icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
17. aug 2011

@animal ehm 😅 jsem začátečnice, tudíž bych potřebovala konkrétní střih - osvědčený látkařkama a ohledně té látky taky nevím, jak se která šije, apod. Se šitím jako takovým už mi pomůže mamka, přeci jen jako začátečnice bych toho mohla hodně zvorat, ale rozhodně se necítím na to, že bych střih sama navrhla, proto se ptám, zda nemáte nějaký pěkný gatě třeba z burdy pro děti nebo ottobre kids??? ráda bych nějaké novější číslo odkoupila 😉

aerin
17. aug 2011

holky tak jsem se vrhla na vyvoj te kalhotkovky😀 (pac jestli urychlene nezpracuju a nasledne nestrelim ty plinkovy latky co tu mam, je po mne😀)
mam teda nahore bavlnu, uprostred bmb vyplnek a uvnitr bmb frote...no a uvazuju, jestli to nechat tak, nebo tam jeste dat rovny savy jadro z toho bmb vyplnku nebo blb silnyho flisu...zas nechci aby to schlo tyden, ze....co myslite? bude to takto s vkladackama dostacujici nebo pridat?

maly_prcek
17. aug 2011

@caramilla Taky právě nadoma jedu vlnu (popř.flísáčky) od té doby, co skončila vaječina... A taky jsem se Ivče a to ptala - psala mi, že raději 3 vrstvy (2 vrstvy + jednu do namáhané oblasti) a že jestli rib (ten se víc líbí mně 🙂 ) nebo interlock jsou skoro jedno, pokud bych chtěla extra držáky, tak šít z tohoto http://www.myllymuksut.com/felted-wool-knitting...
Když vezmu, že třeba Anavy jsou ze dvou vrstev sport. merina (295g/m) a nijak extra držáky na noc/do autosedky to nejsou, tak bych řekla že 3 vrstvy to určitě chce... Pak mám doma ještě jednovrstvé z tohoto http://www.sijemdetem.cz/produkt/merino-bio-vln... a taky tak na den.
Spíš je problém, že ty tenké vlny se hrozně natahujou, když se chvíli nosí a pak v tom ty plíny narovno jezdí a proteče to (prostě se plína posune a čůráš mimo vkládačku/vv)... Dělají mi to i ty ze silného merina, a spaní je třeba dát nemůžu, páč jak se hemží, tak ta vv je hned shrnutá. Tak právě přemýšlím, udělat tu krátkou vrstvu z něčeho málo pružného, tlustšího - na to by bylo fajn tohle http://www.myllymuksut.com/felted-wool-knitting...... (Toho se tak podělit - evim, co bych s 130cm dělala...) Šly by udělat i celé z toho, ale ty tenké merina jsou zas přijemnější na tělíčko...
A ještě jeden postřeh s vlnou - 2 vrstvy tenší vlny jsou lepší než jedna tlustá - ta jedna tu vlhkost natáhne, ale té druhé to už tolik nepředá, kdežto jedna natáhne a jde to durch...

maly_prcek
17. aug 2011

@aerin Nevšívala bych to jádro, ale radši ho dávala jako vkládačky dovnitř (radši silnější vkládačku). Tohle bych řekla, že bude schnout tak den (doma v zimě, ne na slunku)

maly_prcek
17. aug 2011

@crawler Šiju podle Ottoberu, sed a délku nohavic není problém upravit, střihy sedí pěkně. Chce to kuknout dovnitř a podívat se, co by se ti tak líbilo, aby to nebylo těžké a pak si to doupravíš... V obchodu s látkama seženeš i džínovinu, manžestr...
Nám se daří ale i na mmb koupit džíny, co jsou i na látkovku (supr jsou ty s pružným nápletem v pase), chce to pohledat, aby to mělo vyšší sed... Nebo se dá našít na gatě našít ten náplet do pasu, tím si to prodloužíš...
Mně se třeba na Mylly líbí ty bavl. velury... 😉

aerin
17. aug 2011

@maly_prcek diky, utvrdila jsi me, uz jsem se na to vrhla 😀

hehe, tak ja nevim, ale ja bych si na vlnacky netroufla ani ted, Z. proste total tuhej bobek mel pouze parkrat (a to provazeno revem, pac na to neni zvyklej😀) kazdou chvilku se proste prokadi...

animal
17. aug 2011

děvčat SOFT ČR - řeším reklamaci na hnědý soft, tak nevím, jak to bude.... u mangového softuje problém ten, že je 1,5 metru a pak kaz. o velikost kazu máme samozřejmě na délce přidáno, ale vychází to takto blbě. Tak bych chtěla poprosit někoho, komu by nevadilo dostat třeba 1,5 metru a 0,5 metru takto zvlášť nebo 0,5 a 0,5 metru. U fuchsiového je zase střiženo 3,46metru a pak k tomu zbytek takže totéž, komu by nevadilo mít fuchsii střiženou na 2 kusy ať se hlásí. A u černého chybí 17centimetrů, takže to všem adekvátně mírně pokrátím +- centimetr a u tm. modré taky chybí asi jenom 4 cm, tak fous každé uberu, abyste se pak nedivily.

maly_prcek
17. aug 2011

@aerin Tak snad na mě pak nebudeš nadávat 😀 Néé, mám málo místa v bytě a sušení, tak fakt radši přidám jednu vrstvu na vkládačce navíc, protože plíny, co mi na 3 dny zaberou sušák mně fakt štvou...
D. hodně kadil do nočníčku, tak to šlo, prát a lanolínovat denně to bych taky do toho asi nešla... I když kalhotkovky s gumičkama by to nejspíš udržely.

