Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak hlásím dorazilo dámské OTTOBRE, něco půjde použít na tu bundu. http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1... jsem si říkala, že nakombinuju střih 6 (mikina) a 18 (kabát). Kdo bude chtít půjčit (Praha), ozvěte
@sufik1 No ta mikina je pěkná sama o sobě, to by šlo i ze softshellu, když by se udělaly jinak rukávy (bez toho nápletu). Tak ti pěkně děkuju, že mám zas šanci utrácet za další časák 😀 😀 Leda bys teda byla ochotna půjčit i mimopražským. Můžu na oplátku nabídnout svá čísla, ale mám jen samá dětská.
Brňačky, mám důrazné varování -- ať vás ani nenapadne lézt do Biltexu na Gajdošově, leda pokud máte nadbytek peněz, které nutně potřebujete utratit a ostatní metody selhaly. 😀 😀 Dnes jsem tam byla a nedopadlo to dobře, ještě že mě od tam pak můj rozběsněný manžel odtáhl. Je tam tuna krásných úpletů, látek na kalhoty a bundy pro děcka (plátna bavlna/elastan, len/bavlna, len...) ve velkém množství barev, zipy mnoha druhů a skvělých cen, další galanterie přehršel... No škoda mluvit.
Ivu klidně pošlu. Já jen aby mi to pak nekolovalo po celé republice, přeci jen v Praze si to předáme... Dětské jsem předplatila taky a spoustu mám obkresleno ze starých od Terezity, takže jsem zatím zásobená.
Ale obkreslím, půjčím Terez a pak bych ti to poslala někdy v půlce září ať mi to pak pošleš zpátky i s pulama z Finska a neutrácíme navíc za další poštovné.
@animal Jo, v jednom čísle je, ale to mám půjčené od Terez a je to německy a já německy neumím, bééé ☹ Je tam i jeden dětský střih, co bych chtěla... Asi napíšu do Ottobre, jestli nemají ty návody extra v angličtině, když to mají v němčině do anglických čísel, tak by to mohlo jít i naopak, ne?
@ivuska.h Ok, píšu si - od Gajdošovy dále 😉
Jo, kdybyste natrefily na nějaké pánské střihy, taky sháním (aspoň gatě nadoma)... Ono moc experimentovat při takové spotřebě taky moc nelze... Eště že já se vejdu s přehledem do dětských Ottoberových 😀
jinak mi chybí nastříhat tyrkysový a šedý soft, zítra začnu šedý, protože čekám, kolik mi přesně pošlou toho reklamačního tyrkysu.a hnědej soft stále nedorazil, takže pokud zítra nepříjde, tak odpol. budu urgovat
@maly_prcek No ty máš výhodu, že jsi taková útlá... Mě ty dívčí míry dle vel. 170 celkem sedí, ale mám moc velký hrudník (ne prsa, hrudník! 😀 ) a ramena a to by asi nedělalo dobrotu...
@crawler ahoj...krásne PULky... nedostatky nevidno 😀 .... môžem sa opýtať na strih? nemám žiadny s tými krídelkami.... mohla by si mi ho poslať? Je to asi praktickejšie...
@balazica26 hihi, kreslila jsem ho od ruky 🙂 a co se týče křidélek, tak jsem prostě vystříhla půlkolečka (opět od ruky a bylo...není to fakt nic, co bych měla naměřený nebo podobně, takže buď si vem k ruce, co máte odzkoušený, poměř a nakresli a nebo jsou střihy na blogu ekozahrada...mě osobně teda nějak nešli tisknout (něco bylo v pdf na formát papíru A5 a s tím si tiskárna neporadila), ale něco tam najdeš 😉. Jinak nám vyhovují s křidélky i bez...ale ty s křidélky zřejmě jen tak neprotečou...zatím se nám to nestalo...
@ivuska.h Já taky na to jaký jsem fakt prcek zas tak malý hrudník nemám... Nechápu, na koho se šijou podprsenky vel. 65 a 70 (to snad ani není možné, aby měl někdo tak úzký hrudník, to musí mít nějaké mini plíce), protože já ne každou 75 zapnu a to si připadám fakt hubená a prsa taky žádné... 🙂 Ale z Ott. velikosti 158 můžu ještě hodně rozšiřovat 😀 Doufám, že mi ta 158 bude - mám střihlou mikinu z Hilca, ale zatím tam leží, já ju stejně přes břicho neobleču, vyrůst z ní taky asi nevyrostu (narozdíl od Davídka a jeho nastříhaných věcí, tak teď nemá moc vysokou prioritu...)
@balazica26 Na malinké děti jsou křidýlka fajn, pěkně to chytá vaječinu... Ale zas třeba od toho půl roku mi na plínky narovno přišly lepší bezkřidýlkové...
Taky jsem kreslila od ruky (natáhla si takové, co mám doma a obkreslila) a když klikneš na tu ekozahradu, tu: http://ekozahrada.blog.cz/1007/jednovelikostni-..., tak tam jde vidět, jak se ty křidýlka stříhají - nemusíš ani nic kreslit, ty půlměsíčky se dají ustřihnout z to vystřiženého...
ahojte, mám na vás takú úplne začiatočnícku otázku 🙂
chcem ušiť plienky s chobotom - pastelky z ľanového froté z detivbavlke (40% ľan + 40% bavlna (slučky), 20% PES (rub), ) - mám použiť ako dotykovú vrstvu pre zadoček tú hladkú stranu, alebo slučky? tu píšu, že hladkú http://www.be-creative.sk/?p=1603 ale zase ak správne chápem, že slučky sú z bavlny a na rube je skôr PES, tak asi je lepšia bavlna na zadoček ...no som s toho mimo :( ďakujem za každú radu 🙂
@crawler
@maly_prcek
baby, ste poklady, ďakujem... mne len sa nechce veriť, že take krasne nohavičky vyšli hned na prvy šup.... šikovnica!!!
@maly_prcek tie podprsky su sice mimo temu 😝 ale ked som si kupila poprsku podla tejto tabulky http://www.spravnapodprsenka.cz/images/20000019... tak mi veru 70F-g bola super. Teraz hladam len taketo. A teda som celkom ešte celkom macata od posledneho tehu.

jé to jsem ráda že můj muž je hubeňour, jenže děsně vysoký, dlouhé končetiny, stačí prodloužit největší chlapeckou a je to 🙂