icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

norcima
29. jan 2013

@caramilla no musim to skusit aj ja rovno, lebo skusam uz kadeco a stale mi tu latku mierne roluje v cikcakovom stehu ...

lenasss
29. jan 2013

holky teď mě nadchl takový nápad slyšeli jste někdy o siggy?Jedná se o patchwork.Každá (jako že nás je tu moc ) by udělala jeden blok a poslala dál a tak by se nám sešlo těch bloků několik a ve výsledku byste měli krásnou deku nebo polštář nebo cokoliv a každý kousek by měl úplně jiný podpis.Pokud byste měli zájem ráda bych se ujala seznamu a organizace a udělala nějaký malý článek s postupem atd.

danielahe
29. jan 2013

@barcav děkuji
@lilly2711 moc krásné 😵

danielahe
29. jan 2013

@caramilla tady teda posilam bidu sve práce 🤐

danielahe
29. jan 2013
lenasss
29. jan 2013

@danielahe já si vždycky řeknu "hlavně že to sedí " 😀 😀 ne vážně zas tak strašné jak jsi to popisovala to není to jsi ještě neviděla to moje kolikrát je to bída a většinou to ani nesedí 😅

danielahe
29. jan 2013

@lenasss dekuji 🙂 , jak to dosijes, tak si rikas, zes to mohla udelat tak a tak, ale jak to siju aspon ja, tak premyslim a to hodne, jak to mam udelat, abych to nevypadalo silene a u te kapuce, nejak jsem nevychytala siri jakoby te podsivky, takze jsem to tam musela prehnout 😀 😀 😀 no a tolik vrstev moje staresina tezko prosivala 😀 😀 😀 , vsak jo, hlavne, ze to sedi...malej se do toho vleze, tak to neresim, oblecene to nepujde videt 😀 a taky se uz 2 dny poustim do tveho chleba, tak snad se konecne dokupu a pochlubim se necim jedlim 😀 😀 😀 😀

caramilla
29. jan 2013

@danielahe vzdyt je to dobry! 😉

caramilla
29. jan 2013

@lenasss jako kazdy svou deku? Takze bychom stejne tu radku sili 150x jenom bychom jeste platily 1000x postovne? 😀 Asi se nechnapu, ale zni to urcite zajimave!
A co kdyz to nasiju nekomu krive! Ja a patchwork 😀

eldwen
29. jan 2013

Kdyz jsm eu toho patchwroku, tak se jdu pochlubit svojima poslepovanyma ctvercovyma frote plinkama pro druhatko. Rozmer 65x65 cm, sesivane k sobe odrezku z moraviatexu, co mam doma nasyslene.

ucitelka70
29. jan 2013

@eldwen super veselé plienky

ucitelka70
29. jan 2013

holky, čo budete do chlebíka pridávať ľanové semiačka, píoučenie priamo od pekárov - ľanové semiačka treba spariť horúcou vodou a až potom dať semiačka do cesta, lebo vytiahnu vodu..... ja som to neurobila, cesto som mala veľmi pevné...... chlebík dobre vonia, uvidím, aké bude zvnútra, ked rozkrojím, ale sa mi zdá, že bez semiačok som mala chlebík vyšší..... ale dnes som piekla v dvoch menších kastroloch a nie v jednom väčšom pekáči ako minule..... menší kastrolik som dala svokre a sebe som nechala druhý...... no a večer mi písala známa o tých semiačkach, že treba spariť a to už bolo pozde......

ucitelka70
29. jan 2013

s climayarnom som ani ja nevedela, počesaná strana je však rub?

sinala
29. jan 2013

@ucitelka70 asi jo, já jsem to zjistila až jsem ušila ježky, že počesaná je rub 🙂 🙂 🙂 , ale líbí se mi víc 🙂

janasrub
29. jan 2013

@danielahe já jsem jednou ustřihla prouzek flisu a jen tak v ruce ho přes to přišila a tím to začistila

ucitelka70
29. jan 2013

Dnes som tento recept. Pozná niekto?
Domácí tavený sýr za 15 minut!!! A je ho hodně!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 tvaroh
1 rovná kávová lžička jedlé sody
přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…)
1 lžička másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.