animal
17. aug 2011

kazy vypadají třeba takto pro představu

caramilla
17. aug 2011

@maly_prcek DÍKY!!!
Nevím, jestli jsem to dobře pochopola, šlo by teda ušít 2 vrstvy interlok + do mokré zóny ten vlněný flíz?
Nebo 1 a jedna vrstva po celé délce, aby to bylo pevnější?
To jsou tak krásný barvičky!!! 😀 😀 😀

maly_prcek
17. aug 2011

@caramilla Šly by obě varianty, mně se víc líbí 2 vrstvy interlocku + mokrá zóna vln.flís (bude to příjemější na tělo a přeci jen na křidýlkách a v pase je to pružení taky fajn)...

terezita
17. aug 2011

@animal eli a bude ten hnedy ted v ten patek nebo nebude? teda to uz vypada na pekne velke kazy.. 😝

crawler
17. aug 2011

@maly_prcek jéé děkuji za tipy, takhle konkrétně a je mi to hned jasnější 🙂 a nemáš nějaký čísílko Ottobre k prodeji😀 ???? může být i pár let staré - jde mi jen o to, aby tam bylo něco praktického pro batolata-kluky /ať už mikinky, trika, kalhoty,.../ to je fuk, nechci hned předplatné - to až případně, kdyby mě časák zaujal - ještě jsem ho neměla v ruce - jen jsem se dívala na pattis studio...sím sím smutně koukám 😀 😵

monikajan
autor
17. aug 2011

@laura033, @zfidorka, @maryol, @pippa, @season, @horalka777, @indy, @keziah, @quaxi, @anielik, @romanacka, @zojec
- prihlasila sa @keziah, ze pozbera udaje o Vas- adresy + dalsie poziadavky, co som pisala predtym. Takze Vas prosim, posielajte to do IP keziah.
Balerinu som prave zaplatila, takze by to malo prist zaciatkom bud. tyzdna. Ciperka ma dorazit v piatok. Cize budem bud. tyzden strihat a balit ako salena, lebo chceme vypadnut na dovolenku asi este... 🙂 .
Dufam, ze nebudem riesit reklamacie akobaby z CR... 😠

@animal ako riesis tu reklamaciu? Pytam sa pre istotu, dufam, ze to nebudem potrebovat...

petkon
17. aug 2011

@animal u oranžového (mangového z Baleriny) by mi nevadilo dostat 0,5 m a 0,5 m (tedy na dva díly kvůli kazu). Ty kazy jsou teda obrovské!

animal
17. aug 2011

@terezita snad se to zítra dozvím, jak dopadneme

animal
17. aug 2011

@petkon děkuji za ochotu - píšu si poznámku

animal
17. aug 2011

jo a ten černý soft je taky na 2 části jedna 8,88m a druhá 8,95 🙂 tak to budu muset taky nějak vymyslet

animal
17. aug 2011

@monikajan zatelefonovala jsem to paní a ona chtěla poslat fotky mailem a zítra to předá panu Prokůpkovi

animal
17. aug 2011

@monikajan ale to je řešeení jen u té celé role hnědé. Oni za celé role nemůžou ručit, protože je dostanou od dodavatele a jenom pošlou zase dál, takže na ni nekoukají, ale když nám zbytek odměřovali, tak na metráži o velikost kazu přidali. No ale třeba když nám nějakou barvu musí střihnout na 2 části, tak se s tím nemazlí dát to na celé metry nebo půl metry. Jak vidíš tak jsem psala třeba černý soft dali 8,88m a pak další část

terezita
17. aug 2011

@animal toz snad to dobre dopadne.. 😉 chjo, ty s tim mas jen praci.. 😖

animal
17. aug 2011

@terezita no naštěstí se soft dobře stříhá, tak alespoň tím se uklidňuju 🙂

terezita
17. aug 2011

@animal 😉 tak aspon neco.. 😀 jo ja dneska utrpela pracovni uraz na hristi, nejaky spratek mi shodil lavici na nohu a jak na potvoru na pravou.. mam ji pekne oteklou a hezky to boli, takze jsem indisponovana a nemuzu sit, grrr!!! 😠 😅 😀

animal
17. aug 2011

@terezita 😠 to na se---e

animal
17. aug 2011

@terezita jo přivezuti červený kytičkovaný jemný manšestr a růžovo bílé káro plátno - pokud se neurazíš na tu růžovou. Ale jsou to už nastříhané kusy kalhot, tak snad z toho něco ušiješ (to víš, mamčiny zbytky od němčourů z práce) 🙂

terezita
17. aug 2011

@animal a jak! 😝
diky! no ja si vzpomnela ze jsem na ten mansestr nereagovala.. mnooa zkusim se neurazit 😉

animal
17. aug 2011

@terezita uvidíš, jestli se ti to bude líbit, když né, tak to pošleš dál - ušít z toho třeba i batůžek či taštičku....

bambulka4
17. aug 2011

Ahojte, predtym ako ste zacali so sitim, objednavali ste zo stranky alvababy.com?

terezita
17. aug 2011

@animal ja myslim, ze se to zuzitkuje.. 😉 dekuji!

caramilla
17. aug 2011

@maly_prcek Prosím tě, v té tabulce mylly je ta silnější vlna co? 😒