Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky teď mě nadchl takový nápad slyšeli jste někdy o siggy?Jedná se o patchwork.Každá (jako že nás je tu moc ) by udělala jeden blok a poslala dál a tak by se nám sešlo těch bloků několik a ve výsledku byste měli krásnou deku nebo polštář nebo cokoliv a každý kousek by měl úplně jiný podpis.Pokud byste měli zájem ráda bych se ujala seznamu a organizace a udělala nějaký malý článek s postupem atd.
@lenasss dekuji 🙂 , jak to dosijes, tak si rikas, zes to mohla udelat tak a tak, ale jak to siju aspon ja, tak premyslim a to hodne, jak to mam udelat, abych to nevypadalo silene a u te kapuce, nejak jsem nevychytala siri jakoby te podsivky, takze jsem to tam musela prehnout 😀 😀 😀 no a tolik vrstev moje staresina tezko prosivala 😀 😀 😀 , vsak jo, hlavne, ze to sedi...malej se do toho vleze, tak to neresim, oblecene to nepujde videt 😀 a taky se uz 2 dny poustim do tveho chleba, tak snad se konecne dokupu a pochlubim se necim jedlim 😀 😀 😀 😀
@eldwen super veselé plienky
holky, čo budete do chlebíka pridávať ľanové semiačka, píoučenie priamo od pekárov - ľanové semiačka treba spariť horúcou vodou a až potom dať semiačka do cesta, lebo vytiahnu vodu..... ja som to neurobila, cesto som mala veľmi pevné...... chlebík dobre vonia, uvidím, aké bude zvnútra, ked rozkrojím, ale sa mi zdá, že bez semiačok som mala chlebík vyšší..... ale dnes som piekla v dvoch menších kastroloch a nie v jednom väčšom pekáči ako minule..... menší kastrolik som dala svokre a sebe som nechala druhý...... no a večer mi písala známa o tých semiačkach, že treba spariť a to už bolo pozde......
s climayarnom som ani ja nevedela, počesaná strana je však rub?
@ucitelka70 asi jo, já jsem to zjistila až jsem ušila ježky, že počesaná je rub 🙂 🙂 🙂 , ale líbí se mi víc 🙂
Dnes som tento recept. Pozná niekto?
Domácí tavený sýr za 15 minut!!! A je ho hodně!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 tvaroh
1 rovná kávová lžička jedlé sody
přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…)
1 lžička másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.
@lenasss Nevím jest-li je to to samé. Myslíš něco jako http://www.dekyzlasky.cz/? Do toho bych šla, pokud jsi ochotná to zorganizovat, alespoň někomu uděláme radost 😉. Jen nevím, jak je to s kompletací, ale to by se dořešilo. Nebo jsi to myslela jinak?
@bordino 😀
Čtyři roční období. Dokonce jsme to vymýšlely a navrhovaly a vyštihovaly s Jasmínou.
Jen jsem na sebe nas.... Zkoušela jsem kapucu 3x, udělala jsem ji větší o hodně než měla letní bundu a nenapadlo mě KRÁVU! to zkusit na zimní čepici, takže bez čepice jí je větší nebo akorát a s čepicí malá. Já se fakt picnu 😠
Opět EU soft, barvička speciál pro @terezita 😀
@caramilla je opravdu nááádherná!!! Ty aplikace jsou úžasné!! A to už jí ta loňská krtečková není?
Já teď taky šiju vláčkovou, ale takhle pěkně asi vypadat nebude 😀 I když si dávám záležet 😉
@ucitelka70 😀 😀 😀 😀 tak to si děláš srandu 😀 😀 😀 😀 včera jsem to dostala od sousedky ať to vyzkouším a dám si to an blog a ty s tím příjdeš dnes.já už ho mám na zkoušku udělaný z půlky tvarohu a debrecinky a je dobrý řekla bych že je skvostný jak nemusím taveňáky tak tento je opravdu dobrý a řekla bych že i pro děti 😀 😀 😀 Jen ted smolím článek o tvarohu jak ho jednoduše vyrobit a potom jsem tam chtěla prdnout tento sýr 😀 😀
@caramilla veľmi, veľmi vydarená softka, perfektný nápad 4 ročné obdobia preniesť na kabátik, a vypracovanie je fakt krásne.....
@lenasss
@ucitelka70 už jsem ten recept taky někde četla, zatím jsem vyzkoušela jen domácí lučinu 😀 takže koupím tvaroh a jdu na to 😀 manžel na taveňákách ujíždí
@terezita @lenasss - telepatia je dnes vo vzduchu!!! ja som písala ráno @lilly2711, či nevie, ktorá strana climu je líc, a v tej chvíli tu vidím v diskusii, že váhala ako ja..... ináč legíny pre mna z climayarnu sú hotové, perfektné.... a nepichá.... to je najdôležitejšie, lebo ja ani silonky nestrpím na sebe
@barcav ja si robievam tvaroh doma - kúpim mlieko v automate, a robievam doma aj jogurty aj tvaroh

@caramilla no musim to skusit aj ja rovno, lebo skusam uz kadeco a stale mi tu latku mierne roluje v cikcakovom stehu ...