icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
17. aug 2011

@caramilla myslim, že tam nie je...

caramilla
17. aug 2011

Sláva, otvíráme šampáňo, všechny platby jsou "doma" 😀 @terezita

terezita
18. aug 2011

@caramilla 😀 😀 😀 i takova malickost jako tech par mych kacek potesi, tak to jsem rada!! 😉

caramilla
18. aug 2011

@terezita Já si vždycky musím najít důvod pro otevření flašky bublinek! 😀 😀 😀

maly_prcek
18. aug 2011

@crawler Já mám jenom pár čísel, jedno jsem si kupovala sama přes Pattist. a pak mi ježíšek nadělil letošní předplatné 🙂 Tady si můžeš proklikat, co je vevnitř http://www.ottobredesign.com/, i přehled všech věcí. Chce to si proklikat, aby tam bylo to, co chceš šít... někde jsou pěkné věci na maloše, někde super holčičí, některé číslo na maloše nic, ale zas tam jsou pěkné střihy na starší děcka... ty už i poznáš, jestli potřebujete užší střih nebo nějaké volný sejťácký střih... Podle toho bych vybírala.
Takové jednoduché střihy jsou třeba v 4/2007, 4/2010 jsou zas raglánové rukávy (to je super na rostoucí věci a na ty softshelové), aj ten poslední 4/2011 je celkem podařený...(To jen z těch, co mám doma...)

maly_prcek
18. aug 2011

@caramilla že by ta plstěná vlna (googlee translator říká, že felted je plstěná 🙂 )? Radši napiš ale Ivči...
Kolik toho prosím tě bereš? Nebudeš mít prosímtě nějaký přebytek? Mně by se kousíček hodil (jen do té mokré oblasti na ty vlňáčky, jinak nevim, co s tim), takových 20-30cm, ale zas brát celý půlmetr 130cm šířky při té ceně se mi nechce, tak kdybys měla nějaký přebytek, ráda bych odkoupila 😉 Díky...

martinkah
18. aug 2011

Dievčatá, nechystáte hromadnú objednávku na Slovensko? Teda mimo softshellu 😀 Nejaké úplety z Moraviatexu a pod...

caramilla
18. aug 2011

@maly_prcek Tak jo, je to prý ta plstěná vlna🙂
Jo jo, myslela jsem to právě tak, že se o ten půlmetr podělíme🙂
Jen teď vybrat barvu, ale asi je to jedno, protože to bude vevnitř mezi těma 2 vrstvama tenkýho merina. Já jedu zítra na tábor mimo veškerou civilizaci a signál (ani nevím, jestli tak umím žít, minulý tábor jsem rodila a od té doby mám PC přovázaný na prsty 😀 ), tak to musím vybrat teď. Sice je uzávěrka až po táboře, ale kdo ví, jak to bude doma vypadat po týdenním výletě🙂

season
18. aug 2011

@martinkah ja som za, ale až nejako v septembri-oktobri, uz by som to neustála... idem do mylly cez kamošku. Teraz bol soft a tiez som sa rozšúpla. Ale možno by bodla na to nová diskusia aj tu na MK 😉

crawler
18. aug 2011

@maly_prcek tak jsem klikala klikala dokud mi síly stačily 😀 a našla jsem svoje vyvolené číslo - 3/2005, tak se podívám na Pattis a doufám, že ho bude mít 😵

crawler
18. aug 2011

ještě mi holky řekněte, jak přidávat do Mylly? jen se tam vepsat a někde tam je uložit nebo něco takového? a co když se mi líbí něco, co tam nemáte?musím si vzít nějaké minimální množství nebo jak? díky za rady 😉

caramilla
18. aug 2011

@crawler Napiš si do řádku svůj nick a adresu a připiš se tam, co chceš. Min. odběr je podle mě na cokoliv 0,5m. Když tam něco není, tak to tam můžeš doplnit na konci do sloupečku (pokyny k tomu jsou v tabulce) a když chceš vědět cenu, zeptej se Ivy.

