icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nika
23. aug 2011

jé to jsem ráda že můj muž je hubeňour, jenže děsně vysoký, dlouhé končetiny, stačí prodloužit největší chlapeckou a je to 🙂

ivuska.h
23. aug 2011

@nika To mě taky napadlo, ty chlapecké tam bývají do 170 cm, on má 185 a je hubený, tak by mohlo stačit jen prodloužit... Jdu si ho změřit 😀

ivuska.h
23. aug 2011

@nika Tak všechny míry sedí, krom šířky ramen... Ale hrudník, pas i délka rukávů odpovídá... Což je teda divné...

sufik1
23. aug 2011

@crawler pánský není a v nových číslech už není ani ten jeden střih na konci. Asi máš nějaký archivní číslo.

nika
23. aug 2011

@ivuska.h nj u mně je to taky i ten hrudník 🙂 do jsem nepsala, ono totiž typově jsou naši chlapi podobní podle fotek 🙂 já mám zatím jen jeden Otto a to tuším 1/2006 asi /teď je vypůjčen/ sv. modrý model na přední str a tam se mi právě chlapecká bunda moc líbí 🙂

terezita
23. aug 2011

@ivuska.h nikam nespechej, ja je zatim nepotrebuju.. mam tu prace ted nad hlavu.. 😀 jsem se zarekla, ze nebudu nikdy, ale NIKDY sit na dospele a ted tu mam rozesitych 6 sukni ve velikosti 38-40.. 😅 😀 a dalsi cekaji..

sufik1
24. aug 2011

Tak hlásím dorazilo dámské OTTOBRE, něco půjde použít na tu bundu. http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1... jsem si říkala, že nakombinuju střih 6 (mikina) a 18 (kabát). Kdo bude chtít půjčit (Praha), ozvěte

ivuska.h
24. aug 2011

@sufik1 No ta mikina je pěkná sama o sobě, to by šlo i ze softshellu, když by se udělaly jinak rukávy (bez toho nápletu). Tak ti pěkně děkuju, že mám zas šanci utrácet za další časák 😀 😀 Leda bys teda byla ochotna půjčit i mimopražským. Můžu na oplátku nabídnout svá čísla, ale mám jen samá dětská.

terezita
24. aug 2011

@sufik1 jee sufi, to si nekdy pujcim na saty a na kabat 😉

ivuska.h
24. aug 2011

Brňačky, mám důrazné varování -- ať vás ani nenapadne lézt do Biltexu na Gajdošově, leda pokud máte nadbytek peněz, které nutně potřebujete utratit a ostatní metody selhaly. 😀 😀 Dnes jsem tam byla a nedopadlo to dobře, ještě že mě od tam pak můj rozběsněný manžel odtáhl. Je tam tuna krásných úpletů, látek na kalhoty a bundy pro děcka (plátna bavlna/elastan, len/bavlna, len...) ve velkém množství barev, zipy mnoha druhů a skvělých cen, další galanterie přehršel... No škoda mluvit.

sufik1
24. aug 2011

Ivu klidně pošlu. Já jen aby mi to pak nekolovalo po celé republice, přeci jen v Praze si to předáme... Dětské jsem předplatila taky a spoustu mám obkresleno ze starých od Terezity, takže jsem zatím zásobená.

Ale obkreslím, půjčím Terez a pak bych ti to poslala někdy v půlce září ať mi to pak pošleš zpátky i s pulama z Finska a neutrácíme navíc za další poštovné.

ivuska.h
24. aug 2011

@sufik1 Já bych si to jen obkreslila a zas hned vrátila, to není jak s těma dětskýma, kde furt listuju a chci ušít všechno ve všech velikostech 😀

medvi11
24. aug 2011

@ivuska.h ještě že jsem to vůbec nečetla...látky na tašky tam asi mají taky, co? ve velkém výběru...

animal
24. aug 2011

@ivuska.h Ivuš, ale u těch starších dětských jsou vždycky 1-2 dámské modely, zkus mrknou, třeba tam bude mikča

ivuska.h
24. aug 2011

@medvi11 Jo, něco se najde 😝

ivuska.h
24. aug 2011

@animal Jo, v jednom čísle je, ale to mám půjčené od Terez a je to německy a já německy neumím, bééé ☹ Je tam i jeden dětský střih, co bych chtěla... Asi napíšu do Ottobre, jestli nemají ty návody extra v angličtině, když to mají v němčině do anglických čísel, tak by to mohlo jít i naopak, ne?

animal
24. aug 2011

@ivuska.h nebo zkus napsat na pattistudio, jestli by ti paní neposlala scan toho textu

maly_prcek
24. aug 2011

@ivuska.h Ok, píšu si - od Gajdošovy dále 😉

Jo, kdybyste natrefily na nějaké pánské střihy, taky sháním (aspoň gatě nadoma)... Ono moc experimentovat při takové spotřebě taky moc nelze... Eště že já se vejdu s přehledem do dětských Ottoberových 😀

animal
24. aug 2011

@katka82 hele nemám raději pak poslat balík na jméno manžela?? a marcelka to chce nechat poslat k tobě ju?

