Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec ja neznášam nakupovanie vôbec, aj bez detí, úplne som vyčerpaná z bežného nákupu v kauflande alebo tes cu, v europe som bola raz a povedala som, nikdy viac, bola som zmagorená zo všetkého, mna to nebaví obchytkávať tie veci, pozerať a skúšať.... a v neposlednom rade, nikdy som nemala na rozhadzovanie na handry... látky... to je iné kafé...., tam som schopná do mínusu zajsť.....
baby, poradte, chcem ušiť kabelku na spôsob darabags - zo softselu.... a aby to držalo pevne, chcem ušiť zvlášť takú vložku-organizér - bavlna zvonka-zdnuka, čo za materiál mám do toho dať, aby bolo pevné? ronopast? alebo decovil?
@ucitelka70 ronopast bych doporučila dobře drží.
@danielahe krásne....
@danielahe perfektný strih, a aplikácia je vydarená
@allymally
@ucitelka70
@sinala moc dekuji za chvalu, taky jsem se pekne zapotila, ta vsita kapuce nejde videt, tam me to nejak lita 😅 a ten dinosaurus mi dal zabrat, jak z neho litali ty chloupky 🙄 😀 . Ten overal je do velikosti 86, ja potrebovala neco do kocarku, nase kombinezka byla uz mala 😅 , no snad nam vydrzi spon 2 mesice, pac sit toto znova se mi uz nechce 😀 , zlaty uplety 😀
A jak ctu po sobe prispevky, tak bych si nafackovala, ja uz ani neumim psat 🤐 , takze pardon za preklepy 😵 😵 😵
@danielahe 86 ky nosia naše 1,5 až dvojročné deti, tak isto bude dobré aj na budúci rok
@ucitelka70 jejej, náš opičák už má 92-98, ale jsme všichni vysocí, tak doufám, že geny zdědí 😀
@allymally hej? no u nás sme priemerní... síce dcéra má 176.... a A. má 85 cm a necelých 12 kg, 86 ka mu bude dobrá dlho... len dlhšie rukávy a nohy bude potrebovať podľa mna
@ucitelka70 tak já jsem teda menší než dcera 😀 ale muž má skoro 2 metry, můj tatínek taky a brácha je přes 2 metry 😀 😀 Ale on se ještě vytáhne 😉 Hlavně ať to není skokově, ať nemá potom chuďátko problémy, tak jak máme my ☹ Hlavně ať je zdravý, prcek jeden šikovný :-*
@norcima o aplikacich zde
http://ekozahrada.blog.cz/1212/lemovani-tricka-...
nebo zde:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=402
Základ je neobšívat cikcak na vystřižené tvary.
A asi by ti pomohl nejaky odtrhavaci vlieselin a nebo ten papir.
Ja cikcakem nenasivam, nasivam rovne...
@ucitelka70 ja to napsala spatne 😅 , ten overal jsem sila vel. 74..... 😅, ale v casopisu je do vel 86 🙂
@caramilla 😅 dekuji, ja zitra vyfotim tu sfusovanou kapucu a ten vnitrek, jsem se tim chlubit nechtela. 😎 Na prvni pohled je to super, ale takove ty dodelavky nic moc, ale na prvni vec, pro me slozitou, jsem pysna 😅
Ahojte, tak som sa pokochala, pohadzala lajky a idem trochu " zaspamovat " 😀 😀 😀 .
Konecne som strihla do climayarnu, len som za .... nevedela, ktora strana je lava a ktora prava 😠 😠 😠 ci ta chlpata, ci ta druha, tak som urobila jedno tak a druhe naopak a budem testovat....len neviem kedy, dnes sme mali 10°C a bola spotena.
Zvysok je z bambusu. Trochu som sa zase hrala s aplikaciami. Inak moj Samko tak pozeral na moje fotky veci a mi vravi : Mami pocuvaj a tebe este nestrasi z tych kvietkov? Nechces tam zacat sit nejake zvery ??? Som sa rehunala ako kon a radsej som mu ani nesla vysvetlovat, ci by to nebolo kus cudne dievcenske tricko s dinosaurom a pod. Ale asi sa fakt preorientujem...
Holky, hromádkuju. Kdo chce taky? 😀

@norcima ak to nasivas na uplet,alebo elasticku latku, tak ho treba podlozit, nejlepsie nazehlovacim vlizelinom, ale niekedy staci dat pod latky obycajny papier , kt. sa potom vytrhne 😉
@ucitelka70 ja hlavne na sekac nemam cas.. s dvoma detmi ist nakupovat je ina zabava 😀 😀