veronik77
29. jan 2013

@caramilla to nebude křivě, to bude umělecký záměr 😀 😀 😀

anfei
29. jan 2013

@lenasss Nevím jest-li je to to samé. Myslíš něco jako http://www.dekyzlasky.cz/? Do toho bych šla, pokud jsi ochotná to zorganizovat, alespoň někomu uděláme radost 😉. Jen nevím, jak je to s kompletací, ale to by se dořešilo. Nebo jsi to myslela jinak?

caramilla
29. jan 2013

@bordino 😀
Čtyři roční období. Dokonce jsme to vymýšlely a navrhovaly a vyštihovaly s Jasmínou.
Jen jsem na sebe nas.... Zkoušela jsem kapucu 3x, udělala jsem ji větší o hodně než měla letní bundu a nenapadlo mě KRÁVU! to zkusit na zimní čepici, takže bez čepice jí je větší nebo akorát a s čepicí malá. Já se fakt picnu 😠
Opět EU soft, barvička speciál pro @terezita 😀

evaon
29. jan 2013

@caramilla Je to prekrasne a napadite - ako vzdy. Vtaciky ma dostali 😵

bordino
29. jan 2013

@caramilla člověče, tvůj zatím nejlepší kousek. Já si snad u tebe objednám bundu! 😀 😀

anastazieb
29. jan 2013

@caramilla je opravdu nááádherná!!! Ty aplikace jsou úžasné!! A to už jí ta loňská krtečková není?
Já teď taky šiju vláčkovou, ale takhle pěkně asi vypadat nebude 😀 I když si dávám záležet 😉

barcav
29. jan 2013

@caramilla neuvěřitelné 😵

lenasss
29. jan 2013

@ucitelka70 😀 😀 😀 😀 tak to si děláš srandu 😀 😀 😀 😀 včera jsem to dostala od sousedky ať to vyzkouším a dám si to an blog a ty s tím příjdeš dnes.já už ho mám na zkoušku udělaný z půlky tvarohu a debrecinky a je dobrý řekla bych že je skvostný jak nemusím taveňáky tak tento je opravdu dobrý a řekla bych že i pro děti 😀 😀 😀 Jen ted smolím článek o tvarohu jak ho jednoduše vyrobit a potom jsem tam chtěla prdnout tento sýr 😀 😀

lenasss
29. jan 2013

@anfei sice jsem to myslela jinak ale toto je opravdu dobrý nápad .Já bych jí klidně zkompletovala a kdo by chtěl by mohl poslat nějaký čtvereček a aspoň by to udělalo někomu radost že 🙂

terezita
29. jan 2013

@caramilla ty vis, jak me probrat k zivotu.. 😀 😀 😀
a mrak a destove kapky jsem sila vcera zrovna na jedno triko.. 😅 asi ti ctu myslenky 😉

ucitelka70
29. jan 2013

@caramilla veľmi, veľmi vydarená softka, perfektný nápad 4 ročné obdobia preniesť na kabátik, a vypracovanie je fakt krásne.....

barcav
29. jan 2013

@lenasss
@ucitelka70 už jsem ten recept taky někde četla, zatím jsem vyzkoušela jen domácí lučinu 😀 takže koupím tvaroh a jdu na to 😀 manžel na taveňákách ujíždí

ucitelka70
29. jan 2013

@terezita @lenasss - telepatia je dnes vo vzduchu!!! ja som písala ráno @lilly2711, či nevie, ktorá strana climu je líc, a v tej chvíli tu vidím v diskusii, že váhala ako ja..... ináč legíny pre mna z climayarnu sú hotové, perfektné.... a nepichá.... to je najdôležitejšie, lebo ja ani silonky nestrpím na sebe

ucitelka70
29. jan 2013

@barcav ja si robievam tvaroh doma - kúpim mlieko v automate, a robievam doma aj jogurty aj tvaroh