss
23. jan 2013

@lilly2711 taky na vás moc myslíme a posíláme hodně sil tobě aby jsi to čekání zvládla.A uvidíš zase bude dobře a ty tři měsíce utečou jak voda a jak psala caramilla asi to tak má být,že musíte čekat.Hodně sil

zojec
23. jan 2013

@bordino @maryol tie vase patchworky.. odpadavam.. toto by som ja nedala ani za 10 mojich zivotov.. 😕 nadhera
@caramilla aj budes davat navod na blog ako na tu dieru? minule som to obzerala na mm bunde a teda velmi som neprisla na to ako na to :D
ja mam ale novinku... do mojej pracovne pribudol novy stroj 😵 😵 😵 vcera som si ho v noci hned skusila.. aj ked neviem preco som sila plienku, kde sa len rovnosteh pouziva 😀 😀 ale pozitivum je, ze som sila do polnoci a mm sa ani raz neprisiel stazovat ze robim velky hluk 😀 😀 😀

petkasv
23. jan 2013

@ucitelka70 ten pán ne, ale přes den máme -8 🙂 v noci je to mnohem víc 😖

zojec
23. jan 2013

@lilly2711 drzte sa, myslim na vas 😉