Dneska jsem na rychlo spíchla Jasmínce teláky na tábor. My je normálně nenosíme a ty, co máme jsou hrozně hnusné (strašně široké nohavice na ty její tyčky). Biobambus z MTX je úplně dokonalej, mazlící, úplně jí je závidím!!!
Barvička speciálně pro @terezita 😀 😀 😀 Pro dobrou náladu (aneb za trest, že neposlala včas peníze 😀 )

@animal od zítra odpo jsem až do pondělí 29. úplně mimo civilizaci, takže softshell nemohu pomoci řešit ☹

terezita
18. aug 2011

@caramilla zuzuuuu!!! 😀 😀 😀

crawler
18. aug 2011

@caramilla ať se vám na táboře líbí🙂 tepláčky samozřejmě 😵

a ještě dotaz laika - je patent to samé, co náplet či RIB, jak je u Mylly? kolik bych ho tak potřebovala na jedny tepláky a mikinu pro batole??? nemám odhad? a dá se to sehnat normoš u nás za přijatelnou cenu? abych neobjednávala něco, co jde koupit u nás - ale myslím maloobchodně jen pro mou potřebu - nechci čekat na nějakou hromadku z wendy 😀

animal
18. aug 2011

@caramilla no zatím nic neodepsali a já asi jen tak nepředám hnědý soft v praze ☹ paní mi slíbila, že se do konce týdne vyjádří

terezita
18. aug 2011

@animal barvu mam doma, doufam, ze ti ji zitra nezapomenu donest! 😉 jeste neco mam vracet nebo donest?
tim se netrap, holt to budeme muset bez nej ted prezit.. pak to nejak vymyslime, jak se k nemu dostat..

terezita
18. aug 2011

@crawler ja patent kupovala dneska ve flex-texu a stal mezi 49-99kc/metr, zalezelo na kvalite a slozeni..

maly_prcek
18. aug 2011

@caramilla Tak to je bezva. 😉 Barva je mi taky šumák, taky to budu dávat dovnitř... Něco tam klikni nebo mám já?

dankakk
18. aug 2011

@martinkah tiež by som sa pridala 🙂

maly_prcek
18. aug 2011

@terezita @crawler Patent - tak tady v Brně teda shánění patentu nic moc a cena je o dost vyšší, výběr barev taky nic moc... A rozdíly v kvalitě mi přijdou taky dost velké... Pokud to chceš dotáhout k dokonalosti, tak nejlíp s látkou vzít i patent, vyrábí ho ve stejném odstínu, to pak vypadá hodně dobře... Ale zas někdy je pěkný kontrastní. Těžko radit. 😉

caramilla
18. aug 2011

@maly_prcek Už jsem tam klikla mangový🙂

martinkah
19. aug 2011

@season @dankakk takze sa hlada dobra dusa, co to bude objednavat a strihat a posielat? 😀 ja sa dobrovolne priznavam, ze sa na to necitim, ani casovo, ani priestorovo, radsej zaplatim cokoladovne 🙂 ani netusim, ako to vychadza s postovnym do SR, som tu nova, mam stroj vseho-vsudy 3 tyzdne.. a kedze pozeram, ze aj vy mate doma len chlapov, by sme sa aj mohli zhodnut na nejakych peknych modrych odtienoch, ze? 😀

animal
19. aug 2011

@terezita aaa Terezka se vydala na patent 🙂 některé jsou tam podle mě dost kvalitní a nevytahují se.
Hnědý soft vyřízen kladně 🙂 ve 12hod v Praze otvírám stánek 😀

luccii
19. aug 2011

@caramilla diky za tip, jak drzet nad umyvadlem 🙂

terezita
19. aug 2011

@animal 😀 hlavne dekuju za tip! 😉
jak velka hromada latek tam na me vubec dneska ceka? zvladnu to vubec odtahnout, kdyz ve druhe ruce potahnu stavkujici dite? 😅

luccii
19. aug 2011

@baarca no zkusim to tedy na klokanka, az najdu odvahu 😉

luccii
19. aug 2011

@season @maly_prcek diky 🙂

sufik1
19. aug 2011

@animal ona snad bude průtž mračen nebo co, doufám, že se v tom tvém krámku bude kam schovat 😒

crawler
19. aug 2011

@maly_prcek aha..takže na malém městě zřejmě nemám šanci patent sehnat 😝...tak se podívám na fler a mimibazar a aukro a když nenajdu tak to vezmu z Mylly...jen teda vůůůbec nevím kolik :-/

@terezita tak to je dobrá cena...na Mylly se zdá je to mnohem víc...

a jak se to stříhá - nebo resp, jak vypadá balení patentu? - to si pak nastříhám šíři, jak budu potřebovat nebo ehmm? já to nikdy v ruce neměla :-/

terezita
19. aug 2011

@crawler tady je to tunel.. ono to z mylly ma hezci barvy a bude to i kvalitnejsi nez tenhle levny.. 😉