animal
24. aug 2011

jinak mi chybí nastříhat tyrkysový a šedý soft, zítra začnu šedý, protože čekám, kolik mi přesně pošlou toho reklamačního tyrkysu.a hnědej soft stále nedorazil, takže pokud zítra nepříjde, tak odpol. budu urgovat

ivuska.h
24. aug 2011

@maly_prcek No ty máš výhodu, že jsi taková útlá... Mě ty dívčí míry dle vel. 170 celkem sedí, ale mám moc velký hrudník (ne prsa, hrudník! 😀 ) a ramena a to by asi nedělalo dobrotu...

season
24. aug 2011

@ivuska.h 😀 ja rvem svoje ešte trocha kojace vnady do 164, vdakabohu za uplety 😝 ale nohavice nehrozia.

mehlo
25. aug 2011

@ivuska.h jo jo já jsem na tom podobně. Prsa aby člověk hledal lupou, ale hrudník a ramena jak ragbyovej zadák. I když s tím pasem a pozadím už je to taky podstatně horší než před Petulou

balazica26
25. aug 2011

@crawler ahoj...krásne PULky... nedostatky nevidno 😀 .... môžem sa opýtať na strih? nemám žiadny s tými krídelkami.... mohla by si mi ho poslať? Je to asi praktickejšie...

crawler
25. aug 2011

@balazica26 hihi, kreslila jsem ho od ruky 🙂 a co se týče křidélek, tak jsem prostě vystříhla půlkolečka (opět od ruky a bylo...není to fakt nic, co bych měla naměřený nebo podobně, takže buď si vem k ruce, co máte odzkoušený, poměř a nakresli a nebo jsou střihy na blogu ekozahrada...mě osobně teda nějak nešli tisknout (něco bylo v pdf na formát papíru A5 a s tím si tiskárna neporadila), ale něco tam najdeš 😉. Jinak nám vyhovují s křidélky i bez...ale ty s křidélky zřejmě jen tak neprotečou...zatím se nám to nestalo...

maly_prcek
25. aug 2011

@ivuska.h Já taky na to jaký jsem fakt prcek zas tak malý hrudník nemám... Nechápu, na koho se šijou podprsenky vel. 65 a 70 (to snad ani není možné, aby měl někdo tak úzký hrudník, to musí mít nějaké mini plíce), protože já ne každou 75 zapnu a to si připadám fakt hubená a prsa taky žádné... 🙂 Ale z Ott. velikosti 158 můžu ještě hodně rozšiřovat 😀 Doufám, že mi ta 158 bude - mám střihlou mikinu z Hilca, ale zatím tam leží, já ju stejně přes břicho neobleču, vyrůst z ní taky asi nevyrostu (narozdíl od Davídka a jeho nastříhaných věcí, tak teď nemá moc vysokou prioritu...)

maly_prcek
25. aug 2011

@balazica26 Na malinké děti jsou křidýlka fajn, pěkně to chytá vaječinu... Ale zas třeba od toho půl roku mi na plínky narovno přišly lepší bezkřidýlkové...
Taky jsem kreslila od ruky (natáhla si takové, co mám doma a obkreslila) a když klikneš na tu ekozahradu, tu: http://ekozahrada.blog.cz/1007/jednovelikostni-..., tak tam jde vidět, jak se ty křidýlka stříhají - nemusíš ani nic kreslit, ty půlměsíčky se dají ustřihnout z to vystřiženého...

lowike
25. aug 2011

ahojte, mám na vás takú úplne začiatočnícku otázku 🙂
chcem ušiť plienky s chobotom - pastelky z ľanového froté z detivbavlke (40% ľan + 40% bavlna (slučky), 20% PES (rub), ) - mám použiť ako dotykovú vrstvu pre zadoček tú hladkú stranu, alebo slučky? tu píšu, že hladkú http://www.be-creative.sk/?p=1603 ale zase ak správne chápem, že slučky sú z bavlny a na rube je skôr PES, tak asi je lepšia bavlna na zadoček ...no som s toho mimo :( ďakujem za každú radu 🙂

balazica26
25. aug 2011

@crawler
@maly_prcek
baby, ste poklady, ďakujem... mne len sa nechce veriť, že take krasne nohavičky vyšli hned na prvy šup.... šikovnica!!!

season
25. aug 2011

@maly_prcek tie podprsky su sice mimo temu 😝 ale ked som si kupila poprsku podla tejto tabulky http://www.spravnapodprsenka.cz/images/20000019... tak mi veru 70F-g bola super. Teraz hladam len taketo. A teda som celkom ešte celkom macata od posledneho tehu.