Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Baby, nemáte prosím nejaký tutorial na začisťovanie zipsu na mikine bez podšívky??? Vždy sa s tým serkám a výsledok stojí aj tak za prd 😠
@caramilla mam krasne 2 Silvery. tu (na SK, CR a ani na MK :D ) nie velmi znama a propagovana znacka, ale spokojnost zatial velka :D aspon s OL.. 😉 rovnosteh je zatial len v skusani, ale som unesena... inak otazka.. vy pouzivate automaticky navliekac nite?? sak je to 100x rychlejsie navliect normalne 😕 😕
@zojec blahoželám k prírastku 😉
@mikulka45 tak som našla.... http://www.farbenmix.de/de/quinn-fotoanleitung....
trochu inšpirácie na veľkonočného zajačika http://www.kitzkatz-design.blogspot.sk/search?u...
Holky..este raz sa musim spytat na to pranie. Vsade citam ze latkove plienky vonaju na rozdiel od umelych. No...ehm. Moje plienky ked ich pocura tak pachnu 🙄 A maly sa vyhadzuje tam kde sa ho ocikana plienka dotyka 😒 Nieco robim zle.
Mam bambusovy flis cesky.
Zaperiem po prebaleni, skladujem na vlhko, zaprane davam do kybla mokre, periem cca kazde 2-3 dni.
Periem v persile sensitive gel.
Maleho v tom nenechavam dlho.
Mam zmenit praci prostriedok, alebo je zle ze ich nechavam vlhke 2-3 dni? Inak super spokojnost, ale toto ma stve 😒
@sissmiss mně plínky páchnou jen op ránu, a to je na padnutí. Jinak ne. V koši teda pak už ano, ale na těle nejsou cítit nijak.
Můžeš zkusit fleecové separačky, aby neměl vlhkou látku na kůži. Před praním dát jedno máchání. A jestli se opruzuje, tak určitě zkus změnit prací prostředek. Často je to nejjednodušší řešení.
@sissmiss každému dítěti vyhovuje něco jiného. Já peru v mýdlovém slizu, jsem atopik, tak jsem u malého nechtěla nic riskovat. A teď, co je starší, tak občas dávám frosch, ten mu taky nevadí. Co si pamatuju, tak moc holky nedoporučují Lovelu, že nic moc nevypere. Tak jestli se dostaneš do DM, můžeš zkusit ten Frosch. Mají tam i to žlučové mýdlo, sůl na skvrny atd.
@sissmiss podobny problem som riesila pri dcere. aj smrad, aj vyrazky na zadku. na plienky pomohlo pred pranim namocit do komercneho prasku (skusala som vsetko eko, ale nezaberalo).. aspon na 24 hodin a potom vyplachat a dat prat na 60najdlhsi program a 2jite plakanie.. zabralo mozno na 4-5x, ale zabralo naozaj 😉 na vyrazky zabral len suedecloth, alebo mikroflis. vsetky plienky som musela vymenit za kapsovky s pulom navrchu.. inak to bola sodoma gomora.. skusala som aj nohavickove plienky so suede vo vnutri na noc a na to vlniaky, ale stacilo aby sa jej len trosku dotykal prirodny mokry material, hned mala cervene flaky :( synovi chvalabohu nic nevadi 😉
inak pouzivam formil prasok z lidl a som naozaj spokojna :D slid mi pokazil pracku a ostatne eko nechavali vsetko sede a mm mi to odmietal nosit do prace, ze mu tricka vyzeraju ako handry :(
@ucitelka70 ďakujem za tip, vidíš, to ma nenapadlo tu sa pozrieť 😕
Plínky nám taky děsně smrdí a začalo to být nesnesitelné teprve nedávno. Čpavek a hlavně ta noční, to je humus. Přitom vyprané jsou voňavé, ale nejspíš je v nich asi hodně zbytků moči. Plánuji nějakou ozdravnou kúru, ale tápu jak by měla vypadat. Vyprat na 90 nechci, bojím se, že se srazí (máme kalhotovky a jsou nám akorát), tak jestli několik cyklů prání, nebo spíš několik cyklů máchání. Dát víc prášku? Nevíte někdo? Díky.
@mikulka45 mne veľmi pomohol ten návod, fakt suprový, potom som si prezerala aj iné návody, a všetky sú podobré.... len či si spomieniem, ked budem další kúsok šiť.... ale už viem, že v prvom rade kde budem hľadať..... a najlepšie je, že ja dávam kadejaké dobré linky, a čo som si odkladala všetky do jedného dokumentu, ten som nejak zapotrošila..... neviem nájsť, možno pri čistení zloožky som ho omylom šupla preč, tak si už teraz dávam do svojho fotobloku....
ideš šiť softku? a prosím ťa, hod nám nejaké zábery z tvojho foťáka.... nech sa pokocháme 😵
@zojec formil používam aj ja, ale gel., prášok som ešte nemala. Teda je dobrý?

@zojec gratulace k novému miláčkovi